رسانههای ایران ۲۵ آبان ۱۴۰۰ خورشیدی نگاه ویژهای به مناطق زلزله زده جنوب کشور داشته اند. به گونهای که اصولگرایان، اعتدالگرایان و اصلاحطلبان هر کدام گزارش ها و مصاحبه هایی در این خصوص منتشر کرده اند که در ادامه بخشی از این گزارش ها رصد می شود.
رسانههای اعتدالگرا
زیرساختهای مناطق زلزله زده
روزنامه ایران در گزارشی می نویسد: آب، برق و گاز مناطق زلزلهزده جنوب کشور بهشکل پایدار در حال تأمین است و مسئولان میگویند که این زلزله ۶.۴ ریشتری آسیب چندانی به زیرساختهای کشور وارد نکرده است. سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در این خصوص به خبرنگار ما توضیح میدهد: این زلزله که در ۱۵ کیلومتری لافت (هرمزگان)، ۲۰ کیلومتری روستای سوزا (هرمزگان) و ۲۷کیلومتری درگهان (هرمزگان احساس شده، آسیبی به تأسیسات گازی این استان وارد نکرده و تأمین گاز منطقه بهشکل پایدار در حال انجام است. محمد عسگری ادامه میدهد: به این ترتیب جریان گاز در شهرهای زلزلهزده مشکلی ندارد. در همین حال، سید اعتضاد مقیمی، مدیرکل مدیریت بحران وزارت نیرو نیز درباره زیرساختهای آبی و برقی منطقه زلزلهزده به «ایران» میگوید: تیمهای عملیاتی وزارت نیرو از همان لحظات نخست در استان هرمزگان فعالیت خود را شروع کردند. خرابیها چندان گسترده نبود و اکنون شرایط پایدار است. بهگفته مقیمی، زلزله رخ داده در استان هرمزگان منجر به خروج ۵ پست برق از مدار شده بود که هر ۵ پست در اولین فرصت برقدار شد. از سوی دیگر، فضلاله اکبری، مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه هرمزگان نیز تأمین سوخت منطقه از جمله توزیع بنزین و گازوئیل را بدون حادثه و خسارت و به شکل پایدار توصیف میکند. مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیجفارس نیز از انتقال ایمن فرآوردههای نفتی در این منطقه خبر میدهد.
خدمت رسانی به زلزله زدگان در چادرهای امدادی
روزنامه ایران در گزارشی می آورد: زلزله ۶.۴ ریشتری بعد از ظهر یکشنبه ۲۳ آبان که بخشهای وسیعی از هرمزگان و استانهای کرمان و فارس را نیز لرزاند یک کشته، ۹۹ مصدوم و بیش از ۳ هزار ساختمان تخریب شده برجا گذاشت. ترس و وحشت ناشی از این زلزله و ۶۱ پسلرزه که بزرگترین آن ۵ ریشتر بود و تا حدود ۵ صبح دوشنبه ادامه داشت. تخریب صدها واحد مسکونی در این مناطق موجب شد تا هزاران خانواده یکشنبه شب را بیرون از خانههای خود در چادرهای امدادی و مسافرتی کنار سواحل خلیج فارس به صبح برسانند. مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور به «ایران» گفت: تعداد مصدومان زلزله استان هرمزگان تا صبح دوشنبه به ۱۰۴ نفر رسید که بیشتر آنها به علت ترس و استرس ناشی از زلزله به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند و در حال حاضر هم ترخیص شدهاند. وی در ادامه افزود: از میان مصدومان ۹ نفر بستری هستند که ۵ نفر در اورژانس و ۴ نفر در بخش همچنان تحت مراقبتهای پزشکی هستند و یک نفر نیز همان عصر یکشنبه به علت سقوط تیر برق فوت کرده بود. محمدباقر محمدی معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز گفت: پس از وقوع زلزله و اعزام تیمهای ارزیاب و واکنش سریع هلال احمر مشخص شد که بیشترین آسیبها مربوط به ۸ روستا و بخصوص مناطق فین، روستای رضوان و کمربندی بندرعباس بوده است. البته مشاهدات ما نشان میدهد که تعداد واحدهای مسکونی که تخریب ۱۰۰ درصدی داشتهاند خیلی زیاد نبوده و اغلب آسیبها مربوط به ترک خوردگی داخل ساختمانها و ریزش اجسام داخل واحدها بوده است. وی در ادامه افزود: به جرأت میتوان گفت که وجه تمایز این زلزله با زلزلههایی با این شدت، میزان کم خسارات جانی بوده و حدود ۱۰۰ نفر آسیب دیدهاند که بیشتر آنها هم ناشی از ترس بوده و از معدود زمین لرزههایی بوده که تنها یک نفر جان باخته است که شاید بتوان گفت علت آن وقوع زمین لرزه در عمق ۱۸ کیلومتری زمین بوده است.
