رشت - ایرنا - دانشگاه علوم پزشکی گیلان روند شیوع بیماری کووید ۱۹ و مبتلایان بستری در بیمارستان های استان را از حدود سه ماه پیش کاهشی عنوان کرد اما بر اساس گزارش هفته اخیر، آمار مبتلایان بستری نسبتا به پایداری رسیده و استمرار سیر نزولی این بیماری نیازمند همکاری مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی است.

ویروس کرونا که از اوایل تیرماه در موج پنجم نسبت به خیزهای دیگر مبتلایان بیشتری را راهی بیمارستان کرد بعد از ۲ ماه جدال از اوایل شهریور ماه تاکنون روند کاهشی را طی می کند اما با گذشت نزدیک سه ماه هنوز به آخرین آمار موج چهارم نرسیده است.

آمار بیماران بستری مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های گیلان در موج پنجم "از زیر ۲۰۰ نفر" به حدود ۲ هزار و ۱۰۰ نفر رسیده بود اما بعد از گذشت نزدیک به سه ماه با کاهش بیش از ۸۷ درصدی اکنون به ۲۶۸ نفر رسیده است.

شمار بیماران روزانه مبتلا به ویروس کرونا در گیلان نیز در موج پنجم نسبت به روزهای اخیر، ۸۴ درصد کاهش یافته به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته ۶۴ بیمار جدید مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان بستری شدند ضمن اینکه آمار مبتلایان بدحال بستری نیز  با کاهش بیش از ۷۰ درصدی به ۵۸ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته رسیده است.  

بر اساس آخرین ارزیابی نرم افزار ماسک نیز هم اکنون، هیچ شهرستانی در گیلان قرمز نیست، بیشتر شهرستان های استان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند، بر این اساس شهرستان های املش، سیاهکل و شفت در نقشه کرونایی آبی، رودسر، لنگرود، لاهیجان، آستانه اشرفیه، رشت،خمام، فومن، صومعه سرا، بندرانزلی، رضوانشهر، تالش، آستارا و ماسال زرد و رودبار نارنجی است.

کارشناسان بهداشتی استان گیلان تاکید می کنند که برای استمرار سیر نزولی مبتلایان به کرونا، رعایت دقیق توصیه های بهداشتی شامل استفاده از ماسک و فاصله فیزیکی در کنار تزریق واکسن اهمیت بسزایی دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: اگر چه آمار بستری مبتلایان به کرونا در بیمارستان های استان گیلان کاهش یافته اما تداوم آن به رفتار مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار و ابتلا به ویروس کرونا بستگی دارد.

دکتر فردین مهرابیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا رعایت پروتکل های بهداشتی و انجام واکسیناسیون را از دلایل کاهش شیوع بیماری کووید ۱۹ عنوان و اضافه کرد: مردم از عادی انگاری بیماری خودداری کنند.

وی با اشاره به ضرورت تزریق واکسن کرونا توسط گروه های هدف بیان داشت: تاکنون ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان نوبت نخست و ۷۳.۵ درصد نیز نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بیش از ۲۲۵ هزار نفر از افراد بالای ۱۲ سال به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکرده اند، افزود: برای قطع زنجیره انتقال کرونا همکاری همه برای رعایت پروتکل های بهداشتی و تزریق واکسن ضروری است.

گیلان با ٢ و نیم میلیون نفر جمعیت از نخستین استانهای درگیر شیوع ویروس کرونا در کشور بود.

برچسب‌ها