قم- ایرنا- معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش‌وپرورش قم گفت: انتخابات شوراهای دانش‌آموزی از ۱۹ آبان ماه آغاز شده و تا پایان ماه جاری در ۱۳۵۰ واحد آموزشی قم برگزار می‌شود.

ناصر حمزه‌ای روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: در سال‌های گذشته انتخابات شوراهای دانش‌آموزی فقط در یک روز برگزار می‌شد، ولی امسال به دلیل غیرحضوری بودن مقاطع متوسطه اول و ابتدایی، به مدارس فرصت داده‌شد این انتخابات در چندین روز ترتیب یابد.

وی با بیان این‌که از سال گذشته انتخابات شوراهای دانش‌آموزی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود، اضافه کرد: کاندیداها یک هفته قبل از برگزاری انتخابات تبلیغات، طرح و پیشنهادات خود را در شبکه شاد، گروه‌ها و کانال‌های دانش‌آموزی ارائه دادند و دانش‌آموزان نیز از طریق شبکه شاد می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند.

وی جذب مشارکت دانش‌آموزان در فعالیت‌های مدارس را مهم‌ترین هدف برگزاری انتخابات شوراهای دانش‌آموزی عنوان کرد و ادامه داد: دانش‌آموزان با شرکت در انتخابات شوراهای دانش‌آموزی ضمن آشنایی با روند انتخابات، با تصدی‌گری برنامه‌های پرورشی، فرهنگی و آموزشی آشنا می‌شوند و ‌مسوولیت‌پذیری و جامعه‌پذیری در آن‌ها ارتقا می‌یابد.

به گفته حمزه‌ای، دانش‌آموزان پایه سوم و بالاتر می‌توانند در این انتخاب هم رای دهند و هم کاندیدا شوند؛ ولی دانش‌آموزان پایه‌های اول و دوم ابتدایی فقط می‌توانند در این انتخابات رای دهند.

وی اضافه کرد: اگر تعداد دانش‌آموزان ۱۰۰ تن باشد، پنج نفر به‌عنوان عضو اصلی و ۲ نفر به‌عنوان عضو علی‌البدل انتخاب می‌شوند و اگر تعداد دانش‌آموزان ۱۵۰ تن باشد،‌ ۲ تن به اعضای اصلی شورا اضافه می‌شود.

به گفته وی،‌ به ازای اضافه شدن هر ۱۰۰ دانش‌آموزان به جمعیت مدرسه، ۲ تن نیز به اعضای اصلی شوراها اضافه خواهد شد.

معاون آموزش‌وپرورش قم با بیان این‌که دانش‌آموزانی که بیشترین رای را در مدارس کسب نمایند، به‌عنوان رییسان شورا برگزیده می‌شوند، افزود: از بین رییسان شوراهای دانش‌آموزی نواحی آموزش‌وپرورش، ۱۴ تَن شامل هفت دختر و هفت پسر به‌عنوان مجمع شورای دانش‌آموزی انتخاب می‌شوند که مشاوران مدیرکل آموزش‌وپرورش قم در امور مختلف نیز خواهند بود.

وی اضافه کرد: از بین ۱۴ دانش‌آموز انتخاب‌شده، ۲ تَن به‌عنوان عضو مجلس دانش‌آموزی کشور به دبیرخانه این مجلس که در تهران مستقر است، معرفی می‌شوند.

وی بیان کرد: عمده فعالیت دانش‌آموزان، تشکیل کمیته‌های مختلف آموزشی، فرهنگی و پرورشی، بهداشت،‌ تربیت‌بدنی، تربیت اجتماعی سیاسی، تربیت اقتصادی خواهد بود که از هر کلاس یک نفر عضو این کمیته‌ها خواهد بود.

حمزه‌ای با اشاره به این‌که در هر کمیته یک دبیر نیز عضویت دارد،‌ اضافه کرد: اعضای شورای دانش‌آموزی در خصوص مسائل مختلف آموزشی با حضور دبیران و معاونان آموزشگاه در حوزه‌های مختلف مربوط به کمیته‌ها تصمیم‌گیری و با تشکیل انجمن‌های فعال در مدرسه نسبت به مصوبات کمیته اقدام می‌کنند.

۲۷۵ هزار دانش‌آموز در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم در استان قم تحصیل می‌کنند.