علی اکبری ناصری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای سال زراعی جاری چهار هزار و ۵۰۰ تن بذر اصلاح شده غلات مورد نیاز برای کشت تولید شده بود که برخی از کشاورزان از آن استقبال نکردند.
وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته ۶ هزار تن بذر اصلاح شده تولید و در اختیار کشاورزان گذاشته شد،گفت: در سال های گذشته تر از آن نیز تولید بذرهای اصلاح شده حتی تا ۱۴ هزار تن و بیش از آن نیز می رسید.
ناصری گفت: در برخی از سال ها نیز به علت قیمت بالای علوفه دامی در بازار کشاورزان برای خرید بذر اصلاح شده مراجعه زیادی دارند که بعضا با کمبود نیز مواجه خواهیم شد.
وی از کشاورزان خواست تا در کاشت غلات از بذر اصلاح شده استفاده کنند و افزود: بذر اصلاح شده پتانسیل ژنتیکی دارد که به لحاظ افزایش عملکرد باعث منافع اقتصادی بهره برداران خواهد شد.
مسوول واحد ثبت گواهی بذر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی با بیان اینکه بیشترین رسوب بذر در بذرهای آبی است افزود: در ارقام دیم رسوب نداریم.
وی با بیان اینکه بذرهای غیر رسمی که در اختیار کشاورزان است از نظر کیفیت به عنوان بذر کیفیت مطلوبی ندارد گفت: عملکرد این اراضی مورد انتظار نخواهد بود و همچنین به علت عدم کنترل تبعات منفی برای مزارع نیز خواهد داشت.
ناصری قیمت هر کیلوگرم بذر را با توجه به ارقام دیم و آبی بین هفت هزار و ۶۰۰ تومان تا ۹ هزار تومان عنوان کرد.
به گزارش ایرنا امسال ۲۰ رقم بذر گواهی و اصلاح شده برای کشت در اراضی آبی و دیم که نسبت به شرایط خشکسالی و تنش آبی مقاوم هستند به بهره برداران این استان معرفی و در بین آنان توزیع شد.
این ارقام تمامی مراحل اصلاح را که به نوعی بین ۱۲ تا ۱۴ سال طول می کشد را گذرانده است و تمامی مراحل سازگاری از نظر مقاوم به گرما و سرما، آفات و بیماری ها و سایر فاکتور ها را مورد ارزیابی کارشناسان مربوط قرار گرفته است.
وی میانگین تولید ارقام گندم دیم را بین یک تن و ۲۰۰ تا یک تن و ۳۰۰ کیلوگرم در هر هکتار و میانگین عملکرد ارقام جو دیم نیز بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم است.
در شرایط آبی میانگین عملکرد گندم بین سه تن و ۸۰۰ تا چهار تن در هکتار و میانگین عملکرد جو در شرایط آبی بین سه تن و ۵۰۰ تا سه تن و ۸۰۰ کیلوگرم است.
به گزارش ایرنا برای سال زراعی جاری بیش از چهار هزار و ۵۰۰ تن انواع ارقام غلات برای کشت و کار در اراضی استان تولید شده است که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
در سال ۹۲ در این استان هشت نوع رقم بذر غلات اصلاح شده تولید می شد که میزان آن نیز از ۲ هزار و ۵۰۰ تن بود.
کشاورزان در سال زراعی گذشته در سطح ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی دیم گندم کشت کرده بودند که پیش بینی می شود امسال نیز در این میزان سطح گندم کشت کنند.
پارسال گندمکاران استان ۱۱۲ هزار تن محصول از کشتزارها برداشت کرده بودند که نسبت به سال قبل از آن ۶۰ درصد کاهش داشت ، بخش زیادی از اراضی غلات در استان قابل برداشت محصول نبود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.