شهرکرد- ایرنا- نماینده مردم بروجن و عضو مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر نیرو با هدف بررسی مشکلات حوزه آب در بخش‌های مختلف روز شنبه ۲۲ آبان به این استان سفر می‌کند.

حجت‌الاسلام امیرقلی جعفری روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به نحوی برنامه‌ریزی شده است تا وزیر نیرو از منابع آب هر چهار حوزه انتخابیه استان بازدید و از نزدیک با مشکلات و چالش‌های این بخش آشنا شود.

وی، تامین آب شرب را مهمترین مشکل این استان در این حوزه اعلام کرد و گفت: با وجود اینکه این استان سرچشمه چندین رود کشور به شمار می‌رود اما مایه تعجب و شگفتی است که در خصوص تامین آب شرب پایدار و مطمئن برای مردم خود با مشکل روبرو است.

جعفری تصریح کرد: شهرها و روستاهای بسیاری در استان با تنش آبی روبرو هستند و تعدادی روستا نیز با تانکر آبرسانی سیار می‌شوند که اگر چه با بهره‌برداری از طرح آبرسانی بن به بروجن آب شرب نیمی از جمعیت استان تامین می‌شود اما برای نیاز آبی نیمی دیگری از جمعیت استان باید چاره‌اندیشی شود.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرک‌های صنعتی این استان با تانکر آبرسانی می‌شود، اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات حوزه آب استان نبود آب پایدار و دائمی برای بخش صنعت است که باید در این خصوص نیز تدبیری اندیشید.

جعفری به مشکلات آب بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: ۱۰ دشت اصلی استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی شده است و دیگر نمی‌توان از این محل برای آب بخش کشاورزی استان برداشت کرد.

وی ابراز امیدواری کرد با سفر وزیر نیرو و آشنایی از نزدیک با مشکلات و چالش‌های حوزه آب شرب، کشاورزی و صنعت استان بتوان با انجام اقدامات لازم بر بخشی از این مشکلات غلبه کرد.

به گزارش ایرنا، هفته گذشته نیز رییس و تعدادی از نمایندگان کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برای بررسی مشکلات حوزه آب، محیط‌زیست و بخش کشاورزی به این استان سفر کردند.

 چهارمحال و بختیاری در حالی وارد سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شده است که با کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها در سال آبی گذشته روبرو بوده و دومین استان کم‌بارش کشور اعلام شده است.

خشکسالی‌های اخیر از سال آبی ۸۵-۸۶ در این استان آغاز شده است و در طول این سالها بین یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ میلیمتر کمبود بارش در استان گزارش شده که معادل نبود هیچ بارشی به مدت ۲ سال است.

۹۶.۱ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است و این موضوع بر افت ذخایر آب زیرزمینی این استان به شدت تاثیر گذاشته است.

چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.