حسینقلی قوانلو روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : با فعال شدن این واحدهای تولیدی برای سه هزار و ۸۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده و یا شغلشان تثبت شده است.
وی توضیح داد : بر اساس آخرین آمار از مجموع ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی و تولیدی مازندران ، ۳۷۵ واحد صنعتی به دلایل مختلف از جمله کمبود نقدینگی، نبود بازار فروش کالا، فرسودگی ماشین آلات خط تولید و بدهی به بانکها، امور مالیاتی و بیمهای تعطیل هستند که با رایزنیهای انجام شده از این تعداد، ۳۰ واحد تولیدی تا پایان سال جاری به چرخه تولید باز خواهند گشت.
رئیس سازمان صمت مازندران گفت : با تعطیلی ۳۷۵ واحد صنعتی در سالهای گذشته بیش از ۱۰ هزار شاغل در واحدهای تولید بیکار شدند و بازگشایی دوباره این واحدها، بارقه امید برای ایجاد اشتغال پایدار در حوزه صنایع مازندران خواهد بود.
وی اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا پایان مهر سال جاری بیش از ۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب رونق تولید به واحدها صنعتی مازندران پرداخت شد و ۲۰ واحد صنعتی استان که به دلیل کمبود نقدینگی در آستانه تعطیلی قرار داشتند با حداکثر ظرفیت به چرخه تولید بازگشتند.
قوانلو گفت : همکاری دستگاه قضایی در استان با دستگاههای اجرایی برای بازگرداندن واحدهای صنعتی راکد به چرخه تولید بسیار مثبت است و در سه ماه گذشته ۱۰ واحد صنعتی در مازندران که به دلیل بدهی تحت تملک بانکهای عامل قرار گرفته بودند، تعیین تکلیف شدند.
وی با بیان اینکه، فرسودگی ماشین آلات خط تولید در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط مازندران چندان رضایت بخش نیست، افزود : براساس آخرین آمار، ماشین آلات خط تولید ۴۰ درصد واحدهای تولید در استان نیازمند نوسازی است.
قوانلو کمبود زمین را یکی از چالش های اساسی در اجرای طرح های سرمایه گذاری صنعتی در مازندران معرفی کرد و گفت : از ابتدای فرردین تا پایان مهر سال جاری ۳۰ هکتار از ارضی صنعتی استان که بدون استفاده رها شده و با مشکلات قضائی مواجه بود، تعیین و تکلیف شد و در آینده نزدیک فرایند سرمایه گذاری برای راهاندازی ۱۰۰ تا ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک در استان آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان صمت مازندران مجموع اراضی واگذار شده در استان مازندران برای راه اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی را ۲ هزار هکتار اعلام کرد و افزود که در حال حاضر افزون بر ۶۰ هزار نفر در واحدهای تولیدی و صنعتی استان مشغول کار هستند و سهم صنعت از تولید ناخالص مازندران ۱۵ درصد است.