تهران - ایرنا-معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، تقویت عنصر معرفت و توجه به ارزش های الهی در جامعه امروز دانشگاهی را بسیار ضروری و مهم خواند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس شیراوژن شامگاه دوشنبه در آیین اختتامییه "هشتمین سوگواره ملی۷۲ خط اشک" در مرکز همایش های بین المللی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در سخنانی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این آیین معنوی، این برنامه را اتفاقی مناسب برای شکوفا شدن هرچه بیشتر استعدادهای شعر و ادب دانشگاهیان دانست.

وی با بیان اینکه، مجموعه دانشگاهیان کشور در آیین های مذهبی و مولودی ها به اشکال مختلف و در قالب هیئت های مذهبی و فعالیت در مساجد دانشگاه ها ارادت خود را به اهل بیت (ع) ابراز می دارند، افزود:در هر دانشگاهی در کشور حداقل یک هیئت مذهبی وجود دارد و مجموعه دانشگاهیان در مناسبت های گوناگون مذهبی فعالیت می کنند که به طور حتم اینگونه فعالیت ها نیازمند حمایت جدی است.  

وی یکی از برنامه های دیگری که در دانشگاه های کشور برگزار می شود را برگزاری برنامه های شعر و ادب آیینی از سوی کانون های ادبی دانشگاه ها عنوان کرد و افزود:این مراسم ها به منظور عرض ارادت به اهل بیت (ع) برپا می شود.

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت در ادامه تقویت عنصر معرفت و توجه به ارزش های الهی را در جامعه دانشگاهیان بسیار ضروری خواند و گفت: این مهم با اثرگذاری بر  گرایش ها شکل می گیرد.

وی در این آیین که با حضور حجت الاسلام رستمی رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از اساتید حوزه شعر و ادب و دانشجویان همراه بود، افزود: دانشجویانی که مسیر محبت به اهل بیت (ع) را طی می کنند به تدریج ذات و شاکله شخصیتی آنها نیز به اهل بیت نزدیک می شود.

وی به کشش اهل بیت (ع) و محبت آنها در دل‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از این قالب‌های عرض ارادت، برگزاری کانون های ادبی است که در قالب شعر آیینی به عرض ارادت ائمه‌ اطهار علیهما السلام می پردازند، که البته باید رونق بگیرد.

شیراوژن در ادامه تاکید کرد: دانشجویان عزیز و دانشگاهیان ما که مسیر محبت را طی می‌کنند در ذات شخصیتی خود نیز به اهل بیت (ع) نزدیک می‌شوند که این مسیری والا است.

ناصر پروانی شاعر و دبیر کمیته داوری هشتمین سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک نیز در این آیین با بیان ابیاتی در وصف اهل بیت(ع) درباره این دوره از سوگواره ملی شعر اظهار کرد:با فراخوانی که اعلام شد، بسیاری از آثار در دو رشته شعر نو نیمایی و کلاسیک آثار داشتیم که ۵۵ درصد آن‌ها توسط آقایان و ۴۵ درصد توسط خانم‌ها سروده شده است.

وی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت در داوری این سوگواره استفاده‌ از دوستان دانشجویانی است که پیش از این در جشنواره سیمرغ در خدمتشان بودیم.

شعر آیینی امروز به برکت انقلاب اسلامی حیاتی مجدد گرفته است

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیز در این آیین در سخنانی ضمن عرض تسلیت به مناسبت وفات حضرت معصومه(س) ابیاتی را از قاسم صرافان، سرود و اظهارکرد:بحث شعر و جایگاه در مجموعه ادبیات، علوم انسانی و تمدن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود:چراکه اخیرا در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی‌ نیز مشاهده شد که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز مهم‌ترین زیر ساخت تمدن را فرهنگ دانستند و بی تردید شعر یکی از موثر ترین این مسیر است. رستمی با بیان روایتی از پیامبر اکرم (ص) بیان کرد:در شعر آیینی هم نهی بوده و هم تجلیل، در بین ائمه اطهار(ع) شعرخوانی و تکرار آن اجر بی‌نظیری دارد و در روایات بزرگان ما هم آمده که تمام گناهان آن شخص بخشیده می‌شود.  

وی ادامه داد:این‌ها تمام روایاتی است که در رسای امام حسین (ع) نیز وجود دارد. رستمی یادآور شد:البته بعضی از اشعار وجودشان در دل انسان از سم مهلک‌تر است و این نشان می‌دهد ما با امری مواجه‌ هستیم که نباید دست کم شمرده شود.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها افزود:امروز تمام ابعاد شعر به ویژه شعر آیینی به برکت انقلاب اسلامی حیاتی مجدد گرفته و از این به بعد آنچه شاعران با آن روبرو هستند برکت و معرفتی است که از این سفره معنوی نصیبشان خواهد شد.

رستمی در ادامه صحبت‌های خود به تاثیر زبان هنر و اشاعه آن در جهان اشاره کرد و گفت:هنر ادبیات و انواع هنر مشهون از سیاست و مبانی فکری است، امروز نه در سینمای هالیوود بلکه در سینمای شرق جهان نیز شاهد بحث های عمیقی هستیم.  

وی گفت:امروزه ما می‌بینیم که یک فیلم در کشور کره چنان سر و صدا به پا کرده‌ است، چراکه امروز عامل نفوذ از راه هنر و فرهنگ است، البته چنین ابزار گسترده‌ای نیز در اختیار ماست و می‌تواند راهگشا باشد.  

