همدان- ایرنا- معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: مطالعات تعیین حدود بستر و حریم یک هزار و ۴۳۳ کیلومتر از رودخانه های استان آغاز شده که از این میزان، مطالعات ۵۹۵ کیلومتر از این رودخانه ها به پایان رسیده است.

«داود شاهسوند» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استان همدان با وسعت بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، رودخانه های دائمی و فصلی زیادی دارد که طول رودخانه های اصلی حدود یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر و در مجموع طول رودخانه های دائمی و فصلی آن در حدود سه هزار کیلومتر است.

وی اضافه کرد: رویکرد اصلی شرکت آب منطقه ای در موضوع رودخانه ها در سه بخش انجام مطالعات سراسری به منظور تعیین دقیق حدود بستر و حریم رودخانه ها، نشانه گذاری محدوده رودخانه و لایروبی و آزادسازی است.

معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای استان همدان تاکید کرد: با وجود کمبود اعتبارات مورد نیاز، در سال های گذشته اقدامات قابل توجهی در زمینه انجام مطالعات تعیین بستر و حریم و نیز آزادسازی و بازگشایی رودخانه ها توسط شرکت آب منطقه ای صورت پذیرفته است.

وی اظهار داشت: به منظور آگاهی عمومی برای عدم دخل و تصرف در حریم و بستر رودخانه های استان، نشانه گذاری در محدوده رودخانه ها صورت گرفته است.

شاهسوند ادامه داد: در این راستا رودخانه شور کبودراهنگ به طول بازه ٦٠ کیلومتر و همچنین ٨٠ کیلومتر از رودخانه های صالح آباد، بهادربیک، خرمرود و شهاب نشانه گذاری انجام شده است.

وی افزود: عملیات رپرگذاری (نشانه گذاری) ١٠٠ کیلومتر از رودخانه حرم آباد در شهرستان های ملایر و نهاوند و ۳۰ کیلومتر دیگر شامل ۱۵ کیلومتر از رودخانه سیاه کمر در شهرستان همدان و ۱۵ کیلومتر دیگر از رودخانه قلقل‌رود در شهرستان تویسرکان نیز در دست اقدام است.

معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای استان همدان اضافه کرد: لایروبی، ساماندهی و دیواره سازی رودخانه ها در اراضی خارج از محدوده شهرها و روستاها از جمله شرح خدمات شرکت آب منطقه ای همدان است که در صورت اختصاص اعتبارات اقدام لازم به عمل می آید.

شاهسوند با بیان اینکه پس از بروز سیلاب سال ۱۳۹۸ و تخصیص اعتبارات لازم، حدود ۱۴۸ کیلومتر از رودخانه های استان لایروبی و مسیرها بازگشایی شد، گفت: این موضوع باعث شد در بارش های سال ۱۳۹۹ مشکل خاصی در آبگذری رودخانه های استان ایجاد نشود.

وی تصریح کرد: به دلیل فعال بودن رودخانه ها و آورد رسوبی لازم است تا هر ساله اعتبارات مناسب به آن اختصاص یابد.

منابع آب استان همدان تا ابتدای آبان به ۴۷ میلیون متر مکعب رسیده است.