سید حمید موسوی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد، ۲۶ واحد تولیدی کشاورزی و دامپروری و صنایع تبدیلی بخش کشاورزی،۶۵ واحد صنعتی و معدنی و همچنین ۲۶ واحد خدماتی راکد به چرخه تولید و ارائه خدمت برگشته و احیا شدند.
وی بدون ارائه آماری از واحدهای صنعتی و معدنی راکد و غیر فعال شهرستان مشهد ادامه داد: هنوز هم تعدادی از واحدهای صنعتی و معدنی در سطح شهرستان راکد و غیر فعال است که رفع مشکلات آنها در دست پیگیری است.
سرپرست فرمانداری مشهد گفت: عدم توانایی تامین نقدینگی، لزوم مهلت دهی برای بازپرداخت تسهیلات بانکی ماخوذه، بدهی روزافزون به شبکه بانکی، مشکلات مالیاتی و بدهیهای مربوط به آن و همچنین مشکلات مرتبط با بیمه تامین اجتماعی مهمترین مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی راکد برای فعالیت دوباره است.
موسوی افزود: علاوه بر اینها نوسان شدید نرخ ارز، عدم توانایی در به روزرسانی ماشین آلات، استهلاک بالای خطوط تولید، اثرات تحریمهای ظالمانه چند سال اخیر و البته نیاز به سرمایه در گردش را نیز باید به فهرست مشکلات واحدهای راکد شهرستان افزود.
بر اساس اعلام فرمانداری مشهد تاکنون ادارات مرتبط، گزارشی از احیای واحدهای تولیدی و خدماتی شهرستان طی ۶ ماهه نخست امسال ارائه نکرده اند.
شهرستان مشهد چهار هزار و ۴۳۸ واحد صنعتی و معدنی دارد که سه هزار و ۷۵۹ واحد از این تعداد در بخش صنعت، ۵۱۰ واحد در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی و ۱۶۹ واحد نیز در بخش معدن فعالیت می کنند.
این شهرستان با سه و نیم میلیون نفر جمعیت و ۹ هزار و ۸۱ کیلومتر مربع مساحت شامل سه بخش مرکزی، احمدآباد و رضویه، ۱۱ دهستان و ۳۵۷ روستاست.
کلانشهر مشهد نیز با ۳۵۰ کیلومتر مربع مساحت در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد و ۱۲۸ روستا نیز در حریم شهر مشهد وجود دارد.
یک سوم جمعیت کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد در مناطق حاشیهای آن سکونت دارند و ظرف ۵۰ سال اخیر ۸۰ سکونتگاه روستایی وارد محدوده شهری مشهد شده است.
هم اکنون ۵۱.۲ درصد جمعیت استان خراسان رضوی در شهرستان مشهد سکونت دارند.