زالی:امروز شاهد بهار شعر آیینی در کشور هستیم

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز بعنوان یکی دیگر از سخنرانان این آیین معنوی در سخنانی اظهارکرد: امشب شب وفات حضرت معصومه (س) است و این را باید در تفکر آیینی و اعتلای مضامین دینی و مذهبی در کشور تایید کنیم.

وی ادامه داد:تقارن امشب با چنین رخداد فرهنگی حزین و سوگواره، رویداد مقدسی است که برای نخستین بار یک دانشگاه علوم پزشکی افتخار برگزاری این برنامه را بدست آورد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:به طور حتم این مطلع خوبی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی است.

زالی به نقش دانشجویان پزشکی در عرصه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت:این اقدام مبارکی است که عزیزان ما در عرصه سلامت ایثارگری خواهندکرد و حالا با حضور در چنین عرصه‌هایی نقشی چندوجهی و چند ساحتی پیدا می کنند.

وی در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت پرداختن هرچه بیشتر به شخصیت حضرت معصومه (س)  بیان کرد:اهمیت حضرت معصومه سلام الله علیها به حدی است که وقتی حرم امیرالمؤمنین را کوفه می‌دانند، حرم حضرت معصومه سلام الله علیها را یکی از درب‌های بهشت می‌دانند.

وی افزود:ایشان علاوه بر سن بسیار کم‌ از محدثه‌ها هستند و حدیث بر ایشان جاری و ساری بود.

زالی عنوان کرد:ما بعد از حضرت عباس (ع) تنها امامزاده‌ای که امام زیارتنامه ایشان را امضا کردند حضرت معصومه (س) است.

وی با اشاره به حرکت جهادگونه حضرت معصومه (س) عنوان کرد: حرکت جهادی و مسیر تاریخی حضرت را باید به عنوان فرهنگ اسلامی در جهان تبلیغ کنیم. نکته حائز اهمیت در رسای حضرت معصومه(س) زیارت و زیارتنامه ایشان است که ان‌شالله جوانان با تبیین خصائص نورانی از ابعاد سیاسی و اجتماعی آن‌ حضرت بهره ببرنند. زالی در بخش دیگری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره شعر آیینی بیان کرد: شعر آیینی در اوج بالندگی است و امروز شاهد بهار شعر آیینی در کشور هستیم. شعر آیینی در درازای تاریخ ریشه دارد که آیینی ترین شعر دیوان حافظ است. وی تایید کرد: مسئله قالب آن است که امروز در این سوگواره، قالب‌های جدید شعر نو، سپید، غزل ارائه شده که نیازمند توجه است.

زالی تاکید کرد:شعر آیینی که موضوع داشته باشد و موضع نداشته باشد تهی است و بالعکس تعهد ادبی چگونه گفتن است.  

وی گفت:فرم و قالب و ساختار باید با جذابیت های شعری و منظوم همراه باشد اما کافی نیست و شرط مهم آن درون‌ مایه شعر و مضامین آن است.

زالی تاکید کرد:شعر آیینی نباید فقط منغبت و مرثیه باشد و مدح نیز جزئی از آن محسوب می‌شود، در واقع پشت هر شوری، شعور باید باشد و این در فقر اندیشه است که ما به فروچاله ابتذال می‌رسیم و امیدوارم بهترین‌ها در بحث‌ شعر آیینی به صورت گسترده شکل‌ گیرد.

ارسال ۶۰۰ اثر به هشتمین سوگواره ملی ۷۲ خط اشک

 در ابتدای این آیین نیز حجت الاسلام علی‌محمد فرهاد زاده شوشتری مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سخنانی از ارسال  ۶۰۰ اثر به هشتمین سوگواره ملی ۷۲ خط اشک خبرداد.

وی ضمن تسلیت وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها ضمن ارائه گزارشی از روند کار این سوگواره گفت:این برای نخستین بار است که سوگواره ۷۲ خط اشک  در دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت برگزار می شود.

فرهادزاده افزود:کار از اول شهریور ۱۴۰۰ کلید خورد و  آغاز مهرماه فراخوان داده شد. مسوول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تصریح کرد:آثار ارزنده ای در قالب اشعار آیینی از دانشگاه های سراسر کشور تا ۱۵ آبان جاری  از ۸۷ دانشگاه به دبیرخانه سوگواره ارسال شد.

رییس هشتمین دوره از سوگواره‌ ملی ۷۲ خط اشک ویژه‌ دانشگاهیان سراسر کشور با بیان اینکه، ۶۰۰ اثر بسیار ارزشمند به هشتمین سوگواره ملی ۷۲ خط اشک ارسال شده است افزود: هیئت داوران این سوگواره پس از بررسی آثار ارسالی،  هفت اثر و پنج کانون برتر دانشجویی را حائز تقدیر دانستند. حجت الاسلام فرهادزاده در ادامه ضمن قدردانی از تلاش مجدانه همه دست اندرکاران برگزاری هشتمین سوگواره ملی ۷۲ خط اشک، از برنامه ای این نهاد به منظور پاسداشت نخستین سالگرد شهادت شهید فخری زاده از شهدای هسته ای کشورمان با همکاری دانشگاهیان سراسر کشور در هفتم آذرماه امسال خبر داد.

در ادامه آیین اختتامیه هشتمین سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک، از کتاب "مطالبه‌گری پیشرو" رونمایی و از ۷ نفر از افراد برتر و ۵ کانون ادبی برتر این سوگواره با اهدا لوح و هدایایی تجلیل به عمل آمد. آیین اختتامییه هشتمین سوگواره ۷۲ خط اشک شامگاه دوشنبه در مرکز همایش های بین المللی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.