«فرزاد مخلصالائمه» روز پنجشنبه در نشست در کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان مرکزی، افزود: محمولههای قاچاق کالا باید معدوم شوند و در این ارتباط دستورات فرادستی بهطور کامل اجرایی نشده است.
وی ادامه داد:معدومسازی محمولههای کالای قاچاق تنها محدود به اموال غیرقابل مصرف و کالاهایی که امکان نگهداری آنها نیست نباید باشد بلکه اموال قاچاقی که فروش نمیرود و غیر قابل مصرف می باشد باید منهدم شود و نگهداری آنها بیهودهترین کار است.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: استفاده مجدد از کالاهای قاچاق به حوزه تولید ضربه میزند و نگهداری و توزیع شبکهای این کالاها با قیمت ارزان برای اقشار خاص چون کارمندان اشتباه است و هر کالایی که اثر منفی بر تولید داخلی دارد باید از چرخه مصرف حذف و منهدم شود و این مهم را مقام معظم رهبری نیز تاکید دارند.
مخلصالائمه گفت: عرضه مجدد کالای قاچاق در شبکه مصرف کشور برای کالاهایی که مشابه داخلی آن وجود دارد به مثابه اقدام علیه اشتغال و امنیت ملی است و تنها راه ترمیم اقتصاد ضعیف و اسیب دیده این است که تولید داخلی حمایت قاطع شود و هر اقدامی که اقتصادی کشور را ضعیف کند باید به عنوان عملی در راستای تهدید امنیت ملی نگریسته شود.
وی یادآورشد: موضوع اموال تملیکی از سالها پیش مسئلهای بوده که نیاز به بازنگری داشته و از این دست مسایل در اقتصاد کشور کم نیست و باید اصلاحات در این راستا صورت بگیرد.
استاندار مرکزی گفت: قوه قضاییه در خصوص این مسئله اقداماتی را مدنظر قرار داده است و سایر بخشها نیز باید به هر اندازه که مقدور است برای حذف ناکارآمدیها و تسهیل امور بکوشند و آنچه که در مدیریت کالای قاچاق مد نظر رهبر فرزانهاست عمل کنند.
مخلصالائمه افزود: سازمان اموال تملیکی و ستاد کمیسیون مقابله با قاچاق کالا باید گزارشی را با قدرت و مدیریت به ستاد مرکزی منعکس کنند و چند وجهی بودن پیشنهادات از سوی مبادی مجری میتواند به حل مسایل این بخش کمک شایانی کند.
وی ادامه داد: تکالیف ملی در حوزه مقابله با قاچاق کالا باید مو به مو در برش استانی اعمال شود و وظایف به صورت شفاف برای بخشها معرفی شوند.
استاندار مرکزی گفت:بهمنظور حل و فصل امور در حوزه مدیریت کالای قاچاق باید آنچه که در استان امکان حل آن وجود دارد صورت بگیرد و در این زمینه نباید منتظر دستور کشوری بود و در این راستا باید حداکثر استفاده از اختیارات و توان استان برای رفع مشکلات بشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: انبارهای سازمان اموال تملیکی مملو از کالاهای قاچاق شده که این مهم حاصل نبود تصمیم قاطع در سطح ملی برای این مسئله است.
«بهروز اکرمی» افزود: سامان انبارهای کالای قاچاق اموال تملیکی استان نیازمند اصلاح فرآیند کار است و باید به گونهای در این زمینه گام برداشت که وضعیت انبارها ۲ تا سه سال آینده نظاممند باشد.
دادستان عمومی و انقلاب اراک نیز در این نشست گفت : اداره کل جمعآوری و فروش اموال تملیکی استان اکنون مشکل بودجه و نیروی انسانی دارد تا کالاهای قاچاق ضبط شده را نگهداری کند.
«ربیعالله قربانی»افزود: تعیین و تکلیف کالاهای قاچاق و نصب مشخصات دقیق کالا و پرونده روی کالاهای توقیفی باید در دستور کار نیروی انتظامی قرار گیرد.
وی ادامه داد: برخی کالاهای ضبط شده قاچاق در استان باید صادر شوند که نگهداری مناسب و به هم خوردن بستهبندی این محمولهها سبب شده در جریان آمادهسازی آنها و اصلاح بستهبندی برای صادرات ۲ تا سه برابر هزینه صرف شود و این مهم صرفه اقتصادی ندارد.
دادستان عمومی و انقلاب اراک با یادآوری امحای کالاهای فاسد شدنی، گفت: این کالاهای قاچاق باید توسط سازمان اموال تملیکی اعلام شوند تا به بهترین شکل و بدون ایجاد آسیب به محیط زیست از چرخه مصرف خارج و امحا گردند.
مدیرکل جمعآوری و فروش اموال تملیکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت : این سازمان در استان سه انبار با فاصله ۴۰ کیلومتر در سال داشت که سال ۹۸ یک سوله برای ساماندهی کالاها ضبطی قاچاق به آن اضافه شد.
«امیر محمدپور» افزود: ۸۵۰ پرونده ورودی به ارزش ۸۵۰ میلیارد ریال سال ۹۸، یکهزار و ۵۰ پرونده به ارزش ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال پارسال و یکهزار و ۳۶۰ پرونده به ارزش ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال پرونده به سازمان اموال تملیکی استان مرکزی وارد شد و ارزیابی آمار مذکور نشانگر آن است که پروندههای ورودی در این سازمان روند افزایشی دارند.
مدیرکل جمعآوری و فروش اموال تملیکی استان مرکزی خاطرنشان کرد : ۳۷۰ میلیارد ریال از کالاهای قاچاق موجود در انبارهای استان امسال توسط این اداره کل فروخته شد و این استان در این زمینه جز هشت استان برتر است.
محمدپور افزود: ۳۵۰ میلیارد تومان استرداد اموال و ۳۵ میلیارد ریال کالا امسال توسط اموال تملیکی استان مرکزی منهدم شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۳۷ میلیارد تومان کالا هفت ماه امسال در این استان کشف شده که کشفیات آنها نسبت به مدت مشابه قبل ۸۱ درصد افزایش دارد.
سرهنگ «محمدعقیل سلگی» افزود: ۲۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان کالای قاچاق از ۲۸ مهرماه جاری تاکنون در استان مرکزی کشف شده است.
وی ادامه داد: ۱۲۶ پرونده کالای قاچاق در این مدت تشکیل شده و در این رابطه ۱۲۶ متهم دستگیر شدهاند و ۱۳ دستگاه کامیون، ۱۱ دستگاه سواری وانت و ۱۱ دستگاه اتوبوس در توقیف هستند.
استان مرکزی ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.