رحیم رضوانی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا ، اجرای این طرح را از اولویت های اصلی این بخش عنوان و خاطرنشان کرد: به منظور اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در روستاهای بندرکیاشهر ، جلسات متعددی با حضور دهیاران ، کارشناسان محیط زیست و گروه های مردمی برگزار شده و هماهنگی های لازم صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در مرحله نخست اجرای این طرح ، پس از عقد قرارداد ، آموزش اهالی مناطق روستایی انجام می شود ، افزود: اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در روستاهای منطقه توسط دهیاری ها و با نظارت محیط زیست انجام می شود.
رضوانی در ادامه با بیان اینکه بطور متوسط در هر هفته حدود ۵ تن زباله در روستاهای این بخش تولید می شود اظهار داشت: تخلیه و انباشت زباله های تولیدی از مشکلات اساسی مناطق روستایی این بخش به شمار می رود.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا به همکاری و مشارکت عموم مردم نیاز دارد یادآور شد: بخش بندرکیاشهر با داشتن ۳۲ روستا دارای ۲۶ دهیاری مصوب و حدود ۱۹ هزار نفر جمعیت روستایی است.
به گفته وی ، پیش از این طرح تفکیک زباله از مبدا در ۲ روستای سالکده و دشمن کرده این منطقه به انجام رسیده و اثرات خوبی نیز به همراه داشته است.
بخشدار بخش بندرکیاشهر ، با اشاره به وجود ۳۷ کیلومتر نوار ساحلی در این بخش افزود: این بخش دارای ۸ روستای ساحلی است ، ضمن آنکه ۵ روستای بخش بندرکیاشهر نیز در خصوص تولید و دفع زباله در شرایط بحرانی قرار گرفته اند.
رضوانی با اشاره به وجود جاذبه های طبیعی و گردشگری در این منطقه چون سواحل دریایی و رودخانه ای ، تالاب ها ، مرداب های طبیعی ، پارک های جنگلی و ساحلی ، پارک ملی بوجاق اظهار داشت: عدم توجه به بحران زباله می تواند صدمات جبران ناپذیری را به محیط زیست و مناطق طبیعی این منطقه وارد سازد.
بخشدار بخش بندرکیاشهر با تاکید بر اینکه ساماندهی زباله ها با جدیت در روستاهای این منطقه دنبال می شود ، گفت: از عموم مردم و به خصوص کلیه مسافران تقاضا می شود از رها سازی زباله ها در مناطق طبیعی ، گردشگری و تفریحی این بخش جدا خودداری کنند.
بخش بندرکیاشهر از توابع شهرستان آستانه اشرفیه با حدود ۱۹ هزار نفر جمعیت در شرق استان گیلان واقع شده است.