به گزارش خبرنگار علم و آموزش، سیاوش ملکی فر امروز در رویداد یکشنبه های صادراتی پذیرش هیات تجاری و فناوری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از کشور کنیا در صندوق نوآوری و شکوفایی، افزود: بسته خدمات صادراتی صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در قالب سه دسته توانمندسازی صادراتی، شبکه سازی صادراتی و تامین مالی صادراتی در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: در بسته توانمندسازی صادراتی آموزش و مشاوره صادراتی، استانداردها و مجوزهای تخصصی و صادراتی و حفاظت از مالکیت فکری دیده شده است.
ملکی فر ادامه داد: در حوزه آموزش و مشاوره به طور میانگین هر سه ماه بالغ بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ دوره آموزشی برگزار می شود. شرکت های دانش بنیان می توانند از نظرات بیش از ۴۰۰ مشاور خبره بهره مند شوند. همچنین از آموزش های مدرسان در سایر کشورها نیز می توانند خدمات دریافت کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: صندوق در هشت ماه گذشته سال ۱۴۰۰، ۲ میلیارد تومان حمایت بلاعوض به شرکت های دانش بنیان برای مشاوره پرداخت کرده است. همچنین ۴ هزار درخواست آموزش داشته ایم.
وی ادامه داد: بسیاری از شرکت های دانش بنیان که وارد بازار صادراتی می شوند، ملزم به دریافت استانداردهای خارجی هستند. صندوق در زمینه دریافت فرآیند استانداردهای بین المللی تا ۷۰ درصد و تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان حمایت بلاعوض ارایه می دهد.
وی با بیان اینکه صندوق در زمینه تاییدهای ملی، استانداردهای تخصصی و سیستمی نیز حمایت بلاعوض ارایه می دهد، گفت: برای هر شرکت دانش بنیان ۵۰۰ میلیون تومان در قالب حمایت بلاعوض برای دریافت استاندارد صادراتی دیده شده که می تواند در توسعه بازار صادراتی خود استفاده کند.
ملکی فر تصریح کرد: در حوزه حفاظت از مالکیت فکری نیز خدمات بلاعوض متنوعی وجود دارد. امسال ۱۶ تقاضای PCT و ثبت اختراع خارجی داریم که صندوق حمایت می کند.
وی افزود: شرکت های دانش بنیان می توانند از ۱۲۰ میلیون تومان حمایت بلاعوض برای حضور در نمایشگاه خارجی استفاده کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری وشکوفایی بیان کرد: صندوق در خصوص حمایت نمایشگاه خارجی، امسال ۱۸۳ نمایشگاه را در فهرست حمایت دارد. در این بخش نیز حمایت ۷۰ درصدی صندوق تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. امسال ۱۱ میلیارد تومان برای حضور ۱۹ شرکت در نمایشگاه خارجی پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: این صندوق از شرکت ها در قالب پاویون تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان حمایت می کند.
ملکی فر یادآور شد: پایگاه های صادراتی در قالب نمایشگاه دایمی در کشورهای مختلف توسط بخش خصوصی راه اندازی شده اند. صندوق ۷۰ درصد هزینه حضور شرکت ها در پایگاه های صادراتی را ارایه می دهد. در حال حاضر ۲۱۵ شرکت در ۱۶ پایگاه حضور دارند.
وی در خصوص اعزام هیات تجاری و میزبانی از هیات تجاری خارجی نیز گفت: در سال ۱۴۰۰، ۱۷۷۰ شرکت دانش بنیان در قالب هیات تجاری به کشورهای مختلف اعزام شدند.
ملکی فر در خصوص رویداد یکشنبه های صادراتی نیز گفت: بیش از ۱۳۰۰ شرکت از یکشنبه های صادراتی به صورت آنلاین و حضوری استفاده کرده اند.
به گزارش ایرنا، یکشنبه های صادراتی پذیرش هیات تجاری و فناوری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از کنیا با حضور تعدادی از تجار این کشور، مدیر خانه نوآوری ایران در کنیا، رییس سازمان توسعه تجارت ایران و رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
ابزارهای حمایتی در زمینه صادرات تعریف و عملیاتی شود
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در ۲ سال گذشته ۱۷ هزار مورد کمک توانمندسازی دانش بنیان ها در زیست بوم نوآوری کشور ارایه شده است.
