به گزارش روز جمعه ایرنا از "الجزیره"، اولیور دی شاتر گفت: نقش بانکهای تجاری و بانک مرکزی لبنان بسیار مشکل آفرین بوده است.
سالها، بانک مرکزی لبنان ذخایر ارز خارجی خود را تقویت کرد و با معرفی نرخهای سود گزاف جهت ترغیب بانکهای تجاری به وام دادن منابع ارزی، به دولت لبنان این امکان را داد که بیش از توان خود هزینه کند. بانکهای تجاری برای حفظ منابع ارز دلار، نرخهای سود بالاتری را به سپردهگذاران خود پیشنهاد دادند.
دی شاتر افزود: بانک مرکزی باید در مورد این رویه احتیاط بیشتری میکرد و به دولت لبنان در مورد این طرح ناپایدار هشدار میداد.
وی روز جمعه به سفر ۱۲ روزه خود از لبنان پایان داد. دی شاتر در این سفر با مسئولان، افراد محلی و کارشناسان این کشور دیدار کرد تا وضعیت فقر لبنان و اقدام دولت برای کاهش آن را ارزیابی کند.
بخش بانکی لبنان نه تنها مقصر فرو بردن این کشور به یک بحران اقتصادی و مالی است که از اکتبر ۲۰۱۹ آغاز شده و در دو سال گذشته به طور پیوسته بدتر شده است، بلکه این بخش متهم به مانع تراشی در مقابل تلاشهای دولت لبنان برای تصویب اصلاحات معتبر مالی است. این اصلاحات پیش شرط دریافت میلیاردها کمک مالی است که لبنان به شدت به آنها نیاز دارد.
بر پایه این گزارش، لبنان کشوری با حدود ۶ میلیون نفر جمعیت که شامل پناهندگان سوری نیز میشود، با کاهش ذخایر خارجی و انقباضات اقتصادی با کمبود سوخت، دارو و کالاهای اساسی دست و پنجه نرم میکند. پول ملی این کشور در حال سقوط آزاد بوده و بیش از ۹۰ درصد ارزش خود را از دست داده است.
دولت جدید لبنان ماه گذشته پس از نزدیک به یک سال بن بست سیاسی که تنها بحران اقتصادی را تشدید کرد و به گفته بانک جهانی یکی از بدترین بحرانهای جهان در ۱۵۰ سال گذشته محسوب میشود، روی کار آمد.
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۱
تهران- ایرنا- گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره فقر شدید و حقوق بشر، بانک مرکزی لبنان را به دلیل ناتوانی در تشخیص نقش خود در بحران اقتصادی این کشور مورد انتقاد قرار داد.