به گزارش ایرنا، علیرضا محمدی کرجیران روز چهارشنبه با بیان اینکه این تعداد کشتی پس از انجام تشریفات قانونی در اسکلههای پیش بینی شده پهلوگیری میشوند، اظهارداشت: از این تعداد کشتی، ۸ فروند حامل ۵۳۱ هزار و ۳۰۰ تن گندم، ۲ کشتی حامل ۱۳۴ هزار تن جو و یک کشتی دیگر نیز حامل ۶۱ هزار و ۳۶۰ تن شکر می باشد.
مدیرمنطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با اشاره به تداوم تخلیه و حمل یکسره کالاهای اساسی در این بندر بیان داشت: شش فروند کشتی کالای اساسی به صورت همزمان در بندر شهید رجایی درحال تخلیه کالاهای خود شامل گندم، روغن، کنجاله سویا و اوره هستند که در مجموع ۳۰۵ هزار تن انواع کالای اساسی را به بازارهای کشور تزریق خواهند کرد.
به گفته محمدی کرجیران، از این شش کشتی، ۲ فروند حامل ۱۳۰ هزار تن گندم، دو کشتی حامل ۷۰ هزار تن روغن خوراکی، یک کشتی حامل ۶۱ هزار تن کنجاله سویا و کشتی ششم نیز ۴۴ هزار تن اوره بوده که براساس برنامه ریزی صورت گرفته این کالاها به دو شکل حمل و نقل جادهای و ریلی به مناطق مختلف کشور ارسال خواهد شد.
بندر شهید رجایی یکی از مهمترین مبادی ورودی کالای اساسی کشور محسوب میشود که دارای ۱۵ باب انبار مسقف به مساحت۱۳۰هزار متر مربع با ظرفیت بالغ بر ۳۵۰ هزار تن، تعداد ۶ پست اسکله ویژه کالای اساسی، ظرفیت ۱۰۰ هزار تن انواع کالاهای اساسی فله خشک، ۹۰ هزار متر مربع محوطه بارانداز، و همچنین تعداد ۳ پایانه نگهداری فرآوردههای روغن خوراکی به ظرفیت ۳۷۰ هزار تن میباشد.
کالاهای اساسی در تعریف عمومی مشمول کالای ضروری است، به تعبیری برخی کالاها مانند سوخت(بنزین وگاز)، گندم، برنج، روغن نباتی، گوشت قرمز، جو وذرت به دلیل استفاده بیشتر در سبد غذایی مردم و تأثیر آن بر روی بازار عرضه و تقاضا با نام کالای اساسی معرفی میشود.