زلزله هرمزگان
روزنامه جمهوری اسلامی در گزارشی می نویسد: زلزله ۶.۴ و ۶.۳ ریشتری در هرمزگان موجب بروز خسارت در بخشهایی از این استان شد. بر اثر دو زلزله ۶.۴ و ۶.۳ ریشتری در هرمزگان بخشهایی از بندرعباس دچار خسارت شدند. در این زلزله یک نفر کشته شد.
زمینلرزه هرمزگان خسارت ۷۰۰میلیارد تومانی بر جای گذاشت. دوستی استاندار هرمزگان بابیان اینکه زمینلرزه هرمزگان خسارت ۷۰۰میلیارد تومانی بر جای گذاشت، گفت: بیش از سه هزار خانه روستایی ۳۰تا۸۰درصد آسیب دیدند که بیشتر این واحدها نیاز به بازسازی دارد. وی افزود: عملیات ساخت مسکن و اسکان دائم زلزلهزدگان از پایان هفته آغاز میشود. رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه اسکان اضطراری زلزلهزدگان هرمزگانی آغاز شده، از توزیع و برپایی ۱۲۶۵ چادر در شهرهای مختلف استان هرمزگان خبر داد. کریم همتی در خصوص اقلام توزیع شده و خدمات ارائه شده به زلزلهزدگان هرمزگانی گفت: هماهنگی جهت تجهیز اماکن عمومی و ورزشگاهها برای اسکان اضطراری با مدیریت بحران استانداری نخستین اقدامی بود که در راستای اسکان اضطراری انجام شد. وی افزود: آغاز توزیع اقلام زیستی برای اسکان اضطراری خانوارهای روستایی و استقرار خانوارهای بخش فین در اماکن عمومی نیز با بهره گیری از نیروهای هلال احمر همچنان ادامه دارد و تلاش میشود تا کلیه زلزلهزدگان تحت پوشش قرار گیرند.
رسانههای اصولگرا
مدیریت میدانی در هرمزگان
روزنامه وطن امروز در گزارشی می نویسد: به دنبال وقوع ۲ زمینلرزه روز یکشنبه با قدرت ۶.۴ و ۶.۳ ریشتر در استان هرمزگان، شامگاه همان روز معاون اول رئیسجمهور جهت بازدید و بررسی وضعیت زلزلهزدگان وارد این استان شد و طی بازدیدهای میدانی از مناطق حادثهدیده، خواستار بسیج تمام دستگاهها به منظور رفع مشکلات مردم منطقه شد. اگرچه زلزله مهیب هرمزگان بر اساس آمارها تنها یک فوتی و ۷ مجروح به همراه داشت اما پسلرزههای این زمینلرزه ادامه داشت تا جایی که مرکز لرزهنگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد از ساعت ۱۵:۳۷ بیستوسوم آبان تا ساعت ۹ صبح بیستوچهارم آبانماه ۱۴۰۰، ۶۱ پسلرزه با قدرت ۲ تا ۵ ریشتر در منطقه ثبت شده است. بر این اساس ۹ پسلرزه با بزرگای بین ۴ تا ۵، ۳۰ پسلرزه با بزرگای بین ۳ تا ۴ و ۲۲ پسلرزه با بزرگای کمتر از ۳ در مقیاس امواج درونی زمین در استان هرمزگان رخ داده است. به دلیل اهمیت موضوع، معاون اول رئیسجمهور ساعاتی پس از وقوع زلزله و بعد از جلسه هیات دولت به همراه وزیر بهداشت در مناطق حادثهدیده حاضر شد و در جلسه ستاد مدیریت بحران هرمزگان بر ضرورت بسیج تمام دستگاهها به منظور رفع مشکلات مردم تاکید کرد. معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه «مشکل آب و برق مناطق زلزلهزده تا عصر امروز (دوشنبه ۲۴ آبان) برطرف شود»، گفت: ساخت و تعمیر مسکن با همان فرمول بنیاد مسکن پیش از سرمای زمستان عملیاتی شود. محمد مخبر در جلسه روز دوشنبه ستاد مدیریت بحران هرمزگان، پس از ارائه گزارش مسؤولان از آخرین وضعیت مناطق زلزلهزده تأکید کرد: روستاهایی که مشکل آب و برق دارند تا آخر وقت مشکلشان حل شود.
