به گزارش ایرنا سایت کرملین بعنوان مرجع خبری رسمی برنامه های رییس جمهور روسیه گزارش این گفت و گو را در سایت خود قرار داد و نوشت: در گفت و گوی روز سه شنبه هفته جاری ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران، موضوعات اصلی همکاری های دوجانبه از جمله اجرای پروژه های بزرگ سرمایه گذاری مشترک و همچنین تعامل در زمینه مبارزه با شیوع ویروس کرونا مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه این مطلب آمده است تا حد زیادی به لطف تلاش های هماهنگ روسیه و ایران بود که حفظ کشور سوریه و نابودی کانون بزرگ تروریسم بین الملل، میسر شد. هر دو طرف تمایل خود را برای هماهنگی بیشتر در مورد حل و فصل سوریه از جمله در چارچوب فرمت آستانه ابراز کردند.
کرملین نوشت: وضعیت برنامه جامع اقدام مشترک در مورد برنامه هسته ای ایران (برجام) مورد توجه واقع شد. روسیه و ایران خواستار اجرای کامل آن در همان چارچوبهایی هستند که از اول توافق شده است. ولادیمیر پوتین ابراز امیدواری کرد که مذاکرات درباره این موضوع که قرار است اواخر نوامبر در وین برگزار شوند، در فضایی سازنده به پیش بروند.
در جریان تبادل نظر در مورد وضعیت افغانستان، بر آمادگی برای کمک به برقراری صلح و ثبات در این کشور تاکید شد. رئیس جمهور روسیه از کمک های بشردوستانه روسیه به کابل شامل مواد غذایی و کالاهای ضروری خبر داد که قرار است در اسرع وقت ارسال شوند.
وضعیت پیرامون قره باغ نیز مورد بررسی قرار گرفت. ولادیمیر پوتین در مورد اقدامات طرف روسی برای برقراری آتش بس، رفع انسداد ارتباطات اقتصادی و حمل و نقلی و برقراری یک زندگی آرام در منطقه توضیح داد.
شبکه تلویزیونی یک روسیه از گفت و گوی دو رییس جمهور در مورد مبارزه با تروریسم بین الملل، امنیت سوریه، قره باغ، افغانستان، ارسال کمک بشردوستانه روسیه به کابل، برجام، همکاریهای دوجانبه و بویژه پروژههای سرمایه گذاری بزرگ و تعامل در مبارزه با کرونا خبر داد.
سایت «لنتا رو» با انتشار خبری تحت عنوان « پوتین گفت و گویی تلفنی با رییس جمهور ایران داشت» از مذاکرات دو رییس جمهور در مورد مبارزه با کرونا، تصمیم دو طرف برای تقویت روابط دوجانبه و متقابلا سودمند در حوزههای مختلف، توسعه موفق پیوندهای اقتصادی، تجاری و تعامل ایجاد شده در حوزه مبارزه با کرونا و نیز وضعیت برجام، خبر داد.
خبرگزاری تاس خبری با عنوان «پوتین و رییس جمهور ایران وضعیت افغانستان را بررسی نمودند» منتشر کرد و از ابراز امیدواری پوتین به موفقیت مذاکرات برجامی پایان نوامبر، بررسی اوضاع افغانستان و اعلام آمادگی دو طرف برای مساعدت به برقراری صلح و ثبات در این کشور خبر داد.
تاس نوشت: اقدامات روسیه برای برقراری آتش بس در قره باغ و رفع موانع ارتباطات حمل و نقلی و اقتصادی، توجه ویژه ۲طرف به بررسی وضعیت برجام، آمادگی دو طرف ادامه هماهنگی در سوریه و نقش این دو کشور در نابودی تروریسم در سوریه و حفظ حاکمیت این کشور، بررسی مسائل مهم دستور کار بین الملل بصورت مفصل، همکاریهای دوجانبه و بویژه پروژههای سرمایه گذاری بزرگ و تعامل در مبارزه با کرونا از دیگر محورهای این گفت و گو بود و تاریخچه مختصری از همکاری دو کشور در سوریه نیز تشریح شد.
روزنامه ایزوستیا با انتشار خبری تحت عنوان «پوتین و رییس جمهوری ایران وضعیت افغانستان را بررسی نمودند» گفت و گوی ۲ رییس جمهوری را در مورد وضعیت افغانستان، موضوعات همکاریهای دوجانبه، اعلام آمادگی دو طرف برای مساعدت به برقراری صلح و ثبات در این کشور، ارسال کمک بشردوستانه روسیه به کابل، ابراز امیدواری پوتین به موفقیت مذاکرات برجامی پایان نوامبر، بررسی مسائل مهم دستور کار بین الملل، نقش این دو کشور در نابودی تروریسم در سوریه و حفظ حاکمیت این کشور، مورد توجه قرار داد
سایت «کردستان دات رو» خبری با عنوان «دفتر رییس جمهور ایران: رییس جمهور ایران در گفتگو با پوتین اشاره کرد که تغییر مرزها در قفقاز مجاز نیست» منتشر و نوشت: رییس جمهور ایران در گفتگو با پوتین گفته است که هر گونه تغییر در وضعیت ژئوپلیتیک و مرزهای کشورهای قفقاز غیرمجاز است.
خبرگزاری بلومبرگ گفته است که احتمالا منظور رییس جمهور ایران قره باغ کوهستانی بوده است. به گفته طرف ایرانی رییسی از طرح روسیه برای صلح و ثبات در قفقاز استقبال کرده است. ضمنا طرف ایرانی آمادگی خود را برای نهایی نمودن تنظیم موافقتنامه همکاریهای دوجانبه طولانی مدت اعلام کرده است آقای رییسی همچنین از لزوم همکاری در مسائل منطقه ای و بویژه سوریه گفته است.
سایر رسانه های روسیه، نظیر شبکه های تلویزیونی «آرتی»، «رن تی وی» و «ان تی وی»، روزنامه راسیسکایا گازتا، خبرگزاری اسپوتنیک و سایت آرگومنتی ای فاکتی بخشهایی از این گفتگو را منعکس نموده بودند.