تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱

تهران – پیشی جستن پکن در زمینه های نظامی و فناوری هوش مصنوعی و علاوه بر آن در عرصه فضا، موجب نگرانی واشنگتن  شده و پنتاگون را از چنین برتری پر سرعت چین هراسناک و غافلگیر کرده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه آمریکایی واشنگتن تایمز دراین باره نوشت: برتری  پرسرعت نظامی چین، هراس ها را برانگیخته و پنتاگون را غافلگیر کرده است.

این نشریه آمریکایی نوشت:  مقامات پنتاگون بخوبی از خطرات تسلیحات پیشرفته و بویژه گسترش سریع نظامی چین آگاهند و نگرانی بیشتر بر سر دیگر توانایی های پکن است که آنها را از دید جهانیان پنهان می دارد و این سوال را بوجود می آورد که آیا آمریکا و دیگر متحدانش از  ابزار و توانایی هایی که پکن در این زمینه پنهان داشته ، درکی دارند.

چین به مانند روسیه نیست

واشنگتن تایمز افزود: برخی از مقامات پنتاگون به این نشریه گفته اند تاکنون هیچ کشور و ملتی مانند چین  بطور مداوم اینگونه از آمریکا پیش نبوده است، حتی اتحاد جماهیر شوروی نیز در اوج جنگ سرد، موجب غافلیگری تحلیلگران مسائل اطلاعاتی و پنتاگون نشد که چین دقیقا برخلاف آن عمل کرده و این بیم وجود دارد که در درگیری های آتی با آمریکا و متحدانش باعث غافلگیری آنان شود.

توان نظامی چین قابل دست یافتن نیست

واشنگتن تایمز می نویسد:توانایی های تسلیحات  موشکی مافوق صوت، زرادخانه هسته ای و ناوگان عظیم نیروی دریایی چین که چندی پیش برخی از آنها افشا شد،  موجب گردیده  تا واشنگتن دید و برآوردی درست  نسبت به رقیب قرن بیست و یکم خود نداشته باشد.

آمریکا امکان رویارویی با چین را ندارد

این نشریه آمریکایی درادامه این گزارش می نویسد: سرمایه گذاری های عظیم چین در زمینه نظامی، برنامه های رایانه ای جنگی و توانایی در زمینه پهپادهای نظامی؛  مشخص نیست که آمریکا بتواند در تمامی این جبهه ها به رقابت با چین بپردازد.

 بودجه نظامی چین ۲۴۵میلیارد دلار

واشنگتن تایمز نوشت: بودجه نظامی سال گذشته چین ۲۴۵ میلیار دلار بود که این رقم حدود ۱.۷ تولید ناخالص داخلی این کشور است،  درحالی که  بودجه نظامی آمریکا حدود سه برابر آن بوده، اما آمریکا خود را درگیر مناقشات نظامی در اقصی نقاط جهان ساخته است.

گزارش از توان نظامی چین؛یکهزار کلاهک هسته ای تا ۲۰۳۰

این نشریه آمریکایی درادامه نوشت: هفته گذشته وزارت دفاع آمریکا گزارشی منتشر کرد که انتظار می رود چین تا سال ۲۰۳۰ از یکهزار  کلاهک هسته ای برخوردار شود  و چین با ۳۵۵ ناو و زیردریایی بزرگترین ناوگان دریایی جهان را در اختیار دارد، چین همواره خارج  از تخمین  های آمریکا بوده و تحلیلگران وکارشناسان بر این باورند که این ارقام نظامی و تسلیحاتی همچنان فزونی خواهند داشت.

ژنرال «کلینتون هینوت»  معاون نیروی هوایی  آمریکا دراین باره به واشنگتن تایمز گفت: طی  ۱۰ تا ۱۵ سال پیش که چین را تحت نظر داشتم، تاکنون هیچ کشور و ملتی را اینگونه ندیده ام که از سرعتی مداوم در زمینه پیشرفت قرار داشته باشد و دست آوردهایی فراتر از برآوردهای اولیه داشته باشد.

پیشرفت در عرصه فضا؛ موضوع غیرقابل درک برای آمریکا

واشنگتن تایمز نوشت: مسئله دیگری که موجب نگرانی عمیق پنتاگون شده است، فعالیت و پیشرفت چین در عرصه فضا است که آن را برای آمریکا غیر قابل درک ساخته است؛ بطور مثال پنتاگون دریافته است که چین عملیات پیچیده ماهواره ای انجام می دهد که می تواند دارای مقاصد فن آوری  دوگانه ای باشد و بتواند از آنها در  تقابل های فضایی آتی  استفاده کند.

این نشریه آمریکایی می نویسد: چین گام هایی در زمینه هوش مصنوعی  برداشته و به احتمالا آن را در امور نظامی به کار برده است.

توفانی که آمریکا در مواجه با آن آسیب پذیر است

مارک گارسیا نماینده جمهوریخواه از ایالت کالیفرنیا به واشنگتن تایمز گفت: ما خود را برای یک توفان تمام عیاری آماده می کنیم که آمریکا در مقابل این خرس غول آسایی که چین نامیده می شود، بیش از هرزمان دیگری آسیب پذیر است، چینی ها در حال پیشروی هستند و باید که آنها را جدی گرفت.

نیروی دریایی آمریکا، ناوگانی که دیگر قدرت اول جهان نیست

به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان  ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ درگزارشی عنوان کرد؛ شمار رزم ناوهای نیروی دریایی ارتش آزادی بخش چین (PLAN) طی چند سال گذشته رو به افزایش گذاشته بطوری که اکنون تحلیلگران و ناظران بین المللی قدرت و توان نیروی دریایی چین را از نیروی دریایی آمریکا بالاتر و برتر می بینند؛ این کشور در وضعیتی از ساخت و ساز کشتی است که جهان تاکنون چنین حجمی از ساخت کشتی را به خود ندیده است.

سی ان ان در گزارش خود عنوان کرد:«دفتر اطلاعات دریایی آمریکا» موسوم به «اونی» (ONI) گزارش داد که شمار رزم ناوهای چین در سال ۲۰۱۵ میلادی ۲۲۵ فروند بود، اما  تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۳۶۰ فروند رزمناو رسیده است که این تعداد، ۶۰ فروند بیش از رزمناوهای کنونی در ناوگان نیروی دریایی آمریکا است؛ اونی پیش بینی می کند که شمار رزم ناوهای نیروی دریایی ارتش آزادی بخش چین از هم اکنون تا چهار سال دیگر به ۴۰۰ فروند برسد.  

سی ان ان در ادامه گزارش نوشت: «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین درباره بالا بردن توان نظامی نیروی دریایی این کشور گفته است؛ «ماموریت و وظیفه ساخت نیروی دریایی قدرتمند هرگز به فوریت امروز نبوده است».

این شبکه خبری آمریکایی افزود: نیروی دریایی آمریکا در گزارشی سال گذشته میلادی اعلام کرد طی دو دهه اخیر شمار رزم ناوهای نیروی دریایی چین سه برابر شده است.*۱۳۰۲**