امدادرسانی نیروهای جهادی سپاه و بسیج به زلزلهزدگان هرمزگانی
روزنامه جوان در گزارشی نوشت: از همان ساعات اولیه وقوع زلزله هرمزگان، یگان مهندسی نیروی دریایی سپاه در محل کانون اصلی زلزله بندرعباس، روستای گیشان بخش فین حاضر و با اعزام ماشینآلات سنگین اقدام به آواربرداری و بازگشایی معابر و جادهها کرد. فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه تیمهای مهندسی نیروی دریایی سپاه با ماشینآلات مهندسی و گروههای امدادی در منطقه زلزلهزده حضور دارند و در صورت نیاز گروههای بیشتری اعزام خواهد شد، گفت: «راه مواصلاتی سیرجان به بندرعباس که بهواسطه زلزله و ریزش کوه مسدود شده بود با همت مهندسی نیروی دریایی سپاه به طول ۳۰ کیلومتر تا ساعت ۵ بامداد دوشنبه به اتمام رسید.» دریادار تنگسیری ادامه داد: «ما در کنار مردم هستیم و هر زمان و در هر نقطهای نیاز باشد همه ما با تمام تجهیزات وارد خواهیم شد تا انشاءالله ذرهای از آلام مردم کم شود.» مدیرعملیات جهادی ناحیه بسیج دانشجویی فارس از آمادگی گروههای جهادی دانشجویی این استان برای اعزام به مناطق زلزلهزده هرمزگان خبرداد. احسان قنبرینژاد گفت: «منتظر نظرات تخصصی ارزیابان زلزله و همچنین وضعیت خسارات بهوجود آمده هستیم تا بلافاصله گروههای جهادی دانشجویی استان فارس با هماهنگی و صدور مجوز به هرمزگان اعزام شوند.» وی با تأکید بر اینکه گروههای جهادی دانشجویی استان فارس در حوزههای عمرانی، خدماتی، امداد و نجات، بهداشتی، درمانی و... آمادگی خود را برای خدمترسانی به زلزلهزدگان اعلام کردهاند، تصریح کرد: «این دانشجویان آماده پشتیبانی در راستای خدماترسانی به زلزلهزدگان هستند.» قنبرینژاد خاطرنشان کرد: «گروههای جهادی دانشجویی علاوه بر حفظ آمادگی خود برای اعزام به مناطق آسیبدیده، باید با بسیج سازندگی هماهنگیهای لازم را انجام دهند.»
حلقه مفقوده «چه باید کرد» در ایرانِ زلزلهخیز
روزنامه رسالت در گزارشی در گفت وگو با مهدی زارع عضو هیئتعلمی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله و علی بیتاللهی دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی می آورد: درحالیکه اعلام آدرس اشتباه در امر مدیریت بحران موجب میشود که زمان طلایی را از دست بدهیم. این اتفاق قبلا هم رخداده و در جریان زلزله منجیل، مؤسسه ژئوفیزیک ابتدا محل لرزش را دریای مازندران و سپس کوههای دیلمان اعلام کرد، اما این زلزله مربوط به ۳۱ سال پیش بوده و یا در هنگام وقوع زلزله بم گفتند، کانون زلزله در جازموریان- ۱۴۰ کیلومتر جنوب بم است که این لرزش هم مربوط به ۱۸ سال پیش است. اما در زلزله بندرعباس، ظرف ۶ دقیقه مشخص بود، زلزله کجا اتفاق افتاده و کانون آن را میتوانستند با تمام مراکز بینالمللی و داخلی چک کرده و اشتباه را تصحیح کنند که هیچ ایرادی ندارد، چون برخی مراکز اشتباه میکنند و خطاهای اینچنینی در همه جای جهان ممکن است رخ بدهد، بنابراین بهمحض آنکه متوجه شدند اطلاعات اولیهای که ارائه کردهاند اشتباه بوده، باید بلافاصله تصحیح میکردند و حتی در طول ساعتهای اولیه زلزله، باید اشتباهات خود را با بهدست آوردن اطلاعات بهروزتر و دقیقتر، چند بار تصحیح کنند و این اتفاقی مرسوم است. در بسیاری از زلزلهها این تفاوتها مشهود است. حتی ایستگاههای لرزهنگاری اروپا و آمریکا نیز برآوردهایی که انجام میدهند، با یکدیگر متفاوت است. این را توجه داشته باشید که اعلام زلزله و اختلاف عددی که بین بزرگا و حتی مختصات موقعیت رومرکز زلزلهها ممکن است در داخل کشور بوجود بیاید، امری طبیعی است و حتی مراجع جهانی هم، باتوجه به اطلاعات تکمیلی، بزرگی و رومرکزی که ابتدا اعلام کردهاند را تغییر میدهند.
