خبات قمری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه فعالیت این سامانه بارشی تا اواخر وقت روز جمعه ادامه دارد، افزود: در مدت فعالیت این سامانه بارشی، بارش باران، رعد و برق، در برخی از نقاط مه و کاهش دید، وزش باد گاهی اوقات شدید و در گردنهها و ارتفاعات استان بارش برف و کولاک را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه قسمت عمده بارشها امشب تا ظهر فردا(جمعه) رخ خواهد داد، اضافه کرد: تمرکز بارشها در نیمه شرقی استان و در شهرهایی همچون قروه، دهگلان، کامیاران، سروآباد، بیجار، دیواندره و سنندج است و در این مناطق امکان آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه ها وجود دارد.
کارشناس اداره کل هواشناسی کردستان ادامه داد: با توجه به سرد بودن سامانه، در نقاط سردسیر و مرتفع استان امکان بارش برف و کولاک، لغزندگی جادهها و مشکلات تردد در گردنه ها و ارتفاعات وجود دارد که توصیه می شود مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.
قمری با اشاره به اینکه میانگین حداقل دمای استان در شبانه روز گذشته ۲ و حداکثر آن ۱۷ درجه سانتی گراد بود، یادآور شد: در شبانه روز گذشته سراب شهرک با دمای منفی پنج درجه سردترین و سلین با دمای ۲۳ درجه سانتی گراد گرمترین نقطه استان بودند و دمای شهر سنندج بین چهار و ۱۹ درجه سانتی گراد در نوسان بود.
اداره کل هواشناسی کردستان دارای ۲۲ ایستگاه هواشناسی شامل ۹ ایستگاه سینوپتیک (هر ساعت یک بار تغییرات هواشناسی در آن اندازه گیری و ثبت میشود) و ۱۳ ایستگاه اقلیمشناسی، ۷۹ ایستگاه بارانسنجی و سه ایستگاه جادهای است و این ایستگاهها در طول شبانه روز پارامترهای هواشناسی را اندازهگیری، ثبت و مخابره میکنند.
میانگین بارندگیهای استان در سال زراعی گذشته ۳۰۲ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه آن در سال ماقبل ۴۲ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت (۲۵ تا ۳۰ سال قبل) ۳۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
سال زراعی از اول مهر هر سال شروع میشود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه مییابد.