ایلام - ایرنا - مدیرکل امور عشایری ایلام گفت: عشایر بومی و مهمان باتوجه به کاهش محسوس نزولات جوی و خشکسالی شدید برای جوابگویی مراتع باید احشام خود را به نصف کاهش دهند.

فرشاد یاسمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مراتع به علت خشکسالی و کاهش رشد عدیده علوفه و گیاه پاسخگوی نیاز تغذیه ای تمام احشام نیست بنابراین از همه عشایر به ویژه عشایر مهمان خواسته شده است تا دام های خود را به نصف کاهش دهند که در این راستا با طرح خرید دام های حذفی و مازاد، از تعداد دام عشایر کاسته شده است.

وی افزود: در گلوگاه های ورودی استان با همکاری مشترک پلیس راه و منابع طبیعی تعداد احشام عشایر مهمان از طریق کارت های شناسایی، کارت چرا و پلاک کوبی مشخص می شود که باید به نصف کاهش یافته باشد تا بتواند وارد استان شوند.

مدیرکل امور عشایری استان ایلام ادامه داد: همچنین همه عشایر به خصوص عشایر مهمان باید دارای کارت سلامت انسانی و دامی باشند و کوچ عشایر غیربومی باید به صورت ماشینی باشد و از کوچ سنتی آنها جلوگیری خواهد شد.

یاسمی در خصوص کوچ عشایر بومی هم توضیح داد: بین ۳۰ تا ۴۰ درصد عشایر بومی استان از مناطق ییلاقی به میان بندها کوچ کرده اند و بیش از ۵۰ درصد آنها هنوز در ییلاقات حضور دارند و همه عشایر طبق تقویم کوچ عشایر تا ۱۵ آذرماه در مناطق قشلاقی مستقر می شوند.

وی در مورد عشایر غیربومی یادآور شد: عشایر مهمان از اول آذرماه اجازه ورود به استان ایلام را خواهند داشت و تا قبل از این تاریخ آنها طبق تقویم کوچ حق ورود به استان را نخواهند داشت.

مدیرکل امور عشایری استان ایلام اضافه کرد: فصل کوچ زمستانه عشایر از اول تا ۱۵ آذرماه است که امسال به علت خشکسالی و سرمای هوا کوچ عشایر زودتر از موعد شروع شده اما تا اول آذرماه اجازه ورود به مناطق ییلاقی را ندارند و در میان بندها مستقر هستند.

یاسمی درباره نهاده های دامی عشایر هم یادآور شد: به علت کاهش بارندگی و خشکسالی ها و کمبود مرتع در عرصه های طبیعی، هفت هزار تن نهاده دامی شامل جو، کنستانتره، کاه و کلش بین عشایر استان توزیع و هفت هزار و ۲۰۰ تن نهاده دیگر خریداری شده که به تدریج بین عشایر توزیع می شود.

به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای ۱۱ هزار خانوار با ۶۰ هزار نفر جمعیت عشایری است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام را در اختیار دارند.

تولید سالانه عشایر استان ایلام ۹۰ هزار تن تولید انواع فرآورده های دامی به ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.

در فصول سرد سال ایلام میزبان عشایر غیربومی استان های همدان، کرمانشاه و لرستان با بیش از ۲ میلیون راس دام است.