جلال رحیم زاده روز چهارشنبه در یک گفت وگوی خبری اظهار کرد: سطح زیر کشت سیب زمینی آذربایجان شرقی در هفت هزار و ۸۰۰ هکتار می باشد که از این میزان مساحت کشت مقدار ۲۸۵ هزار تن محصول سیب زمینی برداشت شده است.
وی با بیان اینکه کاشت سیب زمینی به دو صورت تابستانه و پاییزه است و برداشت محصول هم به دو صورت تابستانه و پاییزه در آذربایجان شرقی انجام می شود، ادامه داد: سطح زیر کشت تابستانه سیب زمینی استان ۲ هزار و ۷۵۰ هکتار می باشد که بیشتر در شهرستان های عجب شیر، بناب، آذرشهر و اسکو کشت می شود.
مدیر امور زراعت جهادکشاورزی آذربایجان شرقی میزان تولید محصول تابستانه سیب زمینی استان را حدود ۱۰۶ هزار تن اعلام کرد و گفت: این میزان تولید علاوه بر تامین نیاز داخلی استان به سایر استان های همجوار نیز ارسال می شود، همچنین محصول مازاد سیب زمینی تابستانه در سال جاری به کشور عراق نیز صادر شد.
وی سطح زیر کشت پاییزه سیب زمینی آذربایجان شرقی را ۵۰ هزار و ۵۰ هکتار اعلام و اظهار کرد: کشت پاییزه سیب زمینی بیشتر در شهرستان های سراب، بستان آباد، هشترود، هریس و تبریز انجام می شود.
رحیم زاده میزان تولید محصول پاییزه سیب زمینی استان را حدود ۱۸۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: این میزان تولید علاوه بر تامین نیاز داخلی استان به سایر استان های همجوار نیز ارسال می شود.
وی متوسط تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار را ۳۷ تن ذکر کرد و گفت: ارقام عمده مورد کشت سیب زمینی استان شامل آگریا ، مارفونا ، جیلی ، اسپریت ، آریندا و میلوا می باشد .
مدیر امور زراعت جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به عمده مشکلات تولید محصول سیب زمینی خاطرنشان کرد: پایین بودن قیمت خرید تضمینی با توجه به هزینه های تولید ، عدم استفاده کشاورزان از بذر اصلاح شده سیب زمینی ، نبود صنایع بسته بندی در محصولات مختلف سبزی و صیفی بخصوص سیب زمینی ، نبود انبار و سردخانه متناسب با محصول سیب زمینی از جمله مشکلات سیب زمینی کاران می باشد.