قم – ایرنا – عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بابیان این‌که مشکلی در رابطه با اقناع اجتماعی در موضوع حجاب وجود دارد گفت: دستگاه‌های فرهنگی کشور به‌ویژه علما و روحانیان باید درخصوص ابزار اقناع جامعه نسبت به موضوع حجاب هم‌اندیشی نمایند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله محسن اراکی روز چهارشنبه در نخستین روز اجلاسیه مدیران استانی، معاونان و مدیران ستادی حوزه‌های علمیه در قم ضمن اشاره به مصادیقی از احکام اسلامی، مساله حجاب را امری مهم و بی‌حجابی را نوعی تظاهر به خلاف شرع دانست و افزود: تظاهر به خلاف شرع، نوعی تخلف اجتماعی نسبت به حاکمیت اسلامی است؛ به‌رغم تمام کاستی‌ها، جامعه ایران جامعه متدینی است.

وی بابیان این‌که عادی شدن معاصی در جامعه خطرناک است، اظهار داشت: غیبت، دروغ گفتن، آبروی دیگران را ریختن، برای کسب قدرت و جاه و مقام خود را به آب‌وآتش زدن، تمسک به معصیت و غیره را باید معالجه کرد و در برنامه‌های حوزوی و تربیتی این امر را موردتوجه قرار داد و در گام نخست، باید به رفتار علما، روحانیان و حوزویان توجه داشته باشیم.

وی بابیان روایتی از معصومین(ع)، علما و فقها را وارثان انبیای الهی دانست و ابراز داشت: همان نقشی که انبیا در جامعه ایفا می‌کنند، عالمان و فقها نیز باید بدان توجه داشته باشند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، برقراری نظم عادلانه و رشد جامعه را از رسالت‌های انبیا، کتاب و میزان را ابزار برقراری عدل و نظم اجتماعی دانست و گفت: کتاب در این موضوع همان تشریع و قانون‌گذاری است؛ فقه همان قانونی است که از آن به کتاب یاد می‌شود.

عضو خبرگان رهبری، با تاکید بر این‌که نقش انبیا صرفا تبیین و ابلاغ نیست و تبیین و ابلاغ مقدمه‌ اجرا و برقراری میزان و عدل فراگیر است، خاطرنشان کرد: میزان ابزاری است که قانون را در مقام اجرا تفسیر و جزئیات و صغریات اجرایی قانون را مشخص و نحوه اجرا و عمل را تبیین می‌کند.

وی ضمن تفسیر روایات اسلامی، میزان را انبیا و ائمه اطهار ذکر کرد و اذعان داشت: میزان و سنجه‌ها دو قسم هستند که برخی سنجه اشیاء و برخی سنجه اعمال هستند، بر اساس روایات اسلامی انبیای الهی، اولیا و اوصیا و عالمان موازین قسط هستند که اعمال با رفتار ایشان سنجیده می‌شود.

اراکی بابیان این‌که انبیای الهی مبین نظم عادلانه الهی و معیار اجرای آن در جامعه هستند، خاطرنشان کرد: انبیای الهی برای اطاعت شدن مبعوث شده‌اند و در این اطاعت شدن و برقراری نظم اجتماعی و جامعه مطیع خدا، نمی‌توان با ابزار زور نظم عادلانه الهی را در جامعه حاکم کرد. باید مردم را از طریق ابلاغ، ارشاد و تبیین و اقناع وادار به پذیرش دین و برقراری حاکمیت و نظم عدل الهی نمود.

وی بابیان این‌که هر یک از شهروندان جامعه نسبت به جایگاه خود مسئول برقراری نظم عادلانه الهی هستند، اظهار داشت: بر علمای اسلام لازم است تا جامعه را با قوانین الهی آشنا و ایشان را برای اجرای این قوانین قانع و راضی و پذیرنده فرمان خدا و رسول‌الله(ص) نمایند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ‌در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر این‌که بر اساس شواهد تاریخی رفتار علما، هدایتگر بخش قابل‌توجهی از جامعه بود، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم در حوزه‌های علمیه طلابی را تربیت نماییم که زیبایی دین و اخلاق اسلامی را متبلور ساخته و مردم به دین و دین‌داری عشق‌ورزی نمایند، باید ابزارهای زیبایی جلوه دین در نگاه پسران و دختران جوان موردتوجه قرار گیرد.

اجلاسیه مدیران استانی،‌معاونان و مدیران ستادی حوزه‌های علمیه امروز در قم آغاز شد و فردا به کار خود پایان می‌دهد.