رییس مجتمع آموزش عالی گناباد و مسوول برگزاری ششمین همایش ملی زعفران روز چهارشنبه در مراسم آغاز به کار این همایش گفت: این همایش در محورهای فناوری های تولید و پس از برداشت زعفران، مصارف و کاربردها و بازاریابی و اکوتوریسم زعفران برگزار می شود.
دکتر سید مصطفی موسوی زاده افزود:فناوریهای تولید زعفران شامل ژنتیک، اصلاح نباتات، بیوتکنولوژی، اکولوژی، فیزیولوژی و بیولوژی زعفران، فناوریهای کاشت، داشت و برداشت، مدیریت آفات، بیماریها و علفهای هرز، مدیریت مصرف منابع و بهره وری تولید، مکانیزاسیون تولید، تنوع گونه ها و ذخایر ژنتیک و فناوریهای پس از برداشت زعفران در زیربخشهای فرآوری و بسته بندی، فیتوشیمی، شناسایی، استخراج و خالص سازی مواد موثره، آنالیز، کنترل کیفیت و استانداردها و نوآوری و تولید محصولات دانش بنیان تقسیم بندی می شود.
وی ادامه داد: مصارف غذایی، مصارف دارویی، فارماکولوژی، کاربردهای آرایشی، بهداشتی و صنعتی، اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی، کارآفرینی و اشتغال، برندسازی و بازاریابی، صادرات و تجارت جهانی زعفران، فرهنگ و دانش بومی، یافته های باستان شناسی، اگروتوریسم و نقش زعفران در توسعه پایدار روستایی دیگر محورهای همایش ملی زعفران است.
او اضافه کرد: ۱۷۰ مقاله در قالب محورهای همایش ملی زعفران از صاحبنظران، دست اندرکاران و پژوهشگران سراسر کشور به دبیرخانه ششمین همایش ملی زعفران ارسال شد که ۸۵ عنوان مقاله برای طرح در مدت ۲ روز برگزاری این همایش پذیرفته شد.
رییس مجتمع آموزش عالی گناباد برگزاری میزگردهای تخصصی، کارگاههای آموزشی و نمایشگاههای تخصصی را از جمله سایر برنامههایی این همایش ملی ذکر کردو گفت: در این همایش مسوولان و صاحبنظرانی در سطوح مختلف ملی و استانی و از جمله معاون وزیر و تعدادی از مدیران تابعه وزارت جهاد کشاورزی، اعضای شورای ملی زعفران، اساتید برتر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی استانهای مختلف در حوزه زعفران و اساتید برتر حوزه اقتصاد کشور شرکت دارند و در مدت برگزاری همایش و یا میزگردهای تخصصی و کارگاههای آموزشی تابعه آن سخنرانی می کنند.
ششمین همایش ملی زعفران ۲۶ و ۲۷ آبان ماه به میزبانی مجتمع آموزش عالی گناباد برگزار می شود.
پنجمین همایش ملی زعفران ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۷ به میزبانی دانشگاه تربت حیدریه برگزار شده بود.
۸۶ هزار هکتار از مجموع ۱۰۵ هزار هکتار کشتزار زعفران ایران مربوط به استان خراسان رضوی است که در این میان گناباد با سه هزار و ۵۰۰ هکتار مزرعه زعفران، سالانه ۱۲ تن محصول تولید می کند و نیمی از زمین های زیر کشت این شهرستان به این گونه اختصاص دارد.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.