علی وحدت در رویداد یکشنبه های صادراتی افزود: در این صندوق ابزارهای حمایتی که از ذهنمان می گذشت اجرایی کرده ایم. در حال حاضر صندوق پژوهش و فناوری تخصصی صادرات در کشور راه اندازی شده است.
وحدت با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری عملیاتی فکر می کند، اظهار داشت: صندوق در حوزه همکاری با بانک ها تخصص پیدا کرده است. احکام تبصره ۱۶ را که احکام تکلیفی بانک ها است، مستهلک کرده ایم.
وی در این رویداد خواستار این شد که با همکاری سازمان توسعه تجارت و صندوق پژوهش و فناوری، چند ابزار حمایتی در زمینه صادرات تعریف و به زودی عملیاتی ارایه شود.
اجرای برنامه جدید برای توسعه صادرات دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی کشور
رییس سازمان توسعه تجارت ایران از اجرای برنامه جدید برای توسعه صادرات دانش بنیان ها و خدمات فنی و مهندسی در کشور توسط این سازمان خبر داد.
علیرضا پیمان پاک در رویداد یکشنبه های صادراتی افزود: در وزارت صمت توجه ویژه به بحث توسعه صادرات داریم. نقشه راهی نیز در خصوص افزایش توسعه صادرات غیر نفتی در این وزارتخانه دیده شده است.
وی با بیان اینکه در نقشه راه ۱۴۰۴ افزایش صادرات غیر نفتی به ارزش ۳۵ میلیون دلار دیده شده است، اظهار داشت: در این نقشه راه توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان و
خدمات فنی و مهندسی شده و توسعه دانش بنیان ها، ایجاد ارزش افزوده و حمایت از محصولات نهایی در کنار محصولات خام دیده شده است.
پیمان پاک عنوان کرد: صادرات فولاد و محصولات پتروشیمی برای کشوری که این محصولات را با قیمت ارزان در اختیار مصرف کننده قرار می دهد، را نمی توان صادرات نامید، اما در مقابل در حوزه دانش بنیان با توجه به اینکه فناوری آن در اختیار متخصصان خودمان است، می توان پیشتاز بود.
رییس سازمان توسعه تجارت یادآور شد: در سال های گذشته با توجه به تعهد ارزی و وجود کرونا در خصوص توسعه صادرات ممانعت شده است. در این سازمان برنامه جدید حمایت از توسعه صادرات دانش بنیان ها و خدمات فنی و مهندسی است.
پیمان پاک با بیان اینکه برنامه ای در خصوص اعتبار خریدار در نظر گرفته شده است، گفت: پیش از این ها در این سازمان عدد یک میلیون یورویی در خصوص اعتبار خریدار داشتیم که مورد استقبال قرار نگرفت. در این زمینه صندوق نوآوری و شکوفایی می تواند نقش خوبی ایفا کند و به توسعه شرکت های نوپا، کوچک و متوسط کمک کند.
وی در خصوص همکاری و توسعه تجارت با کشور کنیا نیز گفت: کنیا می تواند یکی از دروازه های اصلی ایران در شرق باشد که علاوه بر صادرات به این کشور، به صادرات دانش بنیان به دیگر کشورها نیز کمک کند.
پیمان پاک یادآور شد: جلساتی با مسوولان کنیا داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که امکان تهاتر کالاها بین دو کشور وجود دارد. کشور ما این قابلیت را دارد که در یک اقتصاد مکمل، کالاهای مورد نیاز را به کشورهای آفریقایی صادر کند.
وی ابراز امیدواری کرد که سازمان توسعه تجارت با کمک هایی که انجام می دهد بانی توسعه تجارت دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی باشد.
به گزارش ایرنا، یکشنبه های صادراتی پذیرش هیات تجاری و فناوری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از کشور کنیا که با حضور تعدادی از تجار کشور کنیا و مدیر خانه نوآوری ایران در کنیا و رییس سازمان توسعه تجارت ایران در صندوق نوآوری و شکوفایی در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.