به گزارش ایرنا، سعید محمد روز شنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در مقابل مردم جزیره قشم شرمنده هستیم که پس از ۳۰ سال از آغاز فعالیت مناطق آزاد در کشور، هنوز مشکلات معیشتی و ابتدایی زندگی مانند آب و برق دارند.
وی ادامه داد: مناطق آزاد در دنیا و به دنبال آن در ایران برای کمک به اقتصاد کشور ایجاد شدند اما در کشور ما علاوه بر کمک نکردن به اقتصاد کشور، اقتصاد و معیشت مردم منطقه را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
مشاور رییس جمهوری تصریح کرد: سهم مناطق آزاد کشور چین از صادرات ۸۰ درصد است و این در حالی اتفاق افتاده است که در ایران سهم مناطق آزاد کشور در صادرات به کمتر از ۲ درصد رسیده است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی اظهار کرد: برخی کشورهای منطقه با وسعتی کمتر از قشم و بدون موقعیت ویژهای که این جزیره داراست، توانستهاند در اقتصاد به رتبههای برتر دنیا تبدیل شوند.
محمد افزود: در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز رونق اقتصاد در مناطق آزاد مشاهده میشود که علاوه بر ارزآوری و رونقی که در کشور حاصل کردهاند، توانسته اند مردم منطقه را نیز از نظر معیشتی و اقتصادی ارتقا دهند.
وی با اشاره به سهم بانکرینگ امارات متحده عربی ادامه داد: سهم این کشور در سوخت رسانی ۱۰ میلیارد دلار است اما کشور ما با موقعیت بهتر و شرایط طبیعی نتوانسته است زیرساخت لازم برای این صنعت را فراهم کند.
عوارض ورود به قشم برای قشموندان حذف شد
مشاور رییس جمهوری گفت: عوارض ورود در اسکله پهل- لافت برای جزیرهنشینان حذف شد تا این افراد برای ورود به سرزمین خود هزینهای پرداخت نکنند.
وی ماموریت اصلی مدیرعامل جدید را توسعه اقتصاد کشور در کنار بهبود وضعیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم اعلام و تصریح کرد: کشور در شرایط نامناسبی است اما نباید به این بهانه مردم منطقه مشکلات معیشتی داشته باشند.
محمد تاکید کرد: جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی از دیگر وظایف این سازمان است و در کنار آن برنامه ریزی برای حفظ فرهنگ بومی و حتی تاثیر گذاری این فرهنگ غنی بر گردشگران باید سرلوحه اقدامات مدیرعامل جدید باشد.
به گزارش ایرنا، صبح امروز با حضور دبیرشورایعالی مناطق آزاد، معاونان، استاندار هرمزگان، ائمه جمعه و جماعت شیعیان و اهل سنت قشم، فرماندار و فرماندهان نظامی و انتظامی، بزرگان و معتمدان جزیره قشم و جمعی از خانواده ایثارگران از خدمات ۶ ماهه علی درویش پور تقدیر و افشار فتحاللهی به عنوان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم منصوب شد.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.