سیدحسین موسوینژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال ۹۸ روزانه ۶۰۰ تن تخم مرغ در استان تولید می شد اما اکنون این میزان به ۳۲۰ تن در روز کاهش یافته است که عامل اصلی آن در کنار عواملی مانند گرانی و تامین نهاده، پیرشدن گلههاست.
وی ادامه داد: این میزان کاهش تولید درحالی است که از ۶۰ درصد ظرفیت تولید واحدها استفاده می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی به وجود هشت میلیون قطعه مرغ تخمگذار در استان اشاره و بیان کرد: این در حالی است واحدهای فعال این حوزه در خراسان رضوی ظرفیت ۱۲ میلیون قطعه مرغ تخمگذار را دارند.
وی گفت: علت این تفاوت و استفاده کمتر نسبت به ظرفیت اعمال قیمتهای دستوری، عدم تامین نهاده به میزان لازم و نبود حمایت لازم از مرغداران است بنابراین مرغداران استان با ۶۰ درصد ظرفیت خود در حال کار هستند.
موسوینژاد افزود: علت اصلی افزایش سرسام آور قیمت تخم مرغ برای مصرف کننده در حال حاضر موضوع عرضه وتقاضا است و با توجه به سرد شدن هوا، شاهد افزایش تقاضا هستیم ضمن اینکه بازگشایی مدارس بر تولید کارخانجات نیز تاثیرگذاشته و در این بخش نیز شاهد افزایش تقاضا هستیم حال آنکه از طرف دیگر تولید کاهش یافته است.
وی ادامه داد: بر اساس برآورد صورت گرفته در حالی حجم امسال تولید تخممرغ در خراسان رضوی ۱۱۷ هزار تن است که این حجم در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۱۹ هزار تن بود و همین وضعیت موجب شد خراسان رضوی که حداقل ۲ سال رتبه نخست تولید تخم مرغ کشور را داشت اکنون بعد از استان اصفهان و به رتبه دوم نزول کند.
۲ هزار و ۹۲۰ واحد مرغ تخمگذار با هشت میلیون قطعه مرغ تخمگذار در خراسان رضوی فعالیت دارند و روزانه ۳۲۰ تن تخم مرغ در این استان تولید میشود.