تهران- ایرنا- رئیس پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ارائه گزارش فعالیت‌های شش‌ماهه نخست سال گفت: برگزاری همایش، انجام طرح‌های پژوهشی، انتشار کتاب، برگزاری کارگاه، برپایی نشست‌های تخصصی از فعالیت‌های این پژوهشکده از آغاز سال تا پایان شهریور بوده است.

به گزارش  گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، غلامرضا عزیزی با بیان سرفصل های فعالیت های انجام شده توضیح داد: برگزاری همایش های مختلف به صورت مستقل یا مشارکتی، انجام طرح های پژوهشی، انجام امور دفتر استاندارد، استانداردهای ملی چاپ شده، انتشار کتاب های متنوع با نگاه حمایتی به نویسندگان و پدیدآورندگان آثار، برگزاری کارگاه های متنوع با موضوعات مختلف پژوهشی، برپایی نشست های تخصصی و تدریس دوره های آموزشی مرتبط با پژوهشکده از جمله فعالیت های انجام شده در پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از آغاز سال جاری تا شهریور بوده است.

وی درباره فعالیت های انجام شده در حوزه تاریخ شفاهی گفت: موضوع تاریخ شفاهی از مهمترین بخش های فعالیت های پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است. در این بخش طرح آماده سازی مصاحبه های تاریخ شفاهی برای چاپ و نشر، تهیه گزارش های پژوهشی، تهیه طرح تاریخ شفاهی، ایجاد مستند تاریخ شفاهی برگرفته از متن پیاده سازی شده، افزایش موجودی آرشیو تاریخ شفاهی و غیره بخشی از طرح های انجام شده در این حوزه بوده است.

برگزاری همایش های مختلف در سطح ملی و بین المللی از دیگر فعالیت های انجام شده در پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است. در این بخش همایش هایی چون ایرانشناسی با موضوع ایرانشناسی و مطالعات تاریخ فرهنگ و تمدن ایران، نخستین همایش میراث مشترک ایران و هند، نسخ خطی و ظرفیت ها و چالش ها در سطح بین‌الملل برگزار شد. همچنین برگزاری همایش تاریخ اجتماعی بیماری های واگیر در ایران و همایش تاریخ اجتماعی؛ سبک زندگی و تاریخ اجتماعی از پایان قاجار تا آغاز پهلوی نیز در سطح بین الملل به انجام رسید.

رییس پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: این سازمان در هفته جهانی آرشیو با ارائه پنج برنامه پژوهشی شامل ۲ سمپوزیوم، ۲ نشست تخصصی و یک کارگاه آموزشی حضور داشت. برگزاری همایش ملی «یکصد سال پس از کودتا ۱۲۹۹» به تصویب رسیده است و در مرحله ارسال فراخوان و تعیین زمان برگزاری قرار دارد.

عزیزی تصریح کرد: انجام طرح های پژوهشی از دیگر اقدامات انجام شده در پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است و بخش عمده ای از این طرح های پژوهشی در حوزه تاریخ اجتماعی ایران خلاصه می شود.

طرح های پژوهشی چون «از قشون تا ارتش، بررسی تاریخ تاسیس و تشکیلات مدرسه نظام»، بررسی تاریخ پدیده قاچاق کالا در نواحی غربی ایران و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن در بازه زمانی ۱۳۰۴ تا ۱۳۲۰، تاریخ آرشیو در ایران از دوران باستان تا آغاز عصر صفوی، طرح پژوهشی تاریخ شفاهی کمیته المپیک ایران، دانشنامه سندشناسی، روابط ایران و یونسکو بررسی تاریخ ثبت جهانی مفاخر ایران، نقش ایران در تاسیس سازمان ملل و غیره از جمله طرح های پژوهشی صورت گرفته در پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بوده است.

رییس پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطر نشان کرد: : برپایی کارگاه های آموزشی، برگزاری نشست های تخصصی و سمپوزیوم با موضوعات مرتبط به بحث اسناد، آرشیو و تاریخ شفاهی از دیگر فعالیت ها بود. در مجموع کارگاه ها و نشست های تخصصی موضوعاتی چون تنظیم و توصیف اسناد، اصول چکیده نویسی و نمایه سازی اسناد، کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی، توانمندسازی آرشیوها، کپی رایت در آرشیو، آرشیو های محلی، آرشیو به مثابه پلتفورم، آرشیوهای سرگردان، ارزشیابی اسناد الکترونیکی و دیگر موارد با موضوع مرتبط مورد بررسی قرار گرفت.