سنندج - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: وجود مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق یک فرصت بسیار مناسب برای توسعه گردشگری استان است که باید به بهترین شکل از آن بهره بگیریم.

به گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز پنجشنبه در جلسه انعقاد تفاهم‌نامه توسعه همکاری‌ها بین انجمن‌های دفاتر خدمات مسافرتی کردستان و اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: مزیت سفر از شمال عراق به کردستان زیاد است که هزینه پایین، دسترسی آسان، هم زبانی و هم فرهنگی از جمله آنها است.

وی بر لزوم افزایش پروازهای سنندج به سایر نقاط کشور تاکید کرد و افزود: برای پیگیری این اصل مهم جلسه‌ای ویژه برگزار خواهیم کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان تاکید کرد: از تمامی بخش‌های خصوصی و متخصصان حوزه‌های مختلف مرتبط با گردشگری دعوت می کنیم وارد عمل شوند و زمینه اجرای تفاهم نامه منعقد شده را فراهم سازند.

برای توسعه همه جانبه همکاری به کردستان آمده‌ایم

رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی اقلیم کردستان عراق گفت: همواره حامی برنامه های توسعه ای و اشتغالزا در اقلیم و کردستان ایران بوده و در این زمینه آماده دریافت هرگونە پیشنهاد سازنده ای هستیم.

عطا انور خدر افزود: در صورت فراهم شدن زمینه های مناسب در کردستان با حمایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آماده سرمایه گذاری در بخش گردشگری و سایر زیر مجموعه ها نیز هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد این دیدار علاوه بر رفع مشکلات، زمینه‌ای مناسب برای توسعه همکاری‌های بیشتر در حوزه گردشگری ۲ کشور شود.

شهرداری سنندج آماده همکاری با انجمن گردشگری سلامت کردستان عراق است

شهردار سنندج نیز در این جلسه گفت: در راستای توسعه همکاری‌ها و ارایه خدمات مناسب به گردشگران ورودی از اقلیم کردستان عراق، این شهرداری آمادە همکاری با انجمن‌های دفاتر خدمات مسافرتی و سایر بخش‌های دولتی و خصوصی این منطقه است.

سید انور رشیدی افزود: شهرداری سنندج نیز آماده انعقاد تفاهم نامه همکاری اقتصادی با اقلیم کردستان عراق است.

در ادامه این جلسه تمامی مسوولان بخش‌های خصوصی ۲ طرف با ارایه نظرات، پیشنهادات و مشکلات پیش رو بر لزوم توسعه همکاری‌های مشترک تاکید کردند.

تفاهم نامه‌ای مشتمل بر ۱۲ بند در زمینه توسعه همکاری‌ها مابین انجمن های دفاتر خدمات مسافرتی کردستان و اقلیم کردستان عراق منعقد شد که اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان و اداره کل گردشگری شمال عراق ناظر بر حسن اجرای این تفام نامه خواهند بود.

نخستین فم‌تور گردشگری سلامت با هدف آشنایی و معرفی ظرفیت‌های حوزه گردشگری سلامت استان، روز سه شنبه از شمال عراق وارد استان شد و تاکنون از بخش‌های درمانی و بیمارستان‌های متعدد استان بازدید کرده‌اند.

فم تور یا همان تورهای آشناسازی، یکی از مقوله‌هایی است که در صنعت گردشگری به‌ تازگی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این تورها این امکان را فراهم می‌کنند تا گردشگران واقعیت‌های کشور، جاذبه‌ها و کیفیت خدمات در بخش‌های مختلف را از نزدیک ببینند.

۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است. از آثار ثبت شده استان در فهرست آثار ملی ۷۹۳ اثر غیرمنقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۹ اثر منقول، ۲۵ اثر میراث طبیعی و ۹۳ اثر میراث معنوی است.