تهران- ایرنا- سرپرست کاروان اعزامی ایران در بازی‌های المپیک توکیو در ارزیابی عملکرد ورزشکاران ایران در این دوره از بازی‌ها گفت: در مجموع از نظر کیفی عملکرد کاروان متوسط رو به بالا یا همان خوب ارزیابی می‌شود.

به گزارش ایرنا، «سیدنصرالله سجادی» روز سه‌شنبه در نود و پنجمین نشست هیات اجرایی کمیته ملی المپیک اظهار داشت: حضور ایران در المپیک در شرایط بیم و امید بود زیرا از یک طرف برگزاری بازی‌های المپیک از سوی میزبان با تردید روبرو بود و از سوی دیگر شرایط کسب سهمیه به دلیل فراگیری ویروس کرونا متفاوت از گذشته بود. البته این شرایط موجب وقفه در برنامه کاروان ورزشی ایران نشد و ورزشکاران کشورمان توانستند با شرایط سخت کرونایی بیشترین سهمیه ممکن را در این دوره از بازی‌های المپیک کسب کنند.

وی ادامه داد: ورزشکاران ایران برای حضور در بازی‌های المپیک توکیو ۶۸ سهمیه کسب کردند که در تاریخ ورزش کشورمان بی‌سابقه بود. از این تعداد ۱۱ سهمیه مربوط به زنان و ۵۷ سهمیه مربوط به مردان بود. البته ۲ سهمیه را به خاطر مصدومیت و دوپینگ از دست دادیم. در رشته‌هایی مانند تکواندو امکان کسب سهمیه بیشتر وجود داشت که محقق نشد.

مشاور عالی رییس کمیته المپیک ادامه داد: در بسکتبال زنان امکان کسب سهمیه وجود داشت اما شرایط کرونا مانع از تحقق این امر شد. البته ورزش ایران می‌تواند سهمیه‌های بیشتری کسب کند و رشته هایی مانند قایقرانی نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر دارد. 

سجادی در تشریح آماری بازی‌های المپیک توکیو گفت: ٢٠٦ کشور با ١١ هزار و ٩٠ ورزشکار در توکیو  حضور داشتند و در مجموع یک هزار و ٧٩ مدال توزیع شد. از بین ٢٠٦ کشور ٩٣ کشور مدال گرفتند. همچنین هشت کشور شامل ایالات متحده آمریکا، چین ، ژاپن، بریتانیا، استرالیا، هند، آلمان و ایتالیا  ٥٠ درصد مدال‌های المپیک توکیو را تصاحب کردند.

سرپرست کاروان ایران در توکیو ادامه داد: از قاره آسیا ٢٢ کشور مدال گرفتند و ٢٢ کشور نگرفتند و ایران در جایگاه بیست و هفتم  در جدول توزیع مدال‌ها قرار گرفت. البته برخی کشورها که جایگاه‌های پایین‌تری از ایران قرار گرفتند، سهمیه‌های بیشتری از کشورمان کسب کرده بودند.

سجادی در بررسی عملکرد رشته‌های حاضر اظهار داشت: کاراته در بازی‌های المپیک عملکرد خوبی داشت اما برخی بی‌توجهی‌ها موجب شد تا ایران یک سهمیه این رشته به خاطر دوپینگ از دست دهد. دختران کاراته ایران پیش از المپیک نتایج خوبی را کسب کردند اما در بازی‌های المپیک نتیجه نگرفتند. مسابقات آنان نشان داد که به آمادگی کامل برای این دوره از بازی‌ها نرسیده بودند. در رشته کشتی ورزشکاران ایران نیز خوب ظاهر شدند. 

وی در بررسی عملکرد رشته شمشیربازی نیز عنوان کرد: سابریست‌های ایرانی عملکرد خوبی را در توکیو از خود به نمایش گذاشتند اما با برخی ابهامات در داوری، تلاش ورزشکاران نتیجه نداد و نتوانستند در جمع چهار تیم برتر حضور داشته باشند. البته همه چیز به گردن داوری نیست. نتایج بوکس، بدمینتون، بسکتبال و وزنه‌برداری نیز متوسط ارزیابی می‌شود. 

سرپرست کاروان اعزامی ایران به المپیک توکیو این را هم گفت:‌ والیبال و تنیس روی میز نیز عملکرد ضعیفی داشته و دوومیدانی، تکواندو، تیراندازی با کمان و دوچرخه سواری خیلی ضعیف ظاهر شدند.

سجادی در پایان تصریح کرد:‌ با توجه به بررسی‌های فنی و نتایج رشته‌های مختلف، در مجموع از نظر کیفی عملکرد کاروان متوسط رو به بالا یا همان خوب ارزیابی می‌شود.

بازی‌های المپیک مردادماه امسال در شهر توکیو پایتخت ژاپن برگزار شد و کاوران ورزشی ایران با سرپرستی نصرالله سجادی با ۶۵ ورزشکار به این دوره از بازی ها اعزام شد و حاصل این حضور ۳ مدال طلا، ۲ نقره و ۲ برنز بود.

ایران در این دوره از بازی‌ها با کسب هفت مدال در جایگاه  بیست و هفتم المپیک ۲۰۲۰ توکیو قرار گرفت. جواد فروغی، سجاد گنج‌زاده و محمدرضا گرایی مدال‌های طلای ایران را در این دوره کسب کردند.