به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، این تفاهم نامه همکاری برای استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در توسعه حمل و نقل هوشمند شهری امروز - یکشنبه - به امضای منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و عبدالله متولی رییس اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور رسید.
تفاهم نامه همکاری برای توسعه سامانههای حمل و نقل هوشمند شهری با هدف همکاری مشترک پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه حمل و نقل درون شهری مبتنی بر دانش و فناوریهای روز دنیا و استفاده از ظرفیتهای علمی و دانشگاهی این شرکتها منعقد شد.
همکاری در انجام انواع مطالعات حمل ونقل هوشمند طرحهای تحت پوشش، همکاری در توسعه حمل و نقل همگانی هوشمند، توسعه سیستمهای مبتنی بر مشارکت و نظارت مردمی و همکاری در بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در پیادهسازی سامانههای حمل و نقل هوشمند از محورهای این تفاهمنامه به شماره میروند.
همچنین همکاری در شناسایی و بهرهگیری از مراکز رشد و شتابدهی و سرمایهگذاران در بخش حمل و نقل هوشمند شهری، همکاری در اجرای پروژههای پایلوت و ملی در بخش حمل و نقل هوشمند شهری از دیگر محورهای این تفاهم نامه است.
ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته در این تفاهم نامه موظف است همکاریهای لازم را برای مطالعات راهبردی اتحادیه و مطالعات حمل و نقل هوشمند شهرهای کمجمعیت تا حد امکان داشته باشد.
همچنین این ستاد میتواند در چارچوب این تفاهم نامه، کسبوکارهای توانمند در حوزه نیازمندیهای حمل و نقلی شهرهای کشور را معرفی کند.
اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور هم در چارچوب این تفاهم نامه متعهد است که همکاریهای لازم را جهت شناسایی و احصاء چالشهای حوزه حمل و نقل برای بهبود و توسعه حمل و نقل عمومی با تکیه بر طرحهای مطالعاتی را با این ستاد داشته باشد.
دانش بنیان ها در مجمع اتحادیه سازمان های حمل و نقل عمومی حضور خواهند یافت
به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، متولی رییس اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور در مراسم امضا تفاهم نامه همکاری مشترک پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه توسعه سامانه حمل و نقل هوشمند شهری این سازمان با ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: در فعالیتهای استارتاپی معمولا خدمات هوشمند سازی در کلان شهرها صورت میگیرد، در حالی که با همکاری شرکتهای دانشبنیان و مدیران محلی می توان تحولات خوبی در زمینه حمل و نقل این شهرها ایجاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: ۹۳ درصد از شهرهای کشور کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند، ما مطالعاتی در حوزه های حمل و نقل عمومی و ترافیک انجام دادیم که تاکنون ۲ سامانه راه اندازی و به بهره برداری رسیده است.
رییس اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور، سامانه معاینه فنی و سامانه یکپارچه عوارض خودرو را از جمله این سامانه ها نام برد و یاداور شد: برگزاری مجمع اتحادیه سازمانهای حمل و نقل عمومی را در پیش رو داریم که پیشنهاد می شود، در این مجمع شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه حمل و نقل حضور داشته باشند.
در این نشست، پیشنهاد حضور شرکت های دانش بنیان در این مجمع به تایید منوچهر منطقی دبیر توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی ریاست ستاد رسید.
بر این اساس، شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه حمل و نقل هوشمند به پیشنهاد مدیر عامل اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور در مجمع اتحادیه سازمان های حمل و نقل عمومی حضور می یابند.