تهران- ایرنا- مسوول محیط زیست شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران گفت: سهم نیروگاه‌ها در آلایندگی هوا (ذرات معلق) ۶ درصد در ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاهی است که سهم ناچیزی محسوب می‌شود.

«ساناز جعفزاده» روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: ۸۰.۸ درصد ذرات معلق در هوا که از عوامل اصلی آلودگی محسوب می‌شوند ناشی از عملکرد سیستم حمل و نقل خودرویی است.

وی ادامه داد: سهم نیروگاه‌های مستقر در تهران در ایجاد آلودگی هوا زیر ۲ درصد است که خیلی در آلایندگی هوا اثر گذار نیست.

مشاور مدیرعامل و مسوول محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایران گفت: تهران دو نیروگاه طرشت و بعثت را دارد که نیروگاه بعثت بخاری است و سوخت دوم این نیروگاه مازوت است که به هیچ عنوان استفاده نمی‌شود.

جعفرزاده ادامه داد: سوخت اصلی همه نیروگاه‌های ایران گاز است اما نیروگاه‌های بخار می‌توانند از مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده کنند و در دو نیروگاه مستقر در تهران فقط تک سوخت گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: نیروگاه طرشت ۱۰ سال است که تبدیل به نیروگاه تک سوخت گازی شده و نیروگاه بعثت نیز از سال ۱۳۹۳ به طور تک سوخت کار می‌کند.

مشاور مدیرعامل و مسوول محیط زیست شرکت نیروی برق حرارتی، انواع نیروگاه‌ها را سیکل ترکیبی، بخاری و گازسوز برشمرد و گفت: نیروگاه‌های سیکل ترکیبی می‌توانند از گازوئیل به عنوان سوخت دوم استفاده کننداما گازوئیلی که اینها می‌توانند استفاده کنند از نوع یوروچهار و پنج نیست.

جعفرزاده ادامه داد: از ابتدا هم قرار نبود گازوئیل مورد استفاده در نیروگاه‌ها از نوع یورو چهار و پنج باشد زیرا این نوع گازوئیل فقط برای خودروها است اما گازوئیلی که در نیروگاه‌ها می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، استانداردهای لازم محیط زیست را دارا است.

وی افزود: عمده سوخت نیروگاهی گاز است اما در زمستان نیز به دلیل افزایش مصرف در بخش خانگی که امکان استفاده از گاز برای نیروگاه‌ها را کاهش می‌دهد از ترکیب گاز و گازوئیل استفاده می‌شود و این فقط در شرایط اضطرار خواهد بود.

این مقام مسوول گفت: البته در زمستان مصرف برق به شدت کاهش می‌یابد بنابراین تعداد زیادی از نیروگاه‌ها از مدار به دلیل نیاز نداشتن خارج می‌شوند.

به گزارش ایرنا، شانزدهم آبان ماه وزیر نفت، اولویت این وزارتخانه را استفاده از سوخت پاک در نیروگاه‌ها عنوان کرد و گفت: با توجه به چالش‌های سال گذشته، امسال سوخت مایع برای نیروگاه‌ها در نظر گرفته شده است و حدود ۴۵۰ میلیون لیتر بیشتر از سال گذشته در مخازن ذخیره سازی کرده ایم.

 جواد اوجی در جمع خبرنگاران درباره جلسه مشترک خود و وزیران صمت و نیرو با نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس افزود: نمایندگان دغدغه هایی درباره تامین گاز و سوخت زمستانی داشتند و ما هم اقدامات کوتاه مدت و بلند مدت خود را در راستای تامین سوخت تشریح کردیم که بر اساس آن بتوانیم با کمترین چالش زمستان پیش رو را پشت سر بگذاریم.