به گزارش خبرنگار معارف ایرنا مراسم بیست و سومین سالگرد ارتحال علامه محمد تقی جعفری(ره) شامگاه دوشنبه به همت موسسه تدوین و نشر آثار علامه جعفری در فضای مجازی برگزار شد.
در این مراسم آیت الله عبدالله جوادی آملی گفت: مرحوم علامه جعفری در ردیف علمای بزرگواری بود که به گذشته بیش از آینده اعتنا و اهتمام داشت. بزرگان ما برای تربیت جامعه چند قسم هستند. برخی آینده نگر هستند که اگر چنین باشد، آینده شما در دنیا بهتر خواهد بود، در برزخ راحت ترید و در قیامت بهشت نصیب شما می شود و اگر کم کاری و کوتاهی کردید و بیراهه رفتید، آینده شما در دنیا ویران خواهد بود، در برزخ در زحمتید و در قیامت دوزخی خواهید بود و ما را به تلخی و شیرینی آینده بیم و امید می دهند.
حجت الاسلام سید سلمان صفوی رئیس آکادمی مطالعات ایرانی لندن به ویژگی های شرح و تفسیر مثنوی مولانا توسط علامه جعفری پرداخت و گفت: مثنوی معنوی مولانا مهمترین اثر عرفان اسلامی به زبان هنری است و همین موضوع، رمز ماندگاری و شهرت مثنوی در شرق و غرب جهان شده است. علامه جعفری با ارائه یک تفسیر معتدل از عرفان اصیل اسلامی در مثنوی نقش مهمی در شناساندن مثنوی به جامعه حوزوی و شبکه متدینین شد.
منوچهر صدوقی سها پژوهشگر و مدرس حکمت و عرفان اسلامی از تفریط و افراط ها در بیان فضیلت های اندیشمندان سخن گفت و اظهار داشت: اگر کسی بخواهد علامه جعفری را به عنوان فیلسوف کلاسیک بشناسد، باید به سراغ کتاب هایی برود که علامه در نجف نوشته است.
سید محسن فاطمی فوق دکترای روانشناسی از دانشگاه هاروارد آمریکا به نگاه علامه جعفری در حوزه انسان شناسی اشاره کرد و گفت: علامه در کنار مولفه های برخاسته از گفتمان این جهانی پیوند انسان را با یک قلمرو استعلایی در عالم بالا معنا می کند.
عبدالله نصری استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبائی(ره) در این مراسم به جایگاه علامه جعفری در تاریخ فلسفه معاصر پرداخت و محمد رضا اسدی استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبائی(ره) موضوع بحث خود را به جایگاه دین علم و فلسفه در حیات معقول در مقایسه با جایگاه علم دین و فلسفه در حیات سکولار اختصاص داد.
مشروح این گزارش به زودی منتشر می شود.