تهران - ایرنا- درحالی که بازی تیم های ملی لبنان و امارات روز سه شنبه با پیروزی تیم میهمان پایان یافت، واکنش ها به ورود مسلحانه تیم اماراتی به بیروت و موضعگیری دوگانه یک مقام لبنانی در قبال این تیم و تیم ملی فوتبال ایران همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، تیم ملی فوتبال ایران پنجشنبه گذشته در چارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی میزبان لبنان بود که موفق شد تیم ملی لبنان را با نتیجه 2 بر یک شکست دهد.

اما سفر تیم ملی فوتبال ایران به لبنان با حاشیه ها و فضاسازی های رسانه های مغرض علیه ایران و تلاش برخی محافل در داخل و خارج از لبنان برای برهم زدن روابط دوستانه بین دو کشور و دو ملت ایران و لبنان همراه بود و در همین راستا، یک شاهزاده سعودی و شماری از کاربران حامی سعودیها برای حاشیه سازی علیه اعضای تیم ملی ایران با دستاویز قرار دادن تعداد چمدان های آنها تلاش کردند.

آنها با طرح ادعاهای واهی علیه ایران تلاش کردند که بزرگ بودن چمدان های ملی پوشان و تعداد آنها را زیر سوال ببرند و درباره محتوای این چمدان ها نیز شک و تردید ایجاد کنند و در آستانه دیدار تیم ملی فوتبال ایران با لبنان، فضای دوستانه بین دو کشور را با استفاده از ابزار رسانه تحت تاثیر قرار دهند.

در این میان، برخی اظهارنظرهای داخلی در لبنان باعث تحریک آفرینی و فضاسازی بیشتر در سطح داخلی این کشور شد.

در همین راستا بود که «بسام المولوی» وزیر کشور لبنان بر فضاسازی ها در آستانه تیم ملی ایران با لبنان افزود و از دستگاه امنیتی فرودگاه بین المللی بیروت خواست کرد تا موضوع چمدان کاروان تیم ملی ایران بررسی شود.

او در توییتر نوشت: پس از انتشار تصاویری از ورود بازیکنان فوتبال خارجی به بیروت با تعداد زیاد چمدانها و برخی اظهار نظرها درباره عدم بازرسی آنها در بدو ورود به فرودگاه، به رئیس دستگاه امنیتی فرودگاه نامه ای ارسال کردم تا بررسی‌های لازم را در این باره انجام و گزارشی ارایه کند.

این درحالی بود که با توجه به عزیمت تیم ملی ایران از لبنان به اردن برای برگزاری دومین بازی بعد از بازی با لبنان و نیاز بازیکنان و کادر فنی به لباس و تجهیزات بیشتر، تعداد این چمدانها درحد معمول بود  و «علی دهقانی سانیچ» معاون سابق دبیرکل فدراسیون فوتبال در گفت‌وگوی مطبوعاتی در واکنش به فضاسازی صورت گرفته علیه تیم ملی ایران تاکید کرد که تیم ملی دو بازی پشت سرهم در بیروت پایتخت لبنان و امان پایتخت اردن با تیم‌های ملی لبنان و سوریه دارد و در واقع امکان بازگشت به تهران و سفر مجدد به مقصد جدید میسر نبود و در نتیجه باید وسایل برای دو مسابقه تدارک دیده شود.

وی افزود: در مجموع تیم ملی باید چهار جلسه تمرین در لبنان و اردن برگزار کند. از آنجایی که میزبانان هیچ تعهدی برای ارائه وسایل ندارند، مهمان می‌بایست کلیه تجهیزات تمرینی را با خود برای دو مسابقه و تمرینات آن به همراه داشته باشد. پس بسیاری از چمدان‌ها مملو از توپ و تجهیزات تمرین از قبیل نیزه، کونز، مانع و سایر تجهیزات است. بنابراین چیز عجیبی نیست که چمدان‌های بازیکنان حجیم و زیاد دیده شده است.

«حسن کامرانی‌فر» دبیرکل فدراسیون فوتبال نیز در مصاحبه ای تلویزیونی با رد ادعاهای مطرح شده علیه تیم ملی ایران در جریان سفر به بیروت گفت که تعداد زیاد چمدان‌های تیم ملی به این دلیل بوده که به جز البسه تیم ملی – لباس مسابقه و تمرین – سایر وسایل تمرینی و همچنین تجهیزات پزشکی هم جزو بار تیم ملی بود. تجهیزاتی که با توجه به دو بازی خارج از خانه تیم ملی، وجود آنها در کنار اسکوچیچ و شاگردانش، لازم بوده است.

با پایان بازی تیم ملی فوتبال ایران در لبنان و عزیمت این تیم به اردن برای دیدار با تیم ملی سوریه در چارچوب رقابت های جام جهانی قطر و روشنگری مسئولان ایرانی از سطح حاشیه سازی و فضاسازی برخی محافل در داخل و خارج از لبنان که برای برهم زدن روابط دوستانه بین دو ملت ایران و لبنان تلاش کردند، کاسته شد اما ورود تیم ملی فوتبال امارات در روز یکشنبه به لبنان همراه با یک تیم امنیتی مسلح و شمار زیادی چمدان باعث شد تا کاربران لبنانی در شبکه های اجتماعی با راه اندازی هشتگ، از یک سو به ادعای محافل یادشده پاسخ داده و خواهان رسیدگی به این امر شوند و از سوی دیگر از وزیر کشور لبنان بخواهند که سیاست یک بام و دو هوای خود را کنار گذاشته و همانند تیم ملی ایران خواهان بررسی چمدان های تیم اماراتی و چگونگی اجازه دادن به یک تیم ورزشی برای همراه آوردن یک تیم امنیتی مسلح شوند.

