قزوین- ایرنا- مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: هم اکنون، خاطرات ۸۸ هزار مادر و ۴۴ هزار پدر شهید در قید حیات در قالب تاریخ شفاهی ثبت و ضبط شده است.

به گزارش ایرنا، رحیم نریمانی روز دوشنبه به مناسبت هفته کتاب در مراسم رونمایی از سه عنوان کتاب در حوزه ادبیات پایداری که در سالن آمفی‌ تئاتر مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثارگران استان قزوین برگزار شد، افزود: یکی از توصیه های مهم مقام معظم رهبری به بنیاد شهید ثبت خاطرات شفاهی والدین شهدا به عنوان سند شفاهی برای نسل آینده است که در برنامه چهار ساله ما ثبت خاطرات ۱۴۴ هزار همسر شهید در قید حیات در دستور کار قرار دارد.

این مسوول گفت: هدف از این کار، بازگویی سبک زندگی و صبر و بردباری آنها بعد از شهادت همسران‌شان است.

وی اظهار داشت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در ثبت و ضبط خاطرات والدین شهدا، آزادگان و جانبازان که گنجینه‌های ارزشمند کشور هستند به عنوان هویت تاریخی و فرهنگی ورود جدی داشته و همچنان ایفای نقش می‌کند.

نریمانی تصریح کرد: همچنین مسوولان بنیاد شهید و امور ایثارگران ثبت و ضبط خاطرات جانبازان ۲۵ درصد به بالا و آزادگان را هدف‌گذاری کرده اند تا نقش‌آفرینی آنها را در پیروزی هشت سال دفاع مقدس برای آحاد جامعه بازگو کنند.

این مسوول تاکید کرد: ثبت و ضبط خاطرات شهدا یکی از زمینه‌های توسعه فرهنگی است که بنیاد، این خاطرات را در حوزه کتاب و رسانه با هدف معرفی و تبیین نقش رزمندگان و ایثارگران در هشت سال دفاع مقدس جمع‌آوری و منتشر می‌کند.

وی با اشاره به ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده، گفت: این عزیزان با رشادت‌های خود در هشت سال دفاع مقدس حماسه‌هایی را خلق کردند که بازگویی خاطرات هر یک از آنها ظرفیت تولید آثار هنری و فرهنگی متنوع و مختلفی دارد بنابراین جمع‌آوری خاطرات این قشر معظم جامعه در دستور کار بنیاد است.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور اضافه کرد: امام خمینی (ره) قبل از آغاز جنگ تحمیلی، ۱۶ نهاد انقلابی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران را در سال ۵۸ تأسیس کرد که مهمترین رسالت آن، علاوه بر ارائه خدمات و رفع مشکلات خانواده‌های شهدا و ایثارگران، انجام فعالیت‌های فرهنگی به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است.

وی با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت به تاسی از فرهنگ عاشورایی شکل گرفته و همین موضوع، رمز ماندگاری و جاودانی آن در جامعه است، اظهار داشت: مسوولان بنیاد شهید و امور ایثارگران برای نهادینه کردن این فرهنگ در طول تاریخ ۴۲ ساله انقلاب اسلامی برنامه‌های فرهنگی مختلفی از جمله تولید و نشر کتاب را در حوزه ادبیات پایداری اجرا کرده است.

نریمانی ادامه داد: با همه فراز و نشیب‌ها و سلیقه‌های مختلف فرهنگی در طول تاریخ انقلاب، تالیف و انتشار کتاب به ویژه در حوزه ادبیات پایداری جایگاه ویژه‌ای بین آحاد جامعه دارد، زیرا بازگو کننده رشادت‌ها و ایثارگری‌های شهدا، جانبازان و رزمندگان و همچنین بازماندگان شهدا است.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه استان قزوین در حوزه فرهنگ و هنر حرف برای گفتن دارد، گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مسوولان بنیاد شهید و امور ایثارگران از ظرفیت‌ها و استعدادهای فرهنگی و هنری همه استان‌ها به ویژه قزوین استفاده خواهند کرد.

نریمانی با اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی، گفت:با توجه به این مناسبت، ۲ عنوان کتاب در حوزه ادبیات پایداری که مقام معظم رهبری بر آنها تقریظ کرده اند در هفته آینده رونمایی می‌شود.

در ادامه این مراسم از سه اثر حسن شکیب‌زاده، نویسنده و روزنامه‌نگار استان قزوین شامل "آینه صبوری" سرگذشت بانوان شهید و جانباز استان قزوین، "چشم در چشم" خاطرات سه تن از همسران شهدای استان قزوین و "من پاسدار نیستم!" روایت یک هزار و ۳۲۲ روز اسارت یک آزاده و جانباز قزوینی رونمایی شد.