قم ـ ایرنا ـ آیین تعویض پرچم گنبد حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) عصر دوشنبه مصادف با شب رحلت آن بانوی کریمه(س)، با حضور جمعی از مسئولان و خادمان این آستان مقدس برگزار شد.

از جلوه‌های ویژه این مراسم، حضور تعدادی از خادمان بارگاه نورانی هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت رضا(ع) در کنار خدام آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) بود، به همین مناسبت رواق‌ها، صحن‌ها و شبستان‌های این مکان مقدس سیاهپوش شده است.

در این آیین یکی از مداحان اهل بیت به مرثیه سرایی پرداخت و در میان حُزن و اندوه زایران و مجاوران این حرم مطهر، پرچم مشکی، به مناسبت عزای بانوی کریمه اهل بیت(ع) بر فراز گنبد این آستان مقدس برافراشته شد.  

حجت الاسلام والمسلمین سید حسین مومنی قمی از خطیبان در این آیین، با بیان ویژگی های حضرت معصومه(س) گفت: امام عسکری(ع) _امام یازدهم شیعیان_ فرمودند که ما اهل بیت(ع) برای کسی که به ما پناه بیاورد، پناهگاه هستیم و راه را برای کسانی که راه گم کرده‌اند، روشن می‌کنیم.

وی با بیان اینکه هر کسی به ائمه اطهار(ع) پناه ببرد، آن‌ها به او پناه می دهند؛ افزود: به استناد روایت های متعدد، حرم مطهر بانوی کرامت(س)، حرم همه اهل بیت(ع) است و اگر پناه به حضرت معصومه(س) بیاوریم، در واقع به همه معصومین(ع) پناه آورده‌ایم.

وی ادامه داد: امام جعفر صادق(ع) _امام ششم شیعیان_ فرمودند که خداوند متعال حرمی دارد که مکه است، رسول الله(ص) حرمی دارد که آن مدینه است، امیرالمومنان(ع) حرمی دارد که در کوفه است و برای ما اهل بیت(ع) حرمی است که آن «قم» است و به زودی در این شهر دختری از فرزندان من به نام فاطمه دفن می‌شود که هر کسی با «معرفت» او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می‌شود.

مومنی با بیان اینکه امام رضا(ع) و امام جواد(ع) در روایاتی فرمودند که هر کسی حضرت معصومه(س) را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود، گفت: وقتی سه امام معصوم(ع) به این حد بر زیارت این بانوی بزرگوار(س) تاکید می کنند، معلوم می شود که حتما در قم خبرهایی است و اگر دلمان برای هر کدام از اهل بیت(ع) تنگ شده، این‌جا محل حضور همیشگی آن‌هاست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: اینکه در روایت آمده است؛ قم آشیانه آل محمد(ص) است، این‌گونه برداشت می شود که آشیانه جایی است که مادر حضور دارد و فرزندان هم دور او جمع شده‌اند.

وی یکی از ویژگی‌های مهم حضرت معصومه(س) را هدایت قلوب برشمرد و افزود: این بانو، کریمه اهل بیت(ع) است و اگر فقیر به درِ خانه او بیاید، غنی و ثروتمند برمی‌گردد؛ یعنی ایشان فوق نیاز ما به ما عنایت می‌کند.

بر اساس این گزارش، محله ها و خیابان های شهر مقدس قم و سایر شهرها و روستاهای استان قم به مناسبت رحلت حضرت فاطمه معصومه(س) سیاهپوش شده‌اند.

حضرت فاطمه معصومه(س) در روز اول ذی‌القعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود، آن حضرت در خاندانی که سرچشمه علم، تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت؛ پس از آنکه پدر بزرگوارش امام موسی کاظم(ع) به شهادت رسید، از محضر برادر بزرگوارش حضرت رضا(ع) _امام هشتم شیعیان_ بهره برد.

طاهره (پاکیزه)، حمیده (ستوده)، بِره (نیکوکار)، رشیده (حد یافته)، تقیه (پرهیزگار)، رضیه (خشنود از خدا)، مرضیه (مورد رضایت خدا)، سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو)، سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود خدا و مورد رضای او)، سیده نساء‌العالمین (سرور زنان عالم)، محدثه و عابده از لقب‌های ایشان است.

لقب «معصومه» از سوی امام رضا(ع) به این بانوی والامقام اسلام داده شده و علامه مجلسی در این باره گفته است: امام هشتم شیعیان(ع) در جایی فرمودند که «هر کس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.»

پس از ورود امام رضا(ع) در سال ۲۰۰ هجری قمری به خراسان، حضرت معصومه(س) پس از یک سال، برای دیدار برادر به همراه کاروانی از مدینه منوره (یثرب) به سمت ایران حرکت کرد و در ۲۳ ربیع‌الاول وارد قم شد.

آن حضرت در این شهر مورد استقبال عده بسیاری از مردم مشتاق و شیفته اهل بیت(ع) قرار گرفت؛ آن بزرگوار بعد از ۱۷ روز اقامت در منزل «موسی ابن خَزرَج» که به «بیت‌النور» (واقع در بلوار عمار یاسر شهر قم) شهرت یافت، در ۱۰ ربیع‌الثانی سال ۲۰۱ هجری قمری دیده از جهان فرو بست.

با تصویب شورای فرهنگ عمومی استان قم، ۲۳ ربیع‌الاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به این شهر به نام «روز قم» نامگذاری شده ‌است.

از ۲۳ ربیع‌الاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به شهر مقدس قم تا سالروز وفات ایشان در ۱۰ ربیع‌الثانی، «ایام معصومیه» نامگذاری شده و شعار محوری این ایام، «سلام ای دختر موسی ابن جعفر؛ در امتداد یاری» است.

امسال «ایام معصومیه» از ۸ تا ۲۵ آبان‌ماه می‌باشد و آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) برنامه‌های متنوعی را برای این روزها تدارک دیده است و علاقه‌مندان برای آگاهی از این برنامه‌ها، می‌توانند به تارنمای این آستان مقدس به نشانی اینترنتی https://amfm.ir مراجعه کنند./

برچسب‌ها