«حسن عطیه» از جمله خبرنگار لبنانی بود که با انتقاد از وزیر کشور لبنان و عدم آگاهی او از وسایل و تجهیزاتی که لازم است تیم های فوتبال با خود به همراه داشته باشند، با کنایه نوشت که اگر وی از یکی از بازیکنان بین المللی لبنان مشورت می‌گرفت، کار راحت‌تری داشت. 

عطیه دراشاره به نیاز تیم ملی ایران به تجهیزات و وسایل بیشتر افزود: تیم ملی ایران بعد از بازی با لبنان رهسپار اردن می‌شود. با ایران یا علیه ایران فرقی ندارد، این (برداشت وزیر کشور) ساده لوحانه است. 

وی همچنین در ادامه توییت خود با طعنه به وزیر کشور لبنان تصاویر چمدان های تیم های ملی کره جنوبی و امارات را در فرودگاه منتشر کرد.

اما وزیر کشور لبنان که با موج واکنش ها روبرو شده بود، تلاش کرد تا ورود تیم ملی امارات همراه با یک تیم امنیتی مسلحانه به لبنان را اینگونه توجیه کند که "تیم امنیتی مسلح امارات برای تامین امنیت و همراهی تیم ملی فوتبال امارات به لبنان آمده است. این تیم از وزارت دفاع و فرماندهی ارتش لبنان برای وارد کردن سلاح مجوز گرفته است و این سلاح ها قبل از ورود بررسی شده تا اینکه هنگام خروج تیم امنیتی از لبنان نیز همین امر صورت گیرد".

اما کاربران شبکه های اجتماعی بار دیگر به این اظهارات وزیر کشور لبنان واکنش نشان دادند و از جمله یک کاربر به نام «احلام» نوشت: یک تیم امنیتی، تیم ملی امارات را در ورود به فرودگاه بیروت به بهانه حفاظت از آن در جریان اقامت و بازی با تیم ملی لبنان همراهی می کند..این دروغ اندر دروغ است. این علت واقعی نیست. امارات وارد هر کشوری شده، فساد و ویرانی به بار آورده است.

کاربر دیگری به نام "محمد لهج" هم با انتقاد از ورود یک تیم مسلح اماراتی و نقش دستگاههای امنیتی لبنان در توییتی نوشت: یک تیم امنیتی مسلح!! همراه با تیم ملی فوتبال امارات وارد فرودگاه بیروت می شود. چرا؟ نقش آنها چیست؟ نقش نیروهای امنیتی لبنانی برای حفاظت از هر طرفی که به لبنان می آید، کجاست؟

«خضر زعیتر» دیگر کاربر لبنانی بود که از برخورد دوگانه وزیر کشور لبنان در قبال تیم های ملی فوتبال ایران و لبنان و گفته او مبنی بر بررسی  تیم امنیتی اماراتی و سلاح های همراه آنها هنگام خروج از لبنان به کنایه نوشت: وقتی تیم ملی ایران وارد شد، زمین و زمان بهم دوخته شد. فکر می کنم که وقتی اینها (تیم امنیتی مسلح اماراتی) لبنان را ترک کنند، کسی پیش از پرواز هواپیما، جلوی آنها را برای بازرسی نمی گیرد تا تو وهمه کسانی که در فرودگاه کار می کنند، مورد حمله امارات قرار نگیرند. با این حال، منتظریم تا ببینیم وقتی آنها لبنان را ترک می کنند، چه اتفاقی می افتد. 

کاربران لبنانی از برخورد دوگانه وزیر کشور لبنان با تیم ملی ایران و تیم ملی امارات ابراز تعجب کردند و برخی از فعالان لبنانی نیز ورود یک تیم امنیتی مسلح به خاک لبنان را نقض حاکمیت و کاستن از شان و منزلت این کشور دانستند.

در همین ارتباط، یکی از فعالان لبنانی به نام «سحر الاطرش» با کنایه به وزیر کشور لبنان در توییتی نوشت: جناب وزیر کشور لبنان، کار دستگاههای امنیتی لبنان چیست؟

«احمد یاسین» دیگر کاربری بود که در انتقاد از عملکرد وزیر کشور لبنان نوشت: یعنی با معیارهای بسام المولوی وزیر کشور می توان یک تیم امنیتی را بعد از کسب موافقت از او به خدمت گرفت چون او به خودش و دستگاههای (امنیتی لبنان) اعتمادی ندارد. یک تیم امنیتی اماراتی به بهانه تامین امنیت تیم ملی بین ما گشت و گذار می کند؛ درحالی که ما چمدان های تیم ملی ایران را می گردیم.

برچسب‌ها