اصفهان - ایرنا -مسوول توسعه کسب‌وکار در تکنو پل پارک علمی تالین کشور استونی در جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی گفت: پارک‌های علمی و رویدادهایی که در آن برگزار می‌شود پایداری اکوسیستم نوآوری و قوی‌تر شدن جوامع را به‌دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، "مارتین گوروشگو" روز چهاشنبه در آیین افتتاح شانزدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی که به‌صورت برخط (آنلاین) در اصفهان آغاز شد  به عنوان یکی از سخنرانان خارجی این رویداد علمی به معرفی پارک علمی تالین پرداخت و افزود: این  پارک در سال ۲۰۰۳ تاسیس و با رسالت اصلی حمایت از فن‌آفرینی، استارتاپ‌ها،  اسکیل آپ‌ها (شرکتهای رشد یافته) و شرکتهای بزرگ ایجاد شد.

وی به حضور ۴۰۰ شرکت در این پارک اشاره کرد و گفت: ما به استارتاپ‌ها کمک می‌کنیم تا خدمات یا محصولات خود را بر اساس شرایط واقعی بازار تولید و ارائه کنند.

مسوول توسعه کسب و کار در تکنوپل پارک علمی تالین استونی یادآور شد: از استارتاپ‌ها و اسکیل‌آپ‌ها در جذب اولین مرحله از سرمایه خطرپذیر و توسعه محصول، فروش، بازاریابی و دیگر موارد حمایت می‌شود.

وی به امکان برقراری ارتباط با شرکت‌های بزرگ با استارتاپ‌ها و اسکیل آپ‌ها اشاره کرد و گفت: با برقراری این ارتباط فرصتهای جدید برای آنها ایجاد می‌شود تا محصول خود را توسعه دهند و یا همکاری در زمینه ایجاد مدل کسب و کار جدید را آغاز کنند.

 گوروشگویادآور شد: پارک ما در محوطه دانشگاه صنعتی تالین واقع شده و جو کارآفرینی، دانشجویی و پژوهشی در این محیط حاکم است و تعداد زیادی متخصصان کسب و کار در آن فعالیت دارند.

 وی به برگزاری رویدادهای بازاریابی و دورهمی در این پارک اشاره کرد و گفت: این رویدادها به ما کمک می‌کنندتا خدمات و فرصت‌های تجاری و کاری خود را در سیستم پیچیده پارک علمی به سایران معرفی کنیم و و مشتریان جدیدی جذب کنیم که هم از خدمات ما استفاده کنند و هم آنها را با شرکت‌ها و مشتریان موجود مرتبط کنیم.

وی ادامه داد: رویدادهای مرتبط با ساخت جامعه و اکوسیستم پارک برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است و ما تحقیق می‌کنیم که برای مشتریان ما چه چیزی ارزش بیشتر ی دارد، شرکت‌ها بسیار علاقه‌مندند که در این محیط باز و روشنفکرانه از تجارب خود بگویند و تجارب خود را به اشتراک بگذارند.

مدیر بخش پشتیبانی استارت آپ‌ها در پارک تکنولوژی هایدلبرگ آلمان نیز گفت: این پارک به عنوان اولین پارک زیست فناوری اروپا در سال ۱۹۸۴ تاسیس شده و بیش از ۱۰۰ شرکت در این پارک مستقر هستند.

"توماس پرسکل" افزود: شرکت‌های علوم و فناوری حاضر در این پارک در موضوعاتی از جمله علوم زیستی که قدیمی‌ترین و قدرتمندترین حوزه و شامل فناوری‌های پزشکی زیست فناور و سلامت دیجیتال است و همچنین تمرکز بر فناوری‌های صنعتی و همچنین در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به برگزاری رویدادهای مختلف در این مجموعه گفت:  این رویدادها در سه دسته شامل رویدادهای شبکه‌سازی، آموزشی-انگیزشی و شتاب دهنده دنبال و برگزار می‌شود.

مدیر بخش پشتیبانی استارت آپها در پارک تکنولوژی هایدلبرگ آلمان افزود: در انتهای رویداد افراد به خوبی متوجه می‌شوند که به تغییر نیاز است و این همان چیزی است که ما می خواهیم آنها احساس کنند و تغییرات را در فعالیت های آینده خود اعمال کنند.

بخشی از رسالت انجمن بین‌المللی پارک‌های علمی، ترویج کارآفرینی است

 همچنین مدیر انجمن بین‌المللی پارک‌های علمی و مناطق نوآوری(IASP) از دیگر سخنرانان این جشنواره گفت: ترویج کارآفرینی و فن‌آفرینی از طریق حمایت‌هایی که از اعضای خود در سطح جهان می‌کنیم در حقیقت بخشی از رسالت‌های اصلی این انجمن است.

 ابا لوند افزود:  این حمایت به دلیل آنست که این‌ها جوامع نوآوری هستند که به‌طور مستقیم میزبانی نوآوران و استارت آپ‌ها را بر عهده‌دارند و از آن‌ها حمایت می‌کنند تا تحقیق و علم را به کسب‌وکارهای واقعی و ملموس تبدیل کنند.

وی اظهار داشت: این اقدام به صورت‌های مختلفی در کشورهای مختلف انجام می‌گیرد، اما آنچه در همه پارک‌های علم و فناوری و اکوسیستم‌های نوآوری مشترک است، حمایت از نخبگان و ترویج و پرورش این جو کارآفرینی به‌عنوان محور فعالیت‌های آن‌هاست.

مدیر انجمن بین‌المللی پارک‌های علمی و مناطق نوآوری (IASP)  افزود: این اکوسیستم‌ها به‌عنوان یک شبکه یا تقویت‌کننده منابعی است که درواقع نخبگان را به هم پیوند می‌دهد تا از نوآوری و ایده‌های درخشان آن‌ها حمایت کنیم.

 وی برگزاری رویدادهایی همچون جشنواره امروز را باعث برقراری ارتباط این جوامع نوآوری دانست و گفت: این مهم فضاهایی را برای کار و ارتباطات اجتماعی ایجاد می‌کنند و در این فضاهاست که نوآوری به‌صورت طبیعی اتفاق می‌افتد.

لوند ادامه داد: بهترین راه برای یادگیری چگونگی تعامل با این فضاها، آموزش از طریق همکارانی است که این فعالیت‌ها را به‌طور روزانه در برنامه‌های خوددارند.

وی در ادامه به معرفی کوتاهی از انجمن بین‌المللی پارک‌های علمی و مناطق نوآوری (IASP) پرداخت و گفت: انجمن IASP در حال حاضر بزرگ‌ترین شبکه بین‌المللی پارک‌های علمی، مراکز نوآوری، فضاهای نوآوری و پروژه‌های مشابه در جهان است.

وی بیان داشت: ما همچنین عضو مؤسس هم‌پیمانان نوآوری در جهان» (WAINOVA) هستیم و در حال حاضر، انجمن IASP بیش از ۳۰۰ عضو در ۷۵ کشور جهان با بیش از ۱۵۰ هزار شرکت دارای فناوری برتر دارد که در جامعه نوآوری ما واقع‌شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: به‌عنوان یک شبکه جهانی، ما متخصصان را از سراسر جهان به هم وصل و بدین ترتیب از توسعه اقتصادی پایدار در شهرها و مناطق آن‌ها حمایت می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، شانزدهمین جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی به مدت ۲ روز در اصفهان و باهدف معرفی برترین فن‌آفرینان و طراحان کسب‌وکار به همت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال برگزاری است.

این جشنواره باهدف شناسایی و معرفی واحدهای فناوری و فن‌آفرینان موفق به سرمایه‌گذاران در ۲ بخش مسابقه‌ای و غیرمسکونی‌ برگزار می‌شود که بخش‌ مسابقه‌ای شامل طراحان کسب‌وکار و فن‌آفرینان است؛  بخش‌های غیرمسکونی‌ نیز شامل فرصت‌­های سرمایه‌­گذاری،  نشست‌های انتقال تجربه و نمایشگاه است.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور و یکی از زیرمجموعه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باهدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید ثروت از علم راه‌اندازی شده است.

این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار در شمال کلانشهر اصفهان و در جوار دانشگاه صنعتی اصفهان است.