دکتر محمود حسین پور روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اجرای این طرح براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار بود تا بیستم آبان ادامه داشته باشد که با توجه به مهاجر پذیری هرمزگان و در راستای افزایش شمار کودکان تحت پوشش ، این مهلت تا پایان هفته جاری تمدید شد.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح واکسیناسیون سرخک در هرمزگان، تصریح کرد: با توجه به شرایط مهاجر پذیری استان و همچنین مشاهده مواردی از این بیماری در برخی از شهرستان های هرمزگان و کشورهای همجوار و از آنجایی که سرایت پذیری این بیماری بسیار بالا است، باید انجام آن را جدی گرفت.
وی با بیان اینکه برای کم کردن خطر سرایت بیماری، پوشش واکسیناسیون تکمیلی سرخک در هرمزگان باید بیش از ۹۵ درصد باشد، گفت: براساس آمارها باید ۳۱۰ هزار کودک متولد یکم مهر ۱۳۹۲ تا یکم بهمن ماه ۱۳۹۹ در هرمزگان تحت پوشش این واکسیناسیون قرار بگیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مراکز اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی سرخک را مراکز جامع سلامت شهری و روستایی اعلام کرد.
حسین پور خاطرنشان کرد: سرخک یک بیماری ویروسی است که بیشتر در دوران کودکی بروز می کند، اما احتمال ابتلای آن در سنین بالاتر نیز وجود دارد و متاسفانه در یکسال اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا، برخی از والدین مساله واکسیناسیون فرزندان خود را جدی نگرفته و ما چندین مورد ابتلا از این بیماری را در هرمزگان شاهد بودیم و از همین رو نیز اجرای واکسیناسیون تکمیلی را در دستور کار قرار داده و به مرحله اجرا رساندیم.
طبق اعلام وزارت بهداشت، در سال ۱۴۰۰، موارد بیماری سرخک در کشور افزایش یافت و تا اوایل آبان ماه، نزدیک به ۸۵ مورد بیماری سرخک در کشور تایید شد.
هم در مرزهای شرقی و هم مرزهای غربی ایران، کشورهایی قرار دارند که شیوع سرخک به دلیل ضعف در برنامه واکسیناسیون شان، بسیار زیاد است و به تبع ترددهایی که به داخل کشورمان انجام می شود، طبیعتا بیماری به کشورمان وارد می شود.
بیماری سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی است که در کشور ما هم سابقه طولانی داشته و اولین دانشمندی که توانست بیماری سرخک را از سایر بیماری های بثوری افتراق دهد، محمدبن زکریای رازی بوده و این افتخار دانشمندان ایرانی است که چنین کشفیاتی در گذشته داشته اند.
این بیماری مشکلات بسیاری را برای بیماران ایجاد می کند که برای پیشگیری از آن، تولید واکسن سرخک در کشور ما سالهاست که انجام می شود و با پوشش بالای واکسیناسیون، موفقیت بسیار چشمگیری در پیشگیری از ابتلای به این بیماری به دست آوردیم.
در سال ۱۳۹۸ ایران جزو سه کشور اول در منطقه خاورمیانه بود که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را برای حذف بیماری سرخک در کشور دریافت کرد.
طبق اعلام مسوولان کارشناسان بهداشت، دریافت گواهی حذف سرخک به این معنی نیست که این بیماری را دیگر نخواهیم داشت، هر زمانی که پوشش واکسیناسیون دچار آسیب شود، احتمال بازگشت بیماری وجود دارد، علاوه براین باید دقت کنیم که بیماری در هر نقطه ای از دنیا باشد، به سایر نقاط دنیا نیز منتقل می شود، مخصوصا در مورد بیماری سرخک که سرایت پذیری زیادی دارد.