آغاز بازسازی با فوریت
روزنامه صبح نو در گزارشی می نویسد: جلسه ستاد بحران استان هرمزگان صبح دیروز با حضور معاون اول رییسجمهوری، استاندار هرمزگان، وزرای نیرو و بهداشت و دیگر مسوولان ارشد کشوری و استانی در استان آغاز شد. البته محمد مخبر یکشنبهشب و در بدو ورود به استان هرمزگان هم بلافاصله به مناطق زلزلهزده رفته و از مقدار خسارتها بازدید کرده بود. معاون اول رییسجمهور اضافه کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با درنظرگرفتن فصل سرما و احتمال بارندگی با سرعت نسبتبه تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی آسیبدیده اقدام کند و علاوهبرآن، باید هرچه سریعتر خسارات واردشده به اسباب و وسایل مردم را نیز جبران کنیم. مخبر در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه آسیبها و خسارات واردشده به دامپروری مردم زلزلهزده نیز جبران خواهد شد، تصریح کرد: بنیاد برکت باسرعت بنگاههای کوچک و زودبازده در روستاهای فاقد اشتغال راهاندازی کند و فرصت خوبی است که بخشی از مشکل اشتغال این روستاها را حل کنیم.
بازدید شبانه معاون اول رئیسجمهور و وزرای بهداشت و نیرو از مناطق زلزلهزده
روزنامه کیهان در گزارشی نوشت: شامگاه یکشنبه در شرایطی که تنها ساعاتی از زلزله شدید ۶.۴ و ۶.۳ ریشتری در هرمزگان میگذشت در پی دستور رئیسجمهور برای پیگیری وضعیت زلزله زدگان، معاون اول رئیسجمهور به همراه وزرای بهداشت و نیرو عازم این مناطق شد و به صورت شبانه و تا بامداد به دیدار زلزله زدگان در مناطق روستایی و عیادت از مصدومان حادثه پرداخت. معاون اول رئیسجمهور در ادامه بازدید از مناطق زلزلهزده هرمزگان سحرگاه دوشنبه با حضور در یکی از بیمارستانهای بندرعباس از مصدومان زمین لرزههای عصر یکشنبه عیادت و با آنها گفتوگو کرد. وزیر بهداشت در این بازدید، معاون اول رئیسجمهور را همراهی کرد. مخبر همچنین از اسکان اضطراری مردم بندرعباس در ورزشگاه خلیجفارس این شهر بازدید کرد. همچنین معاون اول رئیسجمهور و علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در جریان بازدید از روند تولید آب مرکز استان، از بخشهای مختلف آبشیرینکن یکصدهزار متر مکعبی بازدید و از نزدیک بر روند آب تولیدی آن نظارت کردند. مخبر در این بازدید با تاکید بر پایداری وضعیت آب مرکز استان افزود: خوشبختانه روند تامین آب در سایت یکصدهزار متر مکعبی با تمام ظرفیت در مدار است و نگرانی از بابت ایجاد خسارت و کمبود آب نیست. وزیر نیرو نیز در این بازدید گفت: تمامی امکانات برای تامین آب مناطق زلزله زده بسیج شده و مشکلی از نظر تامین آب به ویژه مرکز استان هرمزگان وجود ندارد.
