مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در نشست رونمایی این کتاب اظهار کرد:بیست و نهمین دوره هفته کتاب و کتابخوانی را با رونمایی از کتاب ارزشمند استاد علیرضا عطروش، از هنرمندان شناخته شده شیرازی آغاز کردیم. کتابی که ما را به ویژه جوانان و نوجوانان را با فرهنگ، آداب، سنن و مشاغلی که در دهه ۴۰ و ۵۰ داشتهایم، آشنا میکند.
صابر سهرابی ادامه داد: هرگاه جهل و نادانی گسترش پیدا کند، نشاندهنده دوری از فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و برای زدودن این فقر باید به سوی مطالعه، کتاب و کتابخوانی برویم.
وی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همه سال برنامههایی را برای این فرهنگسازی پیشبینی کرده است. یکی از این برنامهها، فصلهای کتاب است که پاییزانه آن از ۲۹ آبان ماه آغاز می شود. در این طرح، دوستداران کتاب میتوانند کتابهای خود را با تخفیف خریداری کنند.
وی پایتختی کتاب ایران را برای شیراز خاستگاه فرهنگ و تمدن ایرانزمین،که دو سال پیاپی ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به شیراز داده شد، جایگاه همیشگی دانست و افزود: از رویدادهایی که برای هفته کتاب امسال داریم، رونمایی از ۲۵ کتاب در زمینه شیرازپژوهی و شیرازشناسی است که به دست فرهنگوران و هنرمندانی به زیر چاپ رفتهاند؛ کسانی که همه زندگانی خود را در راه فرهنگسازی کتاب و کتابخوانی و شناساندن فرهنگ و هنر و فرهنگوران و هنرمندان، گام برداشتهاند.
علیرضا عطروش، هنرمند هنرهای تجسمی شیراز و گردآورنده کتاب آینههای زمان نیز رونمایی کتاب را در آرامگاه سعدی، ارزشمند دانست و گفت: از سالهای ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶، در کنار ابزار نقاشی، دوربین عکاسی را نیز با خود به همراه داشتم. با این نگاه که این عکسها مرا برای کشیدن نقاشیهایم یاری خواهند کرد، در شهر میگشتیم و ناخواسته عکس میگرفتیم. عکس از مردم، کوچهها باغها، خیابانها و... عکسهایی که امروزه هر کدام سندی تاریخی هستند؛ چرا که بسیاری از آن خانهها، کوچهها، باغها و مردم از بین رفتهاند؛ موزههایی که در گذر روزگار، به تاراج رفتند.
این هنرمند شیرازی، کتاب آینههای زمان را دو جلدی دانست که امروز جلد نخست آن و بخشی از عکسها در آن به چاپ رسیده است و برخی دیگر از عکسها در جلد دوم به چاپ خواهد رسید و افزود: شیوه من، مستند اجتماعی است. این عکسها را بدون هیچ غل و غشی و کم و زیاد و به کارگیری سلیقه شخصی، با امانتداری از آن چه در عکس آمده است، به زیر چاپ رفت. در این کتاب، من از چیزی دفاع نکردهام، که تنها به ثبت آن چه در دوربین آمد، پرداختهام؛ شاید از این رو باشد که سادگی و صفای مردم، در آن دیده میشود.