کرمانشاه - ایرنا - عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه رازی کرمانشاه از راه‌اندازی شبکه زلزله‌نگاری و ثبت جنبش قوی‌ زمین دانشگاه رازی کرمانشاه به‌ مناسبت چهارمین سالگرد زلزله آبان سال ۹۶ غرب استان خبر داد.

دکتر «ایمان عشایری» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: این شبکه در مرحله نخست با ساخت ۲ ایستگاه شتاب‌نگاری در شهر کرمانشاه راه‌­اندازی شد و در آینده با استقرار ایستگاه‌های بعدی در شهرستان‌های استان گسترش خواهد یافت.

وی ادامه داد: تجهیزات شتاب‌نگاری نصب شده در این ۲ ایستگاه قابلیت رصد و ثبت رخدادهای زلزله با بزرگای بیش از ۲ ریشتر در پهنه استان کرمانشاه با حساسیت شتاب پنج هزارم سانتی متر بر مجذور ثانیه و در محدوده ±۲g (۲ برابر شتاب ثقل) را خواهد داشت.

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی اضافه کرد، به علاوه این ۲ ایستگاه به صورت برخط و از راه دور رخدادهای زلزله در استان را به مرکز ثبت جنبش قوی زمین دانشگاه رازی ارسال خواهد کرد.

به گفته عشایری، ثبت رخدادهای زلزله در ایستگاه های محلی، علاوه بر امکان تدقیق موقعیت کانونی و رومرکزی زلزله ها، باعث تکمیل پایگاه شتاب‌نگاشت‌های متناسب با شرایط ساختگاهی متفاوت در مناطق شهری خواهد شد.

وی یادآور شد، با گسترش این شبکه به سایر شهرستان‌های استان کرمانشاه، اطلاعات دقیقتری از فعالیت لرزه‌ای گسل‌های لرزه‌زای استان در اختیار خواهد بود که در فرآیند تحلیل آسیب پذیری و خطرپذیری مستحدثات بسیار مهم است.

این ۲ ایستگاه شتاب‌نگاری به همت اساتید گرایش مهندسی زلزله گروه مهندسی عمران «دکتر ایمان عشایری و  دکتر مهنوش بیگلری» و همکاری حوزه معاونت پژوهشی، دفتر نظارت بر طرح های عمرانی و مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه رازی در پردیس طاق بستان و پردیس کشاورزی راه­اندازی شد.

به گزارش ایرنا؛ زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت. 

این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزیی دید.

دانشگاه رازی کرمانشاه در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان دانشکده علوم توسط شادروان دکتر عبدالعلی گویا شروع به فعالیت کرد.

این مرکز در سال ۱۳۵۳ به دانشگاه رازی تغییر نام یافت، در شروع سال تحصیلی در سال ۱۳۵۱ دانشکده علوم با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ریاضی موجودیت خود را اعلام کرد.

هم اکنون نزدیک به ۱۳ هزار دانشجو و ۴۶۰ هیات علمی با ۱۴ دانشکده در دانشگاه رازی کرمانشاه فعال هستند.