کرمان - ایرنا - بزرگترین پارکینگ هوشمند منطقه جنوب شرف کشور با ظرفیت یکهزار و ۲۰۰ واحد به عنوان بخشی از پروژه صاروج پارس امروز (شنبه) در مرکز شهر کرمان افتتاح شد.

به گزارش ایرنا، اجرای پروژه بزرگترین پارکینگ هوشمند منطقه جنوب شرف کشور با تاسیس بخش‌های اقتصادی، تفریحی، رفاهی، تجاری و فرهنگی متناسب با بافت تاریخی کرمان با سرمایه گذاری خارجی در نزدیکی بازار بزرگ کرمان به‌عنوان طولانی‌ترین راسته بازار کشور می‌تواند زیرساخت لازم برای جذب گردشگران داخلی و خارجی را به پایتخت جهان مقاومت فراهم آورد.

ضمن آنکه استان کرمان در سند ملی آمایش به عنوان چهارمین مقصد گردشگری انتخاب شده و می‌تواند بر ضرورت اجرای این پروژه بیفزاید.

اکنون پارکینگ این پروژه در طبقه زیرزمین با حضور استاندار کرمان، شهردار، رئیس کل دادگستری استان، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان در بافت تاریخی کرمان به بهره برداری رسید و طبقات بالایی این پروژه نیز مراحل اجرایی را می‌گذراند.

پروژه صاروج پارس حاصل ۶۵ سال انتظار مردم کرمان

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: این پروژه حاصل ۶۵ سال انتظار مردم کرمان است به طوری که اولین مکاتبه برای اجرای پروژه در سال ۳۵ انجام شد و طی آن مردم از مسئولان خواستند گودال خشت مال های کرمان ساماندهی شود.

محسن ضرابی افزود: مردم در سال ۵۱ و ۵۹ نامه ای به شهردار و استاندار کرمان دادند و از مشکلات گود خشت مال ها شکایت کردند لذا سرمایه گذاران مختلفی پای کار آمدند اما پروژه ناکام ماند.

وی تصریح کرد: محل گودال خشت مال ها(محل اجرای پروژه ساروج پارس) در خرابه ها و ویرانه هایی بود که محل معتادان و بزهکاران، بالا آمدن فاضلاب شهری و محل شیوع بیماری ها و انباشت زباله شد لذا در دی ماه ۸۹ قرارداد اجرای پروژه ساروج پارس امضا شد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: از ابتدا مقامات استان و شهرداری کرمان این موضوع که محل اجرای پروژه، محلی ویژه است و باید مطالبه میراثی شود را داشتند و شهرداری متعهد شد مجوزهای لازم را از میراث فرهنگی دریافت کند.

وی یادآور شد: در سال ۹۱ مصوبه هیات وزیران را داشتیم که به استانداران تفویض کردند که اختیارات استاندار وقت به عنوان مصوبه هیات وزیران باشد که ابلاغ شد.

ضرابی افزود: طی توافق شورای عالی فنی میراث فرهنگی ارتفاع پروژه ۲۵ و نیم متر در نظر گرفته و پروژه ما ۲۴ متر تعریف شد و طرح نما برگرفته از نقوش مسجد جامع و کلوت های شهداد است.

وی بیان داشت: موقعیت استراتژیک پروژه نه تنها تنه به بازار کرمان نمی زند، بلکه هم افزایی ایجاد می کند و راه های دسترسی به بازار میدان قلعه، میدان ارگ و طالقانی داده و نیازمندی‌های کرمان را جبران می کند.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: متراژ فروشگاه ها در این پروژه بسیار اندک است، ۲۲۴ پلاک و ۳۰۰ سند در اجرای طرح تملک شد که نخستین سند در سال ۹۵ و در این سال اجازه ساخت به سرمایه گذار داده شد.

وی ادامه داد: پنج هزار متر مربع از پروژه پارکینگ در فاز یک امروز افتتاح شد که یکی از معضلات ترافیکی را رفع می کند و این فاز فقط ۲۱ هزار مترمربع فضای تجاری دارد.

ضرابی تصریح کرد: شهربازی مسقف در ۷۰۰ مترمربع، پنج هزار و ۷۰۰ متر مربع کافی شاپ و چهار هزار و ۷۰۰ متر مربع فضای اداری دارد که در روبروی دادگستری می تواند به مردم و مراجعان کمک کند.

وی افزود: زون ۲ در ۲ هکتار دارای هتل است که با حفظ رواق میدان ارگ یکهزار و ۸۰۰ واحد پارکینگ و پردیس سینمایی و یک مرکز ورزشی برای خواهران و برادران دارد، ضمن اینکه طبق مصوبات میراث فرهنگی در زون یک و ۲ حیاط مرکزی دارد.

مجتمع صاروج پارس نماد سرمایه‌گذاری خارجی در کرمان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان نیز در این نشست گفت: منطقه گودال خشت مال ها یکی از کانون های آلودگی اجتماعی و زیست محیطی این استان در گذشته قلمداد می شد که سرمایه گذاری در این منطقه در قالب یک مجتمع اقتصادی لازم بود و همچنین باید از این کارها در مرکز شهر انجام شود.

سیدمهدی طبیب زاده با بیان اینکه احداث مجتمع صاروج پارس باتوجه به نازیبایی ها و ناهماهنگی هایی که در مرکز شهر وجود دارد ضروری است گفت: صاروج پارس اثراتی از جمله اینکه جای مناسبی برای مهمانان و گردشگران نداریم می تواند برای ما داشته باشد و اینجا نماد سرمایه گذاری خارجی شده است.

وی یادآور شد: کشور عمان سه سرمایه گذاری در استان کرمان داشته که پیشرفت خوبی ندارند و با این وضع حمایت‌ها چگونه می توانیم کشورهای خارجی را به سرمایه‌گذاری در استان تشویق کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان خاطرنشان کرد: مجموعه ای وسیع اطراف پروژه صاروج پارس شکل می گیرد که می‌تواند مقصد گردشگران باشد و از رسانه ها می خواهم که فرایند توسعه مرکز شهر کرمان را به‌عنوان مطالبه عمومی مطرح کنند.

وی ادامه داد: این پروژه در پایان ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری را به کرمان می آورد لذا ضرورت دارد که گروهی ویژه تشکیل شود و هر هفته ای طرح را پایش و مشکلات آن را رفع کنند.

وی افزود: اگر کمیته حمایت قضایی دادگستری حمایت نمی کرد سرمایه‌گذار عمانی رفته بود و خوشبختانه حمایت لازم از این پروژه که نماد سرمایه گذاری خارجی است، انجام شد و ما نیز در معرفی آن می‌کوشیم.