هرمزگان بر مدار زلزله
خبرگزاری تسنیم در گزارشی می نویسد: زلزلهای بهقدرت ۶.۴ در مقیاس امواج درونی ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه و ۴ ثانیه روز یکشنبه، در عمق ۱۵کیلومتری شهر فین در هرمزگان را لرزاند. زلزله بعدی با بزرگای ۶.۳ در مقیاس امواج درونی زمین ساعت ۱۵ و ۳۸ دقیقه و ۳۸ ثانیه فین هرمزگان را لرزاند. بهدنبال این ۲ زمینلرزه رئیسجمهور ضمن ابراز همدردی با آسیبدیدگان زلزله شدید استان هرمزگان، تأکید کرد که همه دستگاههای امدادی و وزارتخانههای مسئول در اسرع وقت به کمک مردم مناطق زلزلهزده بشتابند. مهدی دوستی استاندار هرمزگان صبح امروز در خبری اظهار داشت: دیشب در برخی مناطق زلزلهزده مشکل قطعی برق، قطعی آب و قطعی راههای ارتباطی داشتیم که هر سه مشکل اکنون حل شده است. وی با تاکید براینکه با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳۰۰۰ تخته چادر جهت اسکان مردم در مناطق زلزلهزده توزیع شده است، افزود: ۲ هزار و ۷۶۰ واحد نیازمند بازسازی است.
رسانههای اصلاحطلب
زلزلههای بالای ۶ ریشتر روز گذشته استانهای فارس و هرمزگان
روزنامه اعتماد در گزارشی می نویسد: بعدازظهر یکشنبه (۲۳ آبان) دو زمینلرزه شدید ۶.۴ و ۶.۳ ریشتری استان هرمزگان را لرزاند. براساس گزارش مرکز لرزهنگاری ایران، این دو زلزله در ساعتهای ۱۵ و۳۶ دقیقه و ۱۵ و ۳۷ دقیقه یعنی تنها در فاصله چند ثانیه از یکدیگر رخ داد. لرزش این زمینلرزههای پیوسته، در استانهای کرمان و فارس و همچنین در جزایر تنگه هرمز از جمله کیش و قشم نیز احساس شد. فاصله مرکز زلزله تا بندرعباس، مرکز استان هرمزگان، حدود ۴۳ کیلومتر بوده و تاکنون دستکم یک مرگ ناشی از آن گزارش شده است. عمق این زلزله در ۱۸ کیلومتری زمین اعلام شده است. شدت زلزله به حدی بود که مردم وحشتزده و سراسیمه به خیابانها ریختند. این زمینلرزه در شهرستانهای میناب و قشم هم با تکانهای زیاد احساس شده است. زمینلرزهای دیگر به بزرگی ۴ در مقیاس ریشتر استان هرمزگان حوالی قلعهقاضی را در ساعت ۱۶ و ۱۰ دقیقه لرزاند. این زمینلرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین بود. هفته گذشته بود که سخنان یکی از مدیران پایتخت درباره زلزله حاشیهساز شد. جلال بهرامی معاون شهرداری تهران، درباره زلزله احتمالی در تهران گفته بود: «یک زمین ۱۳ هکتاری در جنوب تهران برای دفن اجساد جانباختگان احتمالی در زمانهای بحران در حال آمادهسازی است تا در صورت زلزله احتمالی «جسدها زمین نماند که باعث بیماری شود». بسیاری به این مدیر شهرداری انتقاد کرده و سخنان او را تصویری از نگاه مدیران به این مقوله دانسته بودند.
