شیراز- ایرنا- عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس گفت: تولید و صادرات کالاها و محصولاتی که ارز آوری مطلوبی دارند از جمله پسته باید به عنوان یک اولویت مورد توجه مسئولان استان قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، خسرو فروغان، یکشنبه در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک این اتاق در شیراز، پسته و زعفران را از محصولات استراتژیک و مهم برای استان فارس دانست و افزود: به رغم اهمیت این محصولات مسئولان استان توجه خاصی به آنها ندارند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر استان فارس به دلیل دنبال کردن رویکرد کشاورزی طی سال‌های گذشته با کمبود شدید منابع آبی و خشکسالی جدی مواجه شده که در چنین شرایطی ضرورت دارد با تغییر نوع کشت، به سمت کشت محصولات کم آب بر مانند پسته حرکت کنیم.
او اضافه کرد: کشاورزان و باغداران استان فارس طی سال‌های اخیر اقدام به تولید محصولات کم آب بر کرده‌اند اما حمایت خاصی را از جانب دولت شاهد نبوده‌اند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس اظهار داشت: امروز محصول پسته استان فارس از نظر تولید و صادرات چه در داخل و چه خارج در جایگاه خوبی قرار گرفته اما مسئولان و نمایندگان استان در مجلس حمایت چندانی از تولید و صادرات این محصول با کیفیت و ارز آور نداشته‌اند و در عوض از ایجاد صنایع آب بر همچون فولاد حمایت کرده‌اند.
فروغان گفت: تاکنون تعداد زیادی از مشتری‌هایی را که سال‌ها برای به دست آوردنشان تلاش شده از دست داده‌ایم لذا ضرورت دارد که در خصوص عدم رفع تعهد ارزی در بخش صادرات پسته به شکل خاص تصمیم گیری عاجل شود.
او ادامه داد: تا زمانی که بخش دولتی اهمیت تولید محصولاتی مانند پسته را درک نکند و  از بحث تغییر الگوی کشت در استان حمایت نشود، اقتصاد ما آسیب پذیر خواهد بود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس افزود: مدیران میانی نقش مهمی در تسهیل صادرات دارند و نگاه آنها می‌تواند در افزایش یا رونق صادرات استان موثر باشد و لذا مدیران میانی ما باید نمایندگان مجلس و مدیران کلان را نسبت به مسایل مهم استان حساس کنند.

۸۰ درصد پسته تولیدی فارس صادر می‌شود
یکی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان پسته در فارس هم با بیان اینکه هم‌اینک ۸۰  درصد پسته تولیدی این استان صادر می‌شود گفت: از ۱۲۰ محصول کشاورزی تولیدی تنها برخی از محصولات مانند پسته، زعفران و زرشک وابسته به صادرات هستند و اگر خللی در صادرات آنها ایجاد شود ارزش محصول به صفر می رسد.
محمد باقر شیخ الاسلام افزود: به رغم مشکلات بین المللی، امروز ما وظیفه خود می‌دانیم که از بازارهای صادراتی سنتی محصول پسته کشور و استان حفاظت کنیم اما به دلیل مشکلات داخلی به راحتی بازارهای ما یکی پس از دیگری از دست می‌رود و بخش دولتی هم اقدام خاصی انجان نمی‌دهد.
وی ادامه داد: صادرات هر بخش مشکلات خاص خود را دارد و مشکلات و موانع داخلی پیش روی صادرات پسته هم بسیار است در حالی که باید در سیاستگذاری ها بین محصولات تفاوت قائل شد تا این محصولات حفظ شوند.