به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، حمیدرضا طیبی روز دوشنبه در مراسم اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره کتاب سال دانشجویی و نوزدهمین جشنواره ملی پایاننامه سال دانشجویی که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: سه ماموریت مهم و استراتژیک از سوی مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار شده که شامل تحول در حوزه آموزش، تحول در حوزه علم و فناوری و تحول در حوزه فرهنگ است.
وی با طرح این سوال که چرا سندهای شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت موفق اجرا نشده است، گفت: دولتهای قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عنوان سیاستگزار قبول نداشتند. آنها به دلیل اتکا به درآمد نفتی به این موضوع توجه جدی نداشتند و میخواستند خودشان هم سیاستگزار عالی باشند هم برنامهریز، هم مجری و هم ناظر، که این کار نمیشود.
طیبی ادامه داد: امام بزرگوار ما و رهبر عظیمالشأن، شورای عالی انقلاب فرهنگی را شورایی متشکل از نخبگان و خارج از بدنه دولت و با حضور رییس دولت و قوای دیگر تعریف کردند و این شورا باید تقویت شود تا بتواند هم سیاستگزاریها را خوب انجام دهد و هم خوب نظارت کند.
رییس جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه با تغییرات سیاسی، برنامههای این شورا نباید تغییر کند و منحرف شود، گفت: ساختارهای لازم برای توسعه را داریم و باید از ساختارها استفاده شود.
وی اظهار امیدواری کرد: در دولت آقای دکتر رئیسی که ایشان توجه ویژهای به شورای عالی انقلاب فرهنگی دارند، این شورا بتواند نقش سیاستگزاری خود را در توسعه علمی فناورانه و توسعه فرهنگی و آموزشی کشور به خوبی ایفا کند، اگر لازم است در برنامهها تجدیدنظری کند و بعد هم نظارت بر حسن اجرای آن داشته باشد.
طیبی همچنین درخواست کرد که دولت هم همکاری لازم را با این مجموعه داشته باشد و اگر هم لازم است تغییراتی داشته باشد یا دولت نظراتی دارد، ارائه دهد تا از این ساختار که ساختار درستی است، استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: امیدوارم در دوره جدید این موضوع تحقق پیدا کند. ما در جهاد دانشگاهی تلاش کردیم در حوزه توسعه فرهنگی و علمی و فناورانه اثبات کنیم کشور پتانسیل انجام کارهای بزرگ علمی و فناورانه را دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: ما از توسعه علم و فناوری دو هدف عمده را دنبال میکنیم؛ یکی اقتدار اقتصادی دانشبنیان که منجر به سعادت دنیوی و رفاه مردم البته همراه با اخلاق و عدالت میشود و دیگری اقتدار دفاعی و نظامی. موفقیت های ما در بحث اقتدار اقتصادی دانشبنیان محدود است اما در اقتدار دانشبنیان نظامی و دفاعی موفق بودهایم؛ زیرا آنجا یک فرماندهی واحد دارد، فرماندهی که نگاه روشنی به بحث علم و فناوری دارد و در جریانهای سیاسی کشور به هیچوجه برنامههایش عوض نمیشود.