غزه - ایرنا - فلسطینی‌ها در شهر «اریحا» در کرانه باختری اشغالی بزرگترین سنگ فرش منقوش که از آن به عنوان بزرگترین در جهان یاد می شود را به عنوان بخشی از تلاش خود برای حفظ تاریخ فلسطین و مقابله با تلاش‌های صهیونیست‌ها جهت یهودی سازی این منطقه افتتاح کردند.

مدیر کل گردشگری و آثار باستانی شهر «اریحا» و دره اردن امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در غزه مساحت این سنگ فرش منقوش را ۸۳۷ متر مربع اعلام کرد و افزود: ۱۰ متر آن طرح «درخت زندگی» را تشکیل می‌دهد.  

به گفته «زیاد حمدان» برای اجرای این طرح از میلیون‌ها سنگ رنگی کوچک استفاده شده است.  

این طرح بزرگ که در کف کاخ «هشام» در اریحا اجرا شده است شامل ۳۸ قطعه فرش است و همه آن‌ها، سنگ فرش فرش بزرگی را تشکیل می‌دهد که زیباترین آن در گوشه شمالی بنا قرار دارد و تابلو معرق به نام درخت زندگی است.    

مدیر کل گردشگری و آثار باستانی شهر «اریحا» و دره اردن تصریح کرد: این پروژه ابتدا در سال ۱۳۹۵ آغاز شد و با توقفی کوتاه در دوران شیوع بیماری کرونا در سال ۲۰۲۱ به پایان رسید. 

وی با اشاره به اینکه این طرح در برابر هرگونه زلزله مقاوم است، افزود: این طرح به راحتی تخریب نمی‌شود اما در مواقع اضطراری قابل جا به جایی است.  

«زیاد حمدان» گفت: برای اینکه سنگفرش‌ها برای بازدیدکنندگان قابل لمس باشد، برای آن‌ها روگذر و راهرو ویژه‌ای ساخته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه از زمان رونمایی این طرح در سال ۲۰۱۶ تعداد گردشگران افزایش یافته است، پیش بینی کرد که این پروژه به افزایش تعداد گردشگران خارجی و داخلی فلسطین کمک کند.  

مدیر کل گردشگری و آثار باستانی شهر «اریحا» و دره اردن توضیح داد که در دهه ۳۰ کاوش‌هایی در این محوطه توسط «دیمتری برانکیو» دانشمند فلسطینی و «روبورت هالیتون» دانشمند انگلیسی و کاخ هشام کشف شد. 

وی با اشاره به اینکه عملیات باستانشناسی این اثر برای مدتی رها شد، افزود: سپس این طرح تحت پوشش حکومت اردن در فلسطین قرار گرفت و در دوران حضور اردن در فلسطین ستون‌هایی برای سقف آن آماده شد اما به دلیل جنگ ۱۹۶۷ تکمیل نشد و این اثر در تمام دوران اشغال رژیم اسرائیل از گرد و غبار پوشیده بود تا اینکه مقامات فلسطینی تصمیم گرفتند آن بازسازی کنند. 

کاخ هشام از مهمترین آثار باستانی فلسطین است که در پنج کیلومتری شهر اریحا قرار دارد. این کاخ در سال ۷۴۳ میلادی از سوی «هشام ابن عبدالملک» خلیفه اموی بنا شد.