به گزارش ایرنا، در این دیدار دو طرف درباره اوضاع پناهجویان عراقی در مرزهای شماری از کشورهای اروپایی رایزنی کردند.
الکاظمی بر اهمیت روابط عراق و اتحادیه اروپا تأکید کرد و گسترش این روابط در زمینههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی را خواستار شد.
نخست وزیر عراق بر این نکته تاکید کرد که پناهجویان عراقی را با حفظ کرامت آنها بازخواهد گرداند.
مقام های عراقی اعلام کردند که برای بازگرداندن پناهجویان این کشور از بلاروس تدابیر لازم اندیشیده شده و به زودی نخستین پرواز برای بازگشت آنها انجام خواهد شد.
شیناس نیز گفت که اتحادیه اروپا از عراق در زمینههای استراتژیک طولانی مدت و نیز برای دستیابی به ثبات حمایت میکند.
در همین حال، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان گفت که احتمال دارد اتحادیه اروپا شرکتهای هواپیمایی اروپایی انتقال دهنده مهاجران به بلاروس را جریمه کند.
برخی گزارش ها حاکی است که ۶۰ درصد مهاجران عراقی به بلاروس، کردهای مناطق سلیمانیه و دهوک هستند. این گزارش ها، علت فرار پناهجویان به خارج از عراق را بمباران های مداوم ترکیه می دانند که گاهی مناطق ایزدی نشین را هم هدف قرار می دهد اما از سوی دیگر، عده ای از ناظران نیز بر این باورند که شرایط نامساعد زندگی در اقلیم کردستان عراق و بیکاری نیز از علل مهاجرت از منطقه است.
گفته می شود مقامات بلاروس از این پناهجویان سرگردان سوء استفاده سیاسی می کنند و پناهجویان حتی مورد تعرض و ربوده شدن قرار می گیرند.
برخی از این پناهجویان به رسانه ها گفته اند از آنها خواسته شده است تا به ارتش لهستان حمله کنند و بلاروس ها آنها را وادار کرده اند تا سیم خاردارها را قطع کنند و از بلاروس به سوی لهستان بروند؛ اقدامی که آنها را به هدفی در دسترس برای نیروهای مرزبان لهستانی تبدیل کرده است.
از سوی دیگر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در گفت و گو با «امانوئل مکرون» همتای فرانسوی خود وضعیت کنونی مرز بلاروس با کشورهای اتحادیه اروپا را مورد بررسی قرار داد و رفتار مرزبانان لهستانی در قبال پناهجویان را بسیار خشن عنوان کرد.
لهستان اعلام کرده است مرز مشترک خود با بلاروس را می بندد، زیرا گروه های بزرگی از پناهجویان کوشیده اند به این مرز راه یابند.
مقام های لهستان، بلاروس را به تلاش برای دامن زدن به فاجعه ای بزرگ متهم کرده و هشدار داده اند که نیروهای بیشتری را برای جلوگیری از پیشروی پناهجویان سازماندهی می کنند.
دولت بلاروس، ادعای استفاده از پناهجویان به عنوان سلاح را رد کرده و از حمایت روسیه برخوردار شده است که اتحادیه اروپا را مسئول این بحران می داند.