به گزارش ایرنا، سید محمد رستگاری روز چهارشنبه در جلسه بررسی و تصمیم گیری پیرامون مصوبات قانون حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی و فرهنگی مصوبه سال ۱۳۹۸ افزود: رویکرد هر گونه فعالیتی در زمینه گردشگری و حفظ میراث فرهنگی باعث رونق بیشتر در این صنعت خواهد بود اما باید همواره ساکنان بافت ارزشمند تاریخی شهر یزد در راس تصمیم گیری ها و اولویت ها دیده شود.
وی ادامه داد: در زمینه تردد وسایل نقلیه در بافت تاریخی مسجد جامع با وجود برخی اقدامات انجام شده، هنوز مردم گلایه هایی در این زمینه دارند لذا با برنامه ریزی میراث فرهنگی و شهرداری یزد روشی برای تردد خودروهای اهالی ساکن در این بافت اجرا و از هر گونه تردد دیگر جلوگیری شود.
فرماندار یزد اظهار داشت: همچنین به رغم مصوبات قانون حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی و فرهنگی و ابلاغ آن در سال ۱۳۹۸ متاسفانه نحوه اجرای آن مورد اعتراض فعالان این عرصه است که در کمیته ای باید مشکلات این مصوبات و چرایی عدم اجرای آن بررسی شود.
رستگاری گفت: بافت تاریخی ارزشمند شهر یزد که خوشبختانه به ثبت میراث جهانی نیز رسید باید همواره مورد توجه و برنامه ریزی اصولی باشد و لذا هر گونه سرمایه گذاری در این بافت مورد حمایت قرار گرفته و دستگاه های مربوطه اهتمام لازم را داشته باشند و بویژه اینکه در دولت سیزدهم و همچنین برنامه های اعلام شده استاندار محترم یزد توجه ویژه ای به گردشگری صورت گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد نیز در این نشست گفت: بیش از ۱۲۸۵ مورد مرمت در سال گذشته و در بافت تاریخی انجام شده که بیش از ۸۵ درصد این مرمت ها جزئی بوده و همان روز مجوز دادیم و نباید در صدور مجوز هیچ گونه تاخیری صورت گیرد.
مصطفی فاطمی افزود: متاسفانه در کشور تنها در استان یزد است که در بافت تاریخی پول پارکینگ گرفته می شود و باید این محدودیت ها را بپذیریم که برای رونق گردشگری نیاز به ایجاد فضاهای جدید است اما شهرداری می تواند مشوق سرمایه گذاران بوده و حق پارکینگ را صرف نظر کند.
وی ادامه داد: در صورت ادامه روند موجود و با توجه به اینکه در بحران کرونا با تعطیلی فعالان گردشگری مواجه بودیم و شرایط اقتصادی خوبی ندارند لذا در صورت عدم همراهی شهرداری و شورای شهر یزد بخش زیادی از این سرمایه گذاری ها در بافت تاریخی یزد تعطیل خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: از شهرداری و شورای اسلامی شهر یزد تقاضا داریم تا بر اساس ماده ۱۲ قانون یاد شده که هر گونه مرمت مرتبط با املاک گردشگری و میراث فرهنگی از هزینه های مرمت و بازسازی معاف است لذا در این زمینه با توجه به اینکه گردشگری در این سال های گذشته تعطیل بود لذا از گرفتن حق پارکینگ صرف نظر کرده و همراهی کنند.
همچنین محمد مهدی شرافت، معاون شهردار یزد در این نشست گفت: فعالیت در زمینه گردشگری باید به گونه ای باشد که زندگی مردم را تحت الشعاع قرار ندهد و این فعالیت ها باید در همه شهر گسترده شود و فقط در یک محله تجمیع نشود.
علیرضا نقوی، شهردار ناحیه تاریخی یزد در این نشست اظهار داشت: هر گونه فعالیتی در زمینه ساخت و ساز باید با هماهنگی و مجوز شهرداری باشد و اگر به ما مراجعه کنند بسیاری از ناهماهنگی ها رفع خواهد شد.
همچنین غلامحسین دشتی، رییس شورای اسلامی شهر یزد در این نشست گفت: فرهنگ و صنعت دو رویکرد متفاوت هستند و با یکدیگر فرق می کنند و اگر به گردشگری به عنوان یک صنعت نگاه شود قطعا درآمد زایی با هر راهی توجیه پذیر خواهد بود ولی اگر به عنوان فرهنگ به آن نگاه شود قطعا ثمرات بسیار زیادی خواهد داشت و می تواند مبلغ فرهنگ دارالعباده باشد و در صورتی که به گردشگری نگاه فرهنگی باشد، قطعا بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد و باید با نگاه دین به فعالیت های فرهنگی نگاه کرد.
در پایان این نشست نمایندگان دستگاه های مختلف پیشنهادات خود را مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
بافت تاریخی یزد ۷۰۰ هکتار است .