مروری بر زلزله های ۴ سال اخیر کشور از کرمانشاه تا هرمزگان
خبرگزاری ایسنا در گفت وگو با اکبرپور معاون سابق سازمان مدیریت بحران کشور درباره اینکه آیا کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله طی چهار سال اخیر شانسی و اتفاقی بوده یا برای آن برنامهریزی صورت گرفته است؟ نوشت: ابتدا باید بگویم که در وقوع خسارات جانی و مالی یک زلزله عوامل موثری دخیل است و اصلا نمیتوان ادعا کرد که با اقداماتی که انجام دادیم، دیگر زلزله خسارتی نخواهد داشت. باید رویکرد ما کاهش خسارات زلزله و پیشگیری از آن باشد. موارد مختلف در میزان خسارات یک زلزله و به خصوص خسارات جانی آن موثر است. ساعت وقوع زلزله یکی از مهمترین آنهاست. اما در مجموع اگر بخواهم این موضوع را مورد بررسی قرار دهم باید بگویم که طبیعتا اقداماتی هم انجام شده است. زلزله بم دانش ما دربرابر زلزله را افزایش داد، قبل از این زلزله چندان به پیش لرزه ها توجهی نمیشد، اما با بررسی زلزله بم این مهم بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفت و نتیجه آن این شد که پس از اعلام و رخداد هر زلزله بالای چهار ریشتری در کشور، باید تمامی دستگاه های امدادی به مدت ۲۴ ساعت به حالت آماده باش دربیایند. در حوزه ایمنی و مدیریت بحران بسیاری از مواردی که امروز نتیجه آن را مشاهده میکنیم، نتیجه تصمیمات یک تا دو دهه قبل است.
مکانیابی درست و کاهش مخاطرات
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم سوگند ربانی دانشجوی دکتری آمایش سرزمین می نویسد: امـروزه آسـیبپـذیری سـکونتگاههای انسـانی در برابر مخاطرات طبیعی، به عنوان چالشی فراروی توسعه کشورهای جهان تبدیل شده است؛ به طوری کـه در اکثر نقاط دنیا به دلایل متعدد از جمله توسعه فیزیکی نامناسب، عـدم رعایـت اصـول و مقـررات شهرسـازی، تمرکز بیش از حد جمعیت و سـاختمانهـا در منـاطق مستعد بروز زلزله و مکانگزینی نامناسـب، همـواره در معرض خطرات ناشی از بلایای طبیعی قرار دارنـد؛ بنابراین باید به منظور کاهش خطرات محیطی، استانداردسازی مصالح ساختمانی، افزایش ضریب اطمینان و ایمنی در ساختوسازهای جدید را در دستور کار قرار داد. زلزلـه پدیدهای است طبیعی که یکی از عوامل بـروز حـوادث پیشبینینشده در سطح جوامـع است. قرارگیـری کشور ایران در مناطق با خطرپـذیری بـالای زلزلـه در سطح جهان و وجود نقاط جمعیتی متراکم، ایران را بـه کشوری به شـدت آسـیبپذیر در برابـر زلزلـه تبـدیل کرده است. مسکن از اساسیترین کالاهای زندگی هر انسان است و تأمین آن در وهله نخست و کیفیت آن مرتبه بعدی اهمیت را به خود اختصاص میدهد. از این رو در برنامهریزی فضایی و آمایش سرزمینی توجه به نحوه و طراحی و شکل قرارگیری مساکن و بهطور کلی سکونتگاههای انسانی دارای اهمیت است.
جمعبندی
رسانه های اعتدالگرا در خصوص زلزله مناطق جنوبی کشور بحث های مربوط به زیرساختهای مناطق زلزله زده را مدنظر قرار داده اند و خدمت رسانی به این مناطق را در اولویت دانسته اند. گزارش میدانی این رسانه ها نشان می دهد که وجه تمایز این زلزله با زلزلههایی با این شدت، میزان کم خسارات جانی بوده و حدود ۱۰۰ نفر آسیب دیدهاند که بیشتر آنها هم ناشی از ترس بوده است.
رسانه های اصولگرا تمرکز اصلی خود را بر مدیریت و حل بحران قرار داده اند که توسط تیم دولت در حال پیگیری است. این رسانه ها به سفر معاون اول رییس جمهوری، استاندار هرمزگان، وزرای نیرو و بهداشت و امدادرسانی نیروهای جهادی سپاه و بسیج اشاره دارند و تاکید آنها بر این است که شرایط زلزله زده ها خیلی زود به روال عادی بازگردد.
رسانه های اصلاح طلب اما کمتر به مباحث روز مناطق زلزله زده و کارهای تیم دولت پرداخته اند بلکه مکانیابی درست و کاهش مخاطرات و نحوه مواجهه با بحران را توضیح داده اند. در همین خصوص هم معتقد هستند که باید به منظور کاهش خطرات محیطی، استانداردسازی مصالح ساختمانی، افزایش ضریب اطمینان و ایمنی در ساختوسازهای جدید را در دستور کار قرار داد.