یاسر امینی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در شهرکهای صنعتی مازندران یکهزار و ۵۰۵ واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد که ماشین آلات خط تولید ۳۵ درصد این واحدها نیازمند نوسازی است.
وی ادامه داد : عمر مفید فعالیت ماشین آلات خط تولید در یک کارخانه کوچک یا متوسط حداکثر ۱۰ سال است ، اما خط تولید بسیاری از واحدهای صنعتی استان به دلیل فشارهای اقتصادی و تحریمهای خارجی سال هاست که نوسازی نشده که این امر عامل مهمی برای از دست رفتن بازار فروش و تولید کالای بیکیفیت است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران با بیان اینکه، فرسودگی ماشین آلات خط تولید در بلند مدت به دلیل کمبود بازار فروش باعث تعطیلی واحدهای صنعتی می شود، گفت: در سه سال گذشته به دلیل ناتوانی کارخانه داران برای نوسازی ماشین آلات خط تولید، ۳۰ واحد صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان از مدار تولید خارج و تعطیل شدند.
وی افزود : بیشتر تسهیلاتی که در قالب کارگروه تسهیل و رفع تولید به واحدهای صنعتی پرداخت میشود از نوع سرمایه در گردش باهدف رفع کمبود نقدینگی بنگاههای اقتصادی است و بانکهای عامل در استان رغبت کمی برای پرداخت تسهیلات باهدف به روز رسانی ماشین آلات خط تولید واحدهای صنعتی دارند.
امینی با بیان اینکه از ابتدای فروردین سال جاری تاکنون پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای صنعتی استان پرداخت شد، گفت : از این میزان تسهیلات پرداختی، تنها پنج درصد برای نوسازی ماشین آلات خط تولید اختصاص یافت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران با بیان اینکه یکی از اولویتهای صنعتی دولت سیزدهم در مازندران، نوسازی ماشین آلات خط تولید باشد، تصریح کرد: با رایزنیهای انجام شده در سطح ملی قرار است با پرداخت تسهیلات تا پایان سال جاری برای نوسازی ماشین الات خط تولید ۵۰ واحد صنعتی در استان اقدام شود.
امینی هشدار داد در صورتی که برای نوسازی خط تولید ۴۵۰ واحد صنعتی در استان حداکثر تا ۲ سال آینده اقدامات لازم صورت نگیرد این بنگاه های اقتصادی به دلیل تولید محصول بی کیفیت و ناتوانی برای حضور در بازار رقابتی تعطیل خواهند شد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران اضافه کرد: در زمان حاضر ۳۶ هزار نفر در کارخانههای شهرکهای صنعتی استان مشغول کار هستند که در صورت رفع مشکلات واحدهای تولیدی، ظرفیت اشتغالزایی در این شهرک ها حداکثر تا پنج سال آینده می تواند به بیش از ۷۰ هزار نفر افزایش یابد.
سهم صنعت از تولید ناخالص مازندران ۱۵ درصد است.