تحقق عدالت و ارتقای شاخصهای رضایت مردم در حوزههای مختلف یکی از راهبردهای اصلی دولت سیزدهم محسوب می شود که در این بین ، ارائه خدمات عادلانه در حوزه بهداشت و درمان به مناطق مختلف و دور افتاده کشور بیش از همه مورد توجه و تاکید قرار دارد.
یکی از دستگاه های اثرگذار در بخش بهداشت و درمان سازمان تامین اجتماعی است که فارغ از سایر وظایف حاکیمتی ، دوشادوش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نقش زیادی در تحقق عدالت در حوزه سلامت بر عهده دارد .
سرپرست سازمان تامین اجتماعی کشور صبح چهارشنبه به گلستان سفر کرد تا علاوه بر بازدید از چند پروژه در حال ساخت در این استان با مسولان ارشد گلستان دیدار کرده و راهکارهای بهبود خدمات این سازمان به حدود ۲ میلیون نفر از اهالی این استان را بررسی کند.
سفر میرهاشم موسوی به گلستان مصوبات خوبی برای این منطقه کم برخوردار به همراه داشت و نشان داد که عزم دولت برای تحقق عدالت در بخش بهداشت و درمان بسیار جدی است و در کنار برنامه های ترسیم شده وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی راهبردهایی عملی خوبی برای رساندن پتانسیل های بهداشت و درمان استان به استاندارد لازم طراحی شده است .
ایجاد سه شعبه تامین اجتماعی در شهرستانهای فاقد شعبه گلستان برای دسترسی راحت مردم در حوزه بیمهای، توجه ویژه به پروژههای نیمهتمام که چهره سازمان را مخدوش کرده، اختصاص یک دستگاه امآرآی، ۵۰ تخت بستری و ۶ تخت دیالیز (پس از اخذ مجوز ماده ۲۰) همگی در بیمارستان حکیم جرجانی گرگان، افزودن چهار تخت آی سی یو، ۲۰ تخت ویژه و ایجاد درمانگاه در محوطه بیمارستان خاتمالانبیاء گنبدکاووس، جداسازی شعبه از درمانگاه و ارتقای درمانگاه در علیآباد کتول بخشی از مصوبات این سفر است و مقرر شد درمانگاه تامین اجتماعی علی آباد کتولی مزین به نام سپهبد شهید سردار سلیمانی شود.
مصوبه ساخت و تجهییز درمانگاه در شهرستانهای مینودشت، رامیان و آققلا و اختصاص نیرو از سوی سازمان تامین اجتماعی از جمله دستاوردهای این سفر بود
در این سفر مقرر شد تا علاوه بر تکمیل خدمات بهداشتی و درمانی تامین اجتماعی از پتانسیل های اقتصادی شرکت های زیر مجموعه این سازمان نظیر شستا در توسعه اقتصادی و محرومیت زدایی استان نیز استفاده شود که از آن جمله می توان به موافقت میرهاشمی به ایجاد و راه اندازی واحدهای کلان دامپروری با اشتغال حدود هزار نفر اشاره کرد که در صورت عملیاتی شدن می توان سهم بسزایی در رونق صنعت کشاورزی و رونق در بخش اقتصادی مناطق محروم گلستان به همراه داشته باشد.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی همچنین به منظور حل بخشی از مشکلات معیشیت بازنشستگان از تخصیص ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ویژه برای این افراد در گلستان خبر داد و از مدیران تامین اجتماعی استان خواست در اجرای این مصوبه از همه ظرفیت ها استفاده کرده و به اجرای آن شتاب ببخشند.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی دیروز چهارشنبه پس از بازدید از چند طرح و پروژه در حال ساخت در گلستان با تشکلهای کارگری، کارفرمایان و بازنشستگان این استان دیدار کرد.
میرموسوی در این جلسه گفت: از منظر ما نشستها و جلسات با شرکای اجتماعی تنها برای به دست آوردن یک ضریب در مسائل مالی نیست، بلکه باید دست به دست هم بدهیم تا چرخه توسعه و رشد کشور را به حرکت در آوریم.
وی اضافه کرد: میخواهیم از ظرفیتهای موجود در سازمان برای عدالت واقعی بهره ببریم و به جاهایی که کمتر توجه شده، بیشتر و با استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران توجه کنیم.
میرموسوی گفت : برای اعمال برخی اصلاحات و تغییرات نیازمند صدای واحد بین کارفرمایان، کارگران و بازنشستگان با این سازمان هستیم تا بتوانیم با همراهی مجلس شورای اسلامی قانون و مقررات زاید اصلاح شود.
وی افزود : پیشبرد کارها و برنامهها در این سازمان تنها با مشارکت و همکاری شرکای اجتماعی قابل انجام است و بر این اساس با همه ظرفیت به تعهدات خود در قبال جامعه تحت پوشش عمل میکند.
میرموسوی بیان کرد: سال گذشته ۸۹۰ هزار میلیارد ریال وارد صندوق تامین اجتماعی شد که این میزان به تنهایی به دست نیامد و همه استانها و زیر مجموعههایشان در این مسیر تلاش کردند.
وی همچنین از تخصیص ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ویژه بازنشستگان گلستان به منظور حل مشکلات معیشتی خبر داد و گفت ما برای مردم کار میکنیم و کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان تحت پوشش این سازمان نیمی از جمعیت کشور هستند.
مدیر سازمان تامین اجتماعی افزود : سازمان ما در مدیریت کلان اقتصادی نقش موثری ایفا میکند و هر یک از گروههای شرکای اجتماعی این سازمان در اقتصادی کشور نقش مهمی دارند.
وی بیان کرد: هر یک از شرکای اجتماعی ما مطالبهگریهای خودشان را دارند اما برای پیشبرد اهداف سازمان باید به یک فهم مشترک و در نهایت به یک تصمیم مشترک برسیم.
به گزارش ایرنا سازمان تامین اجتماعی به سبب ساختار قانونی تعریف شده از جمله هلدینگ های اقتصادی بزرگ کشور محسوب می شود که در بخش های اقتصادی هم فعالیت های پرشماری دارد
سرپرست سازمان تامین اجتماعی در دیدار با استاندار گلستان هم گفت: شرکت شستا با توجه به ظرفیتهای دامداری و کشاورزی گلستان آماده سرمایهگذاری در این استان است.
وی بهره گیری از ظرفیت شستا برای توسعه اقتصادی مناطق کم برخوردار را یکی از راهبردهای جدی سازمان متبوعش قلمداد کرد و گفت : بنا داریم تا مجموعه شستا در مناطقی که ظرفیت سرمایهگذاری و پتانسیل دارد با محوریت توزیع متناسب همراه با عدالت در حد و اندازه استانها سرمایهگذاری انجام دهد.
میرموسوی گفت : سال گذشته شستا ۴۲۰ هزار میلیارد ریال در کشور سرمایهگذاری کرده که بنا داریم تا در چهار سال آینده این میزان را ۱۰ برابر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین مجموعه شستا آمادگی دارد که با بخش خصوصی به منظور سرمایهگذاری در زیربخشهای توسعهای همکاری داشته باشد و در گلستان یکی از اولویتهایی که میتواند محور سرمایه گذاری قرار گیرد، بخش کشاورزی و دامداری است.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی کشور گفت: اگر گلستان یک زمین ۳۰ هکتاری به مجموعه شستا دهد، یک مجتمع سه هزار راسی دامپروری برای تامین شیر واحدهای تولیدی برند و نمونه مطرح کشوری ایجاد خواهد کرد.
موسوی یادآور شد: اگر هزار هکتار زمین کشاورزی هم در جوار این مجتمع در نظر گرفته شود، آمادگی برای کشت علوفه به منظور تامین غذای مورد نیاز دامهای این مجتمع از سوی شستا وجود دارد.
وی افزود: مجتمع دامپروری و زمین کشاورزی به ترتیب ظرفیت اشتغال ۴۰۰ و ۵۰۰ نفر را بطور مستقیم فراهم خواهد کرد.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی کشور گفت: همچنین گلستان در بخش معادن ظرفیتهای خوبی دارد که مجموعه شستا آمادگی خود را در خصوص سرمایهگذاری این حوزه اعلام کرده است.
موسوی با بیان این که گلستان مانند برخی از استانهای دیگر در بخش سرمایهگذاریهای کلان مورد غفلت واقع شده است، تصریح کرد: برنامه ما برای تامین اجتماعی در دوره مدیریت جدید حضور میدانی و بررسی ظرفیتها و بررسی حوزه مسئولیتی و ماموریتی سازمان در بخشهای مختلف بیمهای، درمانی و اقتصادی و رسیدن به یک نقطه مشترک در استان است.
وی بیان کرد: بزرگترین تهدید در تامین اجتماعی صندوق این سازمان است زیرا با پولی که گرفته تعهد داده برای آینده جامعه هدف امنیت و آسایش و رفاه عمومی ایجاد کند، اما در این مسیر چالشهای فراوانی که از گذشته به جای مانده دارد.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی همچنین در دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان اظهار امیدواری کرد که با استفاده از فرصتهای موجود، اعتماد آسیب دیده بین مردم استان و تامین اجتماعی ترمیم شود.
میرهاشم موسوی گفت: تامین اجتماعی قرار است عدالت اجتماعی را به وجود آورد و در این راستا معتقدیم که تبعیض، بیعدالتی و کمتوجهی، مسیر رسیدن به این هدف را خدشه دار کرده است.
وی بیان کرد: در حوزههای خدمات، فرصتهایی که باید از منابع و دارایی استان ها برای توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال استفاده کنیم احصا شده و به زودی فعالیت اجرایی در این بخش آغاز خواهد شد.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: تلاش میکنیم غفلتها و محرومیتهای تاریخی و قدیمی گلستان را با سرمایه این نهاد که متعلق به مردم است جبران کنیم و گاهی برای توسعه پایدار این استان برداریم.
موسوی افزود: تامین اجتماعی ماهانه ۲۴۵ هزار میلیارد ریال حقوق و تعهدات خود را می پردازد که در شرایط موجود بین ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد ریال ماهانه کسری بودجه داریم اما با مشخص کردن راههای تامین منابع مالی تلاش می کنیم در پرداختها حتی یک روز هم مشکلی نداشته باشیم.
سرپرست تامین اجتماعی در روز دوم سفر خود از یک درمانگاه تامین اجتماعی در گرگان بازید کرد و با پس از دیدار با تعدادی از مردم از نزدیک در جریان مشکلات آنها قرار گرفت .
وی در گفتگویی با خبرنگار ایرنا از عزم سازمان متبوعش برای پوشش بیمه همگانی در کشور خبر داد و گفت : توسعه و گسترش پوشش بیمهای به یکایک افراد جامعه به عنوان ماموریت اصلی سازمان تامین اجتماعی از اهداف اجرای طرح بیمه خانواده ایرانی است.
وی بیان کرد: یکی از طرحهایی که اکنون بر روی آن متمرکز هستیم، پوشش بیمه خانواده ایرانی است که زنان خانهدار و دختران ۱۸ تا ۵۰ سال و فرزندان ذکور ۱۸ تا ۵۰ سال را که اشتغال ندارند تحت پوشش قرار دهیم.
وی یادآور شد: این افراد که بیمه شده ما تلقی میشوند هر زمان که اشتغال پیدا کردند، بیمه اشتغال به آن وصل خواهد شد.
موسوی اضافه کرد: پرداخت حق بیمه این طرح ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصدی است و فردی که خود را بیمه میکند بر اساس انتخاب خود ماهانه بین سه میلیون و ۱۸۰ هزار تا چهار میلیون و ۷۸۰ هزار ریال حق بیمه باید پرداخت کند.
وی اضافه کرد: این طرح به عنوان گامی بلند در راستای تحقق عدالت اجتماعی و توسعه و گسترش پوشش بیمهای به آحاد جامعه توسط سازمان اجرا میشود.
موسوی افزود: براساس این طرح و با تسهیل شرایط و مقررات، هر ایرانی فاقد پوشش بیمه اجتماعی میتواند با انعقاد قرارداد و آغاز بیمهپردازی در تامین اجتماعی، از خدمات و حمایتهای متنوع بیمهای این سازمان مانند بازنشستگی، از کارافتادگی و پرداخت مستمری به بازماندگان واجد شرایط بهرهمند شود.
وی بیان کرد: سازمان تلاش دارد ثبتنام و بیمهپردازی در این طرح، بسیار ساده و بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب انجام پذیرد و علاقمندان بتوانند همه مراحل انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه را بصورت اینترنتی و غیرحضوری با استفاده از سامانه مربوطه به نشانی es.tamin.ir انجام دهند.
گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در زمره استان های کم برخوردار از نظر دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی محسوب میشود.
اهالی گلستان امیدوارند با تلاش و همت مدیران در دولت سیزدهم بخشی از عقب ماندگی های مزمن این استان برطرف شوند