به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از بی بی سی، این قرارداد که با یک سازمان بهداشت عمومی تحت حمایت سازمان ملل متحد موسوم به «اتحادیه ثبت اختراع دارو» بسته شده است می تواند این قابلیت درمانی را برای ۵۳ درصد از جمعیت جهان در دسترس قرار دهد.
اما در این قرارداد، چند کشور خاص که میزان شیوع به کرونا در آن بالاست همچون برزیل لحاظ نشده است.
فایزر با صدور بیانیه ای اعلام کرد که قرص کووید–۱۹ خطرات بیماری حاد در بزرگسالان آسیب پذیر را کاهش می دهد.
در این بیانیه آمده است این توافقنامه به تولیدکنندگان محلی دارو امکان می دهد این قرص را با هدف تسهیل دسترسی بیشتر به جمعیت جهانی تولید کنند.
فایزر با اعلام اینکه حق امتیازی را از فروش این قرص در کشورهای کم درآمدتر دریافت نمی کند، تاکید کرده است که از حق امتیاز در همه کشورهایی که در این توافق گنجانده شده اند، می گذرد زیرا کووید همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی است که از سوی سازمان جهانی بهداشت به این عنوان نامگذاری شده است.
این شرکت چندی پیش اعلام کرد که آزمایش های بالینی نشان می دهد که قرص کووید–۱۹ موسوم به پاکسلووید، خطر بستری شدن بیماران در بیمارستان یا مرگ آنها را به میزان ۸۹ درصد برای بیماران سن بالای در معرض خطر بالا کاهش می دهد.
اکثر کشورهای گنجانده شده در قرارداد منعقد شده در آفریقا و آسیا هستند. با این حال، کشورهایی چون برزیل، چین، روسیه، آرژانتین و تایلند که بیشترین موارد ابتلا به کرونا را تجربه کرده اند، در فهرست کشورهای مشمول این توافق دیده نمی شوند.
برخی کارشناسان می گویند این برای رفع نابرابری در دسترسی به درمان ها و واکسن های کووید – ۱۹ کافی نیست.
سازمان پزشکان بدون مرز با صدور بیانیه ای اعلام کرد اینکه این قرارداد، قرص های کووید–۱۹ را در سراسر دنیا در دسترس قرار نمی دهد، مساله مایوس کننده ای است.
«یانکوئینگ هو» مشاور سیاست گذاری حقوقی این سازمان گفت: دنیا اکنون می داند دسترسی به ابزارهای پزشکی کووید – ۱۹ باید برای همگان و در همه جا تضمین شود، اگر ما واقعا بخواهیم این همه گیری را کنترل کنیم.
در ماه گذشته میلادی نیز یک شرکت داروسازی دیگر تحت عنوان مِرک از انعقاد قراردادی با اتحادیه ثبت اختراع دارو خبر داد که به این شرکت امکان تولید قرص کووید – ۱۹ خود موسوم به مولنوپیراویر را می دهد.
انگلیس اوایل ماه جاری میلادی مجوز مصرف قرص ضد ویروسی مولنوپیراویر محصول شرکت مِرک را صادر کرد. نتایج آزمایش های بالینی نشان داده است که مصرف این دارو خطر بستری شدن و مرگ را به میزان ۵۰ درصد در افراد عضو گروه های پرخطر کاهش می دهد.