تهران-ایرنا- مردم بلغارستان امروز یکشنبه در حالی برای سومین بار در سال جاری به پای صندوق های رای می روند که فقیرترین کشور اتحادیه اروپا بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ را ثبت کرده و تلاش می‌کند در شرایط بحران سیاسی دائمی به کمک های اتحادیه اروپا در دوران همه گیری دست یابد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای بلومبرگ با ارایه خلاصه ای از سوابق بویکو بوریسوف نخست وزیر سابق بلغارستان نوشت وی تلاش می کند در انتخابات امروز پیروز شود اما بعید به نظر می رسد که حمایت کافی را برای تشکیل دولت بدست آورد. حتی اگر او بتواند در انتخابات پیروز شود ممکن است در طبقه بندی دیگر رهبران سیاسی در اروپای مرکزی و شرقی از جمله آندرج بابیس نخست وزیر جمهوری چک و سباستین کورتس نخست وزیر اتریش قرار گیرد.

ناآرامی سیاسی در بلغارستان از مدتها قبل ادامه دارد. بی اعتمادی گسترده به نهادهای دولتی و بودجه ضعیف مراقبت های بهداشتی بسیاری از بلغارها را درباره واکسن های کووید به تردید انداخته است و در نتیجه این کشور در بین سایر کشورهای اتحادیه اروپا با تاخیر بیشتری واکسینه شده است و از این رو شمار مرگ و میر در این کشور به نسبت سرانه جمعیت بالا است.  

دولت موقت همچنین درگیر مذاکرات سختی برای بدست آوردن بودجه اتحادیه اروپا برای کمک به گذر از دوران بحران همه گیری است.

بلغارها به دنبال عضویت در منطقه یورو هستند اما این کشور منطقه بالکان که ۷ میلیون نفر جمعیت دارد ممکن است نتواند توفیقی در این زمینه کسب کند زیرا کشورهای عضو یورو تمایلی به پذیرش عضو جدید ندارند.

احزاب سیاسی مخالف متعهد شده اند ائتلافی را بدون بوریسوف تشکیل دهند ولی هنوز درباره این که رهبری ائتلاف به عهده چه کسی باشد اختلاف دارند.

رویترز هم نوشت: نظرسنجی ها نشان می دهد که این انتخابات نیز ممکن است نتیجه جامعی نداشته باشد و تلاش ها برای مقابله با قیمت های بالای انرژی و افزایش مبتلایان به کرونا و فساد گسترده را با مانع مواجه کند.

این انتخابات می تواند شکست دیگری برای خروج از بن‌بست سیاسی طولانی و تشکیل یک کابینه کارامد در فقیرترین کشور عضو اتحادیه اروپا باشد که سرعت طرح های این کشور برای تصویب یورو تا ۲۰۲۴ را کاهش می دهد.

این رسانه افزود انتخابات برای کرسی عمدتا تشریفاتی ریاست جمهوری برگزار می شود. نظرسنجی ها نشان می دهد که «رومِن رادف» ۵۸ ساله برای یک دوره پنج ساله دیگر و احتمالا بعد از دور دوم انتخابات در ۲۱ نوامبر، پیروز خواهد شد.

بلغارستان از آوریل  تاکنون در یک شرایط بلاتکلیفی سیاسی بسر می برد. در این ماه انتخابات پس از اتهام فساد، به حکومت یک دهه ای بوریسوف و حزب راست میانه او پایان داد.

اختلافات سیاسی و رقابت مانع از آن شده که احزاب اپوزیسیون و احزاب موسوم به احزاب تغییر ائتلاف حاکم را بعد از انتخابات آوریل و انتخابات دیگری که در ژوئیه برگزار شد، تشکیل دهند.

هزارن نفر از مردم بلغارستان در اعتراض های خیابانی در اواسط سال ۲۰۲۰ شرکت کردند و بوریسوف را به همدستی با دادستان کشور به نفع اولیگارش های محلی و صاحبان کسب و کار دارای روابط نزدیک با حزب وی متهم کردند.