تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۷

ساری – ایرنا – تیم فوتبال نساجی مازندران که با توجه به آماده نبودن استادیوم خانگی‌اش در قائمشهر خانه‌به‌دوش شده، به دلیل کیفیت بد زمین و همچنین نبود زیرساخت‌های حضور تماشاگران در ورزشگاه شهدای ساری در حال برنامه‌ریزی برای معرفی یکی از استادیوم‌های تهران به عنوان زمین خانگی است.

به گزارش ایرنا، خانه‌به‌دوشی تیم فوتبال نساجی مازندران که امسال یکی از کم‌حاشیه‌ترین فصل‌های چندین سال اخیر خود چه در لیگ برتر و چه در لیگ آزادگان را آغاز کرد همچنان ادامه دارد و حالا با توجه به مطرح شدن احتمال حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها با رعایت پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی، زمزمه‌های کوچ نساجی به تهران برای برگزاری بازی‌های خانگی نیز قوت گرفته است.

نساجی مازندران که طی سه فصل اخیر حضورش در لیگ برتر همواره با حاشیه‌های مربوط به استادیوم وطنی و آماده نبودن و کاستی‌های آن دست و پنجه نرم کرد، امسال به دلیل ممنوعیت قطعی اعلام شده از سوی سازمان لیگ برای برگزاری مسابقات لیگ برتر روی چمن مصنوعی ناچار شد ورزشگاه دیگری را برای میزبانی از مسابقات لیگ برتر معرفی کند.

 استادیوم شهدای ساری که یک دهه پیش به مدت حدود ۱۸ ماه میزبان مسابقات خانگی نساجی در رقابت‌های لیگ آزادگان بود یک بار دیگر به عنوان زمین خانگی نساجی معرفی شد و با وجود کاستی‌های متعددی که داشت، پیش از هفته نخست رقابت‌ها برای میزبانی از مسابقات به هر شکل ممکن آماده شد.

اما در نخستین بازی مشخص شد که طبق پیش‌بینی‌ها زمین چمن این استادیوم به دلیل ناهمواری و مناسب نبودن وضعیت چمن کیفیت مناسبی برای بازی‌ نساجی ندارد و همین موضوع نیز بارها در همین مدت کوتاه پشت‌سر گذاشته شده از لیگ بیست‌ویکم بارها مورد انتقاد و اعتراض کادر فنی و مدیریتی نساجی قرار گرفت.

قوز بالای قوز

نساجی تا کنون دو دیدار خانگی را در استادیوم شهدای ساری برگزار کرد و در هر دو دیدار نیز به گفته کادر فنی و سرمربی این تیم، نتوانست بازی مد نظر خود را ارائه کند.

اعضای کادر فنی نساجی برای اثبات اثرگذاری کیفیت بد زمین چمن استادیوم ساری به عملکرد خوب بازیکنان این تیم در دو بازی خارج از خانه مقابل پرسپولیس و گل‌گهر اشاره می‌کنند و کیفیت بالای بازی نساجی در مقابل این دو تیم را ناشی از بازی روی زمین چمن با کیفیت می‌دانند و به همین دلیل نیز بارها اعلام کردند که اگر مسئولان استان فکری به حال کیفیت زمین چمن ورزشگاه شهدای ساری نکنند، چاره‌ای جز کوچ موقت به تهران و برگزاری بازی‌های خانگی خود در یکی از ورزشگاه‌های پایتخت ندارند.

اما حالا به جز این دلیل برای کوچ موقت نساجی به تهران که شاید راه حلی برای آن وجود داشته باشد، دلیل محکم‌تری برای این عزیمت ایجاد شد که به آزاد شدن ورود تماشاگران به ورزشگاه‌ها ارتباط دارد.

۱۶ آبان دکتر غلامرضا نوروزی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در گفت‌وگویی که با شبکه خبر داشت اعلام کرد : پس از مدت‌ها می‌توانیم با فراغ بال شاهد بازگشایی اماکن ورزشی و هم‌چنین حضور تماشاگران در میادین ورزشی باشیم و در همین راستا، با مساعدت‌های وزارت بهداشت تصمیم بر این شد تا ۲۰ آبان‌، سیستم هوشمند کارت واکسیناسیون فعال شود و این کارت ملاک ورود به اماکن ورزشی باشد.

به گفته وی افرادی که کارت واکسیناسیون نداشته باشند، باید PCR منفی ۷۲ ساعته داشته باشند و در غیر این‌صورت نمی‌توانند به اماکن ورزشی وارد شوند. البته باید پروتکل‌های بهداشتی مثل روال گذشته رعایت شود.

زمان از سر گیری حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها نیز در برخی رسانه‌ها اول آذر اعلام شد، اما نبود زیرساخت‌های مربوط به فروش الکترونیک بلیت و گیت‌های ورود تماشاگران در استادیوم شهدای ساری سبب شده که احتمال کوچ موقت نساجی به تهران برای بازی‌های خانگی و دورتر شدن این تیم از خانه بیشتر از قبل تقویت شود.

حضور تعدادی از هواداران نساجی در استادیوم وطنی هنگام تمرین نساجی پیش از آغاز عملیات بازسازی - ۲۶ اسفند ۱۳۹۹

چاره‌ای جز رفتن به تهران نداریم

مدیرعامل باشگاه نساجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا درباره آخرین وضعیت کیفیت زمین چمن استادیوم شهدای ساری و نظر کادر فنی درباره این ورزشگاه گفت: کادر فنی و سرمربی تیم همچنان از وضعیت زمین ناراضی است. شرایط نامناسب زمین هم بارها اعلام شده و همه واقف هستند که این زمین کیفیت لازم را ندارد. اگر مشکلات زمین چمن استادیوم شهدای ساری تا بازی بعدی خانگی برطرف نشود چاره‌ای جز برگزاری مسابقات خانگی در تهران نداریم.

ایزد سیف‌الله‌پور افزود: البته مشکل بعدی این استادیوم امکان نداشتن حضور تماشاگران در آن است. اگر آن‌طور که اعلام شد حضور تماشاگران در استادیوم‌ها دوباره از سر گرفته شود نساجی که یکی از تیم‌های پرهوادار لیگ محسوب می‌شود به دلیل نبود زیرساخت‌های حضور تماشاگران در استادیوم شهدای ساری از این فرصت محروم می‌ماند. به همین دلیل حتی اگر وضعیت زمین چمن بهتر شود، ناچاریم که در صورت فراهم نشدن شرایط حضور تماشاگران در این استادیوم به تهران برویم.

ارجحیت تهران به ساری از نگاه هواداران

البته در صورت آزاد شدن ورود تماشاگران به استادیوم‌ها، حضور نساجی در تهران آن‌طور که از دیدگاه‌های منتشر شده توسط هواداران این تیم در فضای مجازی بر می‌آید مورد استقبال آن‌ها قرار می‌گیرد. چرا که با توجه به نزدیکی فاصله قائمشهر با تهران و همچنین سکونت تعداد زیادی از مازندرانی‌ها در تهران، این تیم دست‌کم می تواند در بازی‌های خانگی‌اش که در تهران برگزار می‌شود از حضور تماشاگران بهره‌مند شود. اما در ساری این امکان فراهم نیست و نساجی هم تیمی است که از نبود تماشاگران خود در استادیوم آسیب زیادی دیده است.

هواداران نساجی در دیدارهای این تیم که به میزبانی تیم‌های تهرانی برگزار شد بارها اثبات کردند که می‌توانند بخش قابل توجهی از سکوهای ورزشگاه را پر کنند و فضایی به وجود بیاورند که تیم‌شان احساس بازی در زمین خارج از خانه را نداشته باشد.

۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - حضور هواداران نساجی در استادیوم تختی تهران / دیدار راه‌آهن - نساجی 

طبق قوانین برگزاری مسابقات لیگ برتر که از دو سال پیش تصویب و اعلام شد، همه ورزشگاه‌های میزبان مسابقات لیگ برتر باید به زیرساخت‌های مربوط به صدور و فروش الکترونیک بلیت، صندلی‌های شماره‌گذاری شده و دوربین‌های مداربسته برای رصد سکوها مجهز باشند که هیچ کدام از این امکانات در استادیوم شهدای ساری وجود ندارد. این موضوع در دوران کرونا با توجه به دستورالعمل‌هایی که برای حضور تماشاگران روی سکوها در حال تدوین است بیشتر مورد توجه قرار دارد.

استادیوم شهدا نمی‌تواند میزبان هواداران باشد

مسئول کمیته مسابقات سازمان لیگ فوتبال ایران هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هنوز از طرف باشگاه نساجی مکاتبه‌ای به منظور تغییر زمین خانگی و انتقال بازی‌ها به تهران دریافت نکردیم ، اما قطعا در ورزشگاه‌هایی که گذرگاه الکترونیک ورود تماشاگر و زیرساخت فروش الکترونیکی بلیت بازی‌ها را ندارند قاعدتا امکان حضور تماشاگران وجود ندارد.

سهیل مهدی افزود: این زیرساخت‌ها در شرایط کنونی که حضور تماشاگران در استادیوم‌ها به اطلاعات دقیق‌تری برای رصد وضعیت و ارائه به ستاد ملی کرونا نیاز دارد اهمیت زیادی دارند و نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. بخش زیادی از برنامه‌های کنترلی و برنامه‌ریزی برای رعایت شیوه‌نامه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی در ورزشگاه‌ها به منظور حضور تماشاگران در بستر وب انجام می‌شود. در چنین شرایطی اگر ورزشگاهی این زیرساخت‌های و گذرگاه‌های الکترونیک را نداشته باشد نمی‌توان اجاز حضور تماشاگران به آن ورزشگاه را داد.

وی درباره نظر سازمان لیگ درباره کیفیت استادیوم شهدای ساری تصریح کرد: ما با توجه به محدودیت‌هایی که در مازندران وجود داشت و بنا به درخواست باشگاه و حمایت اداره کل نسبت به تعمیر ورزشگاه ساری همکاری‌هایی داریم و داشتیم. اما می‌پذیریم که این استادیوم یک سری از الزامات و شرایط کامل برای میزبانی در بلندمدت را ندارد. یکی از این الزامات همین گذرگاه‌های الکترونیک و زیرساخت فروش الکترونیکی بلیت است.

عملیات تعویض چمن استادیوم وطنی

مسئول کمیته مسابقات سازمان لیگ فوتبال ایران خاطرنشان کرد: درباره مسائل مربوط به کیفیت زمین و اظهارنظرهای کادر مدیریتی و فنی باشگاه درخواست رسمی از باشگاه دریافت نشد و ما هم در رسانه‌ها اظهاراتی را دیدیم.

مهدی درباره آخرین وضعیت برنامه‌ریزی برای حضور هواداران در استادیوم‌ها نیز گفت: حضور هواداران در ورزشگاه‌ها از نظر قطعیت به مرحله‌ای رسیده که می‌توانیم آن را تمام شده بدانیم، اما هنوز ساز و کار اجرایی باقی مانده و دستگاه‌های مرتبط باید درباره فرآیند صدور بلیط و پایش سلامت افرادی که قصد حضور در استادیوم‌ها را دارند به اطمینان و جمع‌بندی برسند. پس از نهایی شدن شیوه‌نامه‌ها هواداران می‌توانند طبق مقرراتی که اعلام می‌شود وارد استادیوم‌ها شوند.

این بلاتکلیفی‌های نساجی در شرایطی رقم می‌خورد که هواداران تنها نماینده فوتبال شمال ایران در لیگ برتر رضایتی از آخرین وضعیت عملیات اجرایی پروژه تعویض چمن استادیوم شهید وطنی قائمشهر ندارند و پروژه با سرعت کمی در حال انجام است. به طوری که گفته می‌شود نساجی نه تنها تا پایان نیم‌فصل، بلکه تا پایان فصل بیست‌ویکم نیز نمی‌تواند در قائمشهر از حریفان خود میزبانی کند.

نساجی مازندران پس از حدود دو هفته تعطیلی لیگ، جمعه ۲۸ آبان باید پنجمین دیدار خود را در ورزشگاه آزادی و مقابل استقلال تهران برگزار کند و سوم آذر ششمین مسابقه فصل و سومین دیدار خانگی‌اش را در استادیوم شهدای ساری یا شاید هم یکی از استادیوم‌های تهران به مصاف پیکان تهران می‌رود.