ساری- ایرنا- مدیر صندوق بیمه روستایی و عشایری مازندران گفت که حدود ۴۵ هزار نفر از خانواده‌های کم برخوردار معرفی شده از سوی نهادهای حمایتی استان مشمول طرح ملی بیمه اجتماعی روستایی و عشایری شده‌اند.

به گزارش ایرنا، صندوق بیمه اجتماعی و کشاورزی کشور طرح ملی بیمه اجتماعی خانوارهای محروم و کمتر برخوردار روستایی و عشایری را با اعتبار ۳۰ هزار میلیارد ریال به دولت ارایه کرد که با اجرای این طرح هزینه یک سال بیمه یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از سوی دولت تامین می‌شود.

بنابر این طرح ، از اول مهر ماه امسال اقدامات عملیاتی برای پوشش بیمه‌ای همه افراد واجد شرایط که از سوی دستگاه‌های حمایتی اعم از بهزیستی، کمیته امداد امام(ره) و امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی معرفی شدند در این صندوق اجرا شده است.

پیش از این در مازندران ۱۲۰  هزار نفر زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستایی  و عشایری بودند که اضافه شدن افراد معرفی شده جدید تعداد افراد زیر پوشش را به ۱۶۵ هزار نفر افزایش خواهد  داد.

روابط عمومی صندوق بیمه روستایی مازندران روز سه شنبه از قول محمد ابراهیمی مدیر این صندوق اعلام کرد که افراد جدید معرفی شده مدد جویان تحت پوشش این نهادهای حمایتی شامل زنان بی سرپرست، بدسرپرست ، سرپرست خانوار و همچنین قالیبافان ، زنان کشاورز و فعالان زن حوزه صنایع دستی هستند.

مدیر صندوق بیمه روستایی و عشایری مازندران با بیان این که بر اساس آمارهای رسمی حدود ۳۵۰ هزار نفر از جمعیت روستایی استان مازندران می توانند عضو این صندوق شوند، گفت : بیشتر این افراد برای پرداخت حق سهم بیمه سالیانه خود نیازمند کمک هستند.

ابراهیمی کشاورزی خرده مالکی در مازندران را از مهم ترین مشکلات روستائیان برای استفاده از  بیمه بازنشستگی اجتماعی عنوان کرد و افزود : اگرچه با افزایش قیمت محصولات کشاورزی بویژه برنج طبق اظهارات کشاورزان برای آنان نیز رضایت بخش است ، اما  به دلیل پائین بودن سرانه زمین به نظر می رسد قادر به پرداخت حق سهم برای  بیمه بازنشستگی نیستند.

این مسئول با بیان این که صندوق بیمه اجتماعی و کشاورزی به صورت اختیاری همه کشاورزان و عشایر کشور را زیر پوشش قرار می‌دهد، گفت: تحت پوشش قرار دادن افراد سالمند با هدف بازنشستگی و از کارافتادگی کشاورزان محور فعالیت این صندوق است.

 طرح بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر نوع بیمه دولتی است که از سال ۱۳۸۳ به تصویب هیات وزیران رسید و فعالیت این صندوق از سال ۱۳۸۴ با هدف زیر پوشش بردن مهم ترین اقشار تولید کننده کشور آغاز به کار کرد.

استان مازندران بیش از سه هزار و ۲۰۰ روستا دارد. طبق سرشماری سال ۹۵ حدود ۴۷ درصد از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان مازندران در روستاها سکونت دارند.