به گزارش ایرنا به نقل از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام، سعید شریفی روز دوشنبه در گفت و گویی اظهار داشت: به استناد مصوبه کارگروه تنظیم بازار و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور در راستای شفافیت در انجام معاملات و رصد دقیق و سیستماتیک کالا بخصوص کالاهای اساسی، همه واحدهای تولیدی، اصناف و شرکتهای پخش مکلف به ثبتنام در سامانه جامع تجارت هستند.
وی افزود: واحدهای اقتصادی عرضهکننده کالا از جمله شرکتهای پخش بخش دولتی، عمومی و خصوصی، ملزم به ثبت اطلاعات توزیع و تجارت در سامانههای تجارت و انبارها بوده و عرضه کالا فقط در چارچوب ثبت در این سامانهها و توسط اشخاص دارای کد نقش میسر است.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام یادآور شد: در صورت انجام نشدن این تکلیف قانونی، علاوه بر نبود امکان عرضه کالا، با متخلفان بر اساس نوع تخلف تحت عنوان عرضه خارج از شبکه و احتکار، در چارچوب قوانین تعزیرات حکومتی، نظام صنفی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد قانونی انجام میشود.
شریفی ادامه داد: در مرحله اول ثبت اقلام اساسی از قبیل روغن نباتی، شکر، برنج، چای، کره، مرغ، محصولات فولادی، سیمان، اقلام ضدعفونی کننده و شوینده، ماسک، پوشک بچه و شیر خشک، لوازم خانگی، حبوبات، تایر سبک و سنگین و انواع کالاهای پتروشیمی و روغن موتور در برنامه کاری قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: همه تولیدکنندگان، پخشکنندگان، عمدهفروشان، خریداران و فروشندگان خُرد باید ضمن ثبتنام در سامانه، نسبت به ثبت ورود و خروج کالاها اقدام نمایند.
شریفی با اشاره به اثرات مثبت اجرای این سامانه تاکید کرد: رصد کالا در زنجیره تجاری و نظارت سیستمی برای تسهیل، سبب جلوگیری از گرانفروشی، احتکار و قاچاق کالا و نیز بهبود و شفافسازی فعالیت عاملان تجاری و فراهم کردن امکان اعتبارسنجی و رتبهبندی عادلانه فعالان میشود.
به گفته وی واحدهای صنعتی استان برای رفع هرگونه مشکل در این خصوص میتوانند به معاونت امور صنایع، واحدهای معدنی و صنایع معدنی به معاونت امور معادن واصناف به معاونت امور بازرگانی سازمان صمت استان ایلام مراجعه نمایند.