تهران- ایرنا- کتاب «مجموعه مقالات افول و زوال ایالات متحده آمریکا؛ دیدگاه‌ها و راهبردها» درآمدی بر بازشناسی جایگاه دولت و نظام حاکمیتی ایالات متحده آمریکاست که با هدف عرضه نگاهی متفاوت به هژمونی قدرت و سلطه در جهان و راهبردهای برون رفت از تنگنای تسلیم در مقابل خوی استکباری این دولت نگاشته شده است.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا کتاب مجموعه مقالات افول و زوال ایالات متحده آمریکا؛ دیدگاه‌ها و راهبردها به کوشش استادان محمدهادی همایون، احمد توانایی و محمدحسین شعاعی گرداوری و تدوین شده و از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) روانه بازار نشر شده است.
در مقدمه این کتاب چنین آمده است: در روزگار کنونی، با وجود گستردگی ابزارهای امپراطوری رسانه‌ای، نشانه های افول و از دست دادن جایگاه ادعا و پندار شده ایالات متحده آمریکا، در حال آشکار شدن است. رهبری معظم انقلاب هم در همین راستا می فرمایند: «قدرت آمریکا و اقتدار و هیمنه آمریکا در دنیا رو به افول و رو به‌ زوال است؛ در طول سال‌ها دائماً دارد کم می‌شود. آمریکای امروز از آمریکای چهل سال قبل که انقلاب پیروز شد، به مراتب ضعیف‌تر ست؛ قدرت آمریکا رو به افول است؛ نکته مهم این است...، این سنّت الهی است. این‌ها محکومند به اینکه ساقط بشوند. محکومند به اینکه افول کنند، زائل بشوند از صحنه قدرت جهانی». برجسته‌کردن تصویر حقیقی وضعیت آشفته این کشور و الگوزدایی از آن، می تواند رسالت کنونی هر آزاده‌ای در سراسر عالم، به‌ویژه آزادمردان ایران اسلامی باشد.

 دانشگاه امام صادق (ع) با توجه به وضعیت کنونی ایالات متحده آمریکا و با هدف انتشار تصویر و روایت جدید از این کشور، از طریق فراخوان علمی «حباب رنگین» و با موضوع «افول و زوال ایالات متحده آمریکا»، در سطوح گوناگون سیاسی، اجتماعی، حقوقی، اقتصادی، مدیریتی و ...، اقدام به دریافت یادداشت‌ها و مقالات استادان و دانشجویان کرده که پس از ارزیابی نهایی، برآیند و دستاورد آن، با عنوان افول و زوال ایالات متحده آمریکا، شماره (۱)؛ دیدگاه‌ها و راهبردها منتشر شد.
مجموعه مقالات این کتاب در ۶ بخش و بیست و سه مقاله به رشته تحریر درآمده است. 
بخش اول این کتاب شامل ۹ مقاله است که نشانه‌شناسی افول تمدنی آمریکا در قرآن کریم اثر دکتر محمد عترت‌دوست؛ آمریکا از اساس صهیونیست زاده شده؛ تحلیل وضعیت امروز و آینده محتوم آمریکا در بازگشت به ریشه‌های شکل‌گیری آن اثر دکتر محمدهادی همایون؛ بررسی انتقادی نحوه نمایش افول و زوال امریکا در رسانه های اروپایی و آمریکایی اثر دکتر محمد امین مذهب، از جمله آن هاست.
در بخش دوم به «افول و زوال سیاسی – گفتمانی ایالات متحده آمریکا» پرداخته شده است. این بخش شامل سه مقاله است که پیامدهای افول قدرتمندی آمریکا در مناسبات این کشور با هم‌پیمانان عربی اثر دکتر مسعود فکری از مهم ترین آن هاست.
شش مقاله نیز در بخش سوم این کتاب آمده است که از جمله مهم ترین آن ها می توان به افول آمریکا در بُرشی از واقعیات جغرافیایی فرهنگی آن اثر دکتر علی احمدی و پیش‌بینی افول آمریکا از افق حکمت علوی؛ شاخص‌شناسی اقتدار اجتماعی اثر دکتر رضا محمدزاده اشاره کرد.
افول و زوال حقوقی ایالات متحده آمریکا عنوان بخش چهارم این کتاب است. این بخش شامل دو مقاله است که عناوین آن ها عبارتند از ارزیابی عدالت در سیاست جنایی ایالات متحده آمریکا اثر دکتر جعفر صادق‌منش؛ سناریوهای افول هژمونی آمریکا: مطالعه موردی سیاست واقع‌گرایی تهاجمی و نقض حقوق بشر اثر سرکار خانم انیس اسدی و فاطمه جمشیدی.
عنوان بخش پنجم این کتاب ارزشمند، افول و زوال اقتصادی ایالات متحده آمریکاست. این بخش نیز مانند بخش چهارم دربردارنده دو مقاله است. نشانه‌شناسی افول آمریکا در بستر تناقضات سرمایه‌داری معاصر اثر دکتر احمد بیگلری و افول آمریکا؛ رهیافت اقتصاد سیاسی بین‌الملل اثر دکتر داود کریمی‌پور، دو مقاله این بخش را شامل می شوند.
و در نهایت بخش آخر این کتاب به افول و زوال مدیریت و حکمرانی ایالات متحده آمریکا می پردازد که این بخش شامل یک مقاله از دکتر حسین آجرلو با عنوان تأثیر رهبران موقعیّتی و واکنشی بر تشدید روند افول جایگاه هژمونیک آمریکاست.
کتاب افول و زوال ایالات متحده آمریکا؛ دیدگاه ها و راهبردها در ۳۹۶ صفحه در ایام الله ۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار جهانی